„Атака“ внася решение в НС за национализация на ЕРП-тата

Сидеров: Трябва да се гласува за програми, а не за харизма
Обновена: 4 мар 2013 19:20 | 4 мар 2013 19:20,
310
„Атака“ внася решение в НС за национализация на ЕРП-тата
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: БТА

"Атака" ще предложи в сряда Народното събрание да обсъди проекторешение, с което да възложи в едномесечен срок правителството да предприеме действия за отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества, да прекрати приватизационните договори с тях и имуществото им да се върне в активите на държавата, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров.
 
Шести март е първата сряда от месеца, когато опозицията има право да предлага точки в дневния ред, които влизат в програмата, без да се гласуват.

Последствията за България от национализация на ЕРП-тата ще са силно позитивни, коментира Сидеров. Той допълни, че дори дружествата да съдят държавата, техните нарушения са толкова големи, че при една добра защита от българска страна държавата ще спечели делото.

Не разбирам отвращението към национализирането - то не трябва да се превръща в идеологема, а е инструмент, отбеляза лидерът на "Атака".

Волен Сидеров подчерта, че на предстоящите избори трябва да се гласува не за нечия харизма, а за програми и идеи. Той посочи, че "Атака" обмисля вариант да даде възможност на граждански комитети да излъчат свои кандидати за депутати, които партията да включи в листите си.

Това е един от начините да бъдат лансирани качествени хора, но те не трябва да са задкулисно обвързани с политическа сила, допълни лидерът на "Атака", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: Волен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
общи приказки, това не може да стане, нес ме девети септември. Ако се осъществи ще ни изхвърлят от ЕС и ще ни наложат жестоки глоби.... обаче можем да отнемаме лицензите и да поискаем нов по-прозрачен кункурс пи нови мноог по човешки условия водещи до конкуретност и нисик цени....
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен ще ви намести платките.
179
7
 
15
 
! Отговори
Успех г-н Сидеров! преди 11 години
Г-н Сидеров продължавайте все така,стотици хиляди българи ви подкрепят и разчитат на вас.
178
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 11 години
След като БТК беше толкова печелившо държавно предприятие, може би държавата не е толкова лош стопанин, колкото я изкарват. С добър граждански контрол на входа и изхода на държавните фирми, те са по-полезни за гражданите от частните - защото целта на държавата не е максимална печалба!
177
1
 
9
 
! Отговори
До 185 преди 11 години
За такива "инвеститори", които само се чудят как да изкрадат държавата, мерси! Някой спомня ли си 2004 г. - БТК продадена от държавата за 450 млн. лв., а през 2007 г. - препродадена за 2.112 млрд. лв. Такива инвеститори не ни трябват! "Държавата ще получи 60 млн. евро дивидент от печалбата на БТК за 2003 г., която е в размер на 224 млн. лева." Т.е. продали сме БТК за стойността на печалбата й за 2 г., като сме се отказали от 50% от печалбата за 2003 г., когато е била изцяло държавна. ПРИСЪДИ????
176
3
 
3
 
! Отговори
до 198 преди 11 години
Това просто не е вярно. Абсолютно всички задължения по приватизационния договор са спазени, инвестициите са в пъти по-високи. Плюс това задълженията са само за 5 години след приватизацията, т.е. вече изтекоха 2009 (по спомен). Резултат от ЕРПтата: загувите по преноса паднаха от 25-30% до около 15%, делът на разпределението в сметката ти за ток падн от 20% до около 10%. Първо трябва да се чете, после да се анализира и тогава да се пише, ама на *** като теб трудно се обяснява.
175
5
 
2
 
! Отговори
do 195 преди 11 години
Ами то е логично, бе,лумпене! Затова на държавата не й е работа да се занимаваа с бизнес, а само с основните си функции, които са сигурност (вътрешна и външна) и съдебна система. Причината е много проста-в държавното няма личен интерес да се развива и контролира, а само да се източва. Личен интерес може да има САМО и ЕДИНСТВЕНО собственик. Адам Смит-богатството на нациите: 3 функции: демокрация, законност и личен интерес.
174
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Не е нужна "национализация". Може просто да се РАЗВАЛИ договорът поради неспазени задължения от страна на купувача - напр. направени инвестиции само на хартия.
173
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, което Сидеров не ви казва:За да бъде национализирана една компания, тя трябва да бъде ПЛАТЕНА от държавата. Тоест ако едно ЕРП струва 1 милиард, ние (данъкоплатците) трябва да платим 1 милиард, за да стане то държавно.А ко откажем да платим, България ще бъде съдена... и със 100% сигурност ще бъде осъдена да плати (и то с лихва).За мислете се върху това.
172
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АТАКА!
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 194. а от държавните предприятия малко ли крадене падна повечето да не казвам всичките ги фалираха. никъде държавата не може да осъществи качествен контрол който и да управлява понеже няма съвестни хора и понеже държавата не плаща достатъчно всички тези служители започват да си взимат своето по друг начин. вижте бдж какви масови кражби на гориво и на всичко друго
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора, фотоволтаиците НЕ могат да бъдат национализирани, защото те никога не са били държавни. От самото си създаване те са частни!Толкова ли е трудно за разбиране?
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка чужда фирма неспазваща и погазваща БГ законите да се Национализра за да се отворят места за Лоялни Чужди и БГ фирми.
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киларите искат главата на Сидеров , информация на SIBO
167
0
 
6
 
! Отговори
До 194 преди 11 години
25% ?! В нормалните страни на това му се казва крадене. У нас се брои за загуба.
166
1
 
2
 
! Отговори
252 до 253 преди 11 години
Ти сигурно си много глупав. 10% е сравнително нормално за пренос на ток от трафопоста до дома ти (това е услугата на ЕРП). А да ти кажа и каква е ползата от частни ЕРП.Справка: от 2005 насам загубите (технически,кражби итн) по мрежата НН са намелали от 25-30% до около 15%. Делът на разпределението в сметката ти на ток е намалял от около 20% до тези 10%. Викаш, по-добре си е държавно. ПРОБЛЕМА е в НЕК, ДКЕВР и идеята за регулиране, как по-бавно да ти пиша, че да вденеш,***-***?
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, имайте предвид, че не може да се национализира нещо, което никога не е било държавно.Фотоволтаиците и вятърните централи от създаването си са частни и затова няма никакъв начин те да бъдат национализирани. Същото се отнася и за банките.
164
8
 
0
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Едно правилно предложение от един психично болен!
163
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Национализация = край на инвестициите в България. Всички големи чуждестранни фирми ще бягат от нас като от чумави.
162
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А-ТАКА Волене!