Депутатите ще работят извънредно във вторник

Парламентът прие декларация за спасяването на евреите
Обновена: 8 мар 2013 09:59 | 8 мар 2013 09:58,
74
Депутатите ще работят извънредно във вторник
Народното събрание. Снимка: Булфото, архив

Извънредно заседание ще проведе Народното събрание във вторник, решиха депутатите тази сутрин.

В дневния ред на НС влиза денонсирането на второ четене на споразумението за петролопровода Бургас - Александруполис. В пленарната зала ще влязат и текстовете на лидера на РЗС Яне Янев, които предвиждат промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши длъжности.

И денонсирането на споразумението, и промените на Янев бяха гласувани на първо четене вчера. Народни представители искаха да минат на второ четене в рамките на същия ден, но левицата не се съгласи. В дневния ред на НС ще влeзе и проекторешение за възлагане на Министерски съвет и на ДКЕВР да предприемат мерки за намаление на цените на електроенергията.

Днес заседанието на парламента започна с прочитане на декларация, единодушно приета от всички народни представители, по повод 70-годишнината от спасяването на българските евреи и отдаване на почит на жертвите на Холокоста. ”Днес ние дълбоко скърбим за всички жертви на Холокоста, за всеки един от депортираните евреи в окупираните от Хитлер територии и изразяваме дълбока почит към тяхната памет. Призоваваме тяхната съдба да не се използва за политически спекулации с днешна дата”, се казва в декларацията.

Още по темата

В документа се отбелязва още, че народните представители от 41-вото НС решително осъждат всички прояви на ксенофобия, антисемитизъм, религиозна и етническа нетърпимост и се присъединяват към световната съпротива срещу тях.

Българското общество, и най-вече младото поколение, са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи. То е послание към съвременното общество за търпимост и доброжелателство и човеколюбие между хората с различен етнос, религия и култура, се казва още в декларацията.

Въпросната декларация предизвика гнева на ”Атака”. Лидерът на партията Волен Сидеров обясни в сряда, че депутатите се надпреварват да приемат и предлагат декларации за евреите. Недоволството му беше предизвикано от отхвърлянето на предложението му парламентът да обяви 17 май за ден на почит на жертвите на турското робство у нас. Това стана повод Сидеров да обвини народните представители, че евреите са им по-скъпи от българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: НСпарламентевреи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 11 години
БОНУСИ!!! за " извънредна"работа във вторник !
68
0
 
1
 
! Отговори
ATAKA преди 11 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo se pravi sre6ty teroristite ot TOPLOFIKACIQ ??!!!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се преработят тия хора, горките. Дали им изплащат извънредния труд или й те, както всички българи, на ползу роду го полагат.
65
0
 
3
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
"... Недоволството му беше предизвикано от отхвърлянето на предложението му парламентът да обяви 17 май за ден на почит на жертвите на турското робство у нас. Това стана повод Сидеров да обвини народните представители, че евреите са им по-скъпи от българите. ... "И аз да съм, и моето недоволство и гняв ще предизвика това!!!В България - първо българите! После всички останали!
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те,докато трябваше да работят се разхождаха по света,а сега "фидоските"и"Цецките"ще законотворстват,защото много им се отдава тази материя.Трябва да изпълнят заръката на задокеанските си господари, да заличат от лицето на земята държавата България,а народа и да превърнат в роби,които да работят за техните "жизнено важни интереси".
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парламент в оставка няма право да денонсира международни договори и Конституционният съд ще го отхвърли, а Плевнелиев за пореден път нарушава Конституцията с умишленото забавяне на разпускането на ГЕРБ парламента.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и колко кюфтета ще изядат.ей на Фидоската няма да давате
61
1
 
9
 
! Отговори
търпеливко преди 11 години
Свалил съм отдавна доверието си от това народно събрание. Всяка минута, в която "народните представители работят" носи нови вреди и загуби за българския народ.Да не допуснем да вредят и във вторник! Стига толкова!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
не, недейте преди 11 години
работата е заразна и много опасна, тя не е като кражбата ! С работа може направо да се самоубиете ! Най- новият виц " Премиери, депутати, президенти- трудят се ! "
59
0
 
1
 
! Отговори
leco преди 11 години
Има защо и това е малко работене...leconomics/prosta-partijna-smetka-polovin-milion-na-kalpak-za-4-g/
58
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
като че ли ще е по-добре изобщо да не бъдат допускани повече до сградата на Народното събрание, та да бъдат спасени поне няколко милиона от грабливите им ръце, които ще си раздадат във вторник.Грозно е, но е реална опасност. Като се вижда какво натвориха в последните дни.
57
0
 
10
 
! Отговори
sharan-bg преди 11 години
Горкиге те! Изсипаха се от работал Ама кой от просталюдието да го разбере и оцени? Затова те самите си се оценяват и възнаграждават! Аферим, ашколсун, машаллах! На всеки празник ли ще работите, другари депутати?
56
2
 
15
 
! Отговори
мда преди 11 години
Не е проблем, че парламента работи извънредно. Проблем, е че министерски съвет заседава в оставка и краде ИЗВЪНРЕДНО. На последните заседания раздадоха милиони. Ако се съберат на работа още две заседания ще стигнат до милиарди.
55
4
 
6
 
! Отговори
Подвигът си е подвиг преди 11 години
Малкият български народ , за разлика от толкова много по-могъщи Европейски нации, като Австрия, Унгария, Румъния, Югославия, Полша, Хърватия и пр.и пр., показа безпримерна толерантност и смелост, спасявайки всичките свои 50 хиляди евреи с българско гражданство и още 10 хиляди други Европейски евреи ! Кой друг Европейски народ е сторил и половината от това ?
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не искам да спасявам евреите, закона е диктаторски, пряка демокрация ни трябва тоя парламент е безполезен.
53
5
 
4
 
! Отговори
Подвигът си е подвиг преди 11 години
Подвигът си е подвиг и нищо и никой не би могъл да го умаловажи ! В свещената книга ТАЛМУД на еврейския народ е писано: Спасителят на един единствен живот е спасил целия свят ! Хитлер, а не България, поставя условията, на кого да се даде и да не се даде българско гражданство в окупираните от него области на Гърция и Югославия,. Малкият български народ , за разлика от толкова много по-могъщи Европейски нации, като Австрия, Унгария, Румъния, Югославия, Полша, Хърватия и пр.и пр., показа безпримерна толерантност и смелост, спасявайки всичките свои 50 хиляди евреи с българско гражданство и още 1
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да се загрижат за спасяването на гладните днес, те ще ми приемат декларации за преди 70 години. С други думи, днес са си развяли напразно дупетата и не са свършили нищо.
51
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
TIQ 6IBANI DEPUTATI KATO SA IM TOLKOVA MILI EVREITE DA XODQT V IZRAEL.DA IZBEREM XORA DOSTOINI ,KOITO 6TE PRIEMAT DEKLARACIQ ZA SPASQVANE NA BALGARITE.EI DEPUTATI GADNI NE VIDITE LI 4E BAGARITE VE4E SME V 4ERVENATA KNIGA ZA REDKI EZKZEMPLQRI EVREITE 6TE MISLQT.ONIQ BOGATI KATO KREZOVE
50
2
 
11
 
! Отговори
та те досега по преди 11 години
колко души бяха в залата.Те досега не работеха, стига с тия лобистки неща и стига с тия евреи,направете нещо за хората.Повече никой от вас няма да вкараме в парламента.