Сините скочиха срещу "фармацевтичните олигарси"

"ГЕРБ и тройната коалиция искат да си осигурят пари за изборите"
Обновена: 8 мар 2013 14:02 | 8 мар 2013 14:02,
70
Сините скочиха срещу "фармацевтичните олигарси"
Ваньо Шарков Снимка: архив, СДС

Фармацевтичните олигарси създадоха монополно обслужване на българските граждани и безумно високи цени на лекарствата. Те обслужваха тройната коалиция и продължиха да се чувстват недосегаеми при управлението на ГЕРБ.

Това се казва в декларация на Синята коалиция, изчетена от парламентарната трибуна от Ваньо Шарков. 

Проблемите в сектора излязоха на дневен ред, след като ръководства на болници се оплакаха от дейността на НЗОК, липсата на финансиране и изчерпване на лимитите по клинични пътеки.

Според десницата хората са излезли на протест срещу монополите, а техни представители са влезли в надзора на НЗОК, станали са част от обществения съвет към президента.

Днес с обществени средства от здравните осигуровки на българите се плащат за лекарсва пет пъти повече пари, отколкото в началалото на реформите през 2000 година, заяви още Шарков. Според представителите на Синята коалиция ръстът на средства за болнична помощ е в пъти по-малък от този за медикаменти. Те бяха категорични, че това помага само на монополите.

Вероятно бездействието на държавата в битката с монополите на лекарствения пазар ще гарантира на ГЕРБ и тройната коалиция финансови постъпления за предизборната кампания, каза още Шарков от парламентарната трибуна.

От Синята коалиция се ядосаха още, че останалите политически сили в лицето на БСП, ДПС и ГЕРБ са отхвърлили техните законодателни промени, които да намалят цените на лекарствата, за да запазят монопола.

За вас са важни монополите в здравеопазването, олигарсите в лекарствения бизнес, партийните ви каси и личното ви облагодетелстване. Дали Огнян Донев или Веселин Марешки ще ви финансират партийно, за вас няма никакво значение.

Важното е, че пациентите, лекарите и ние винаги ще се противопоставяме на опитите ви да крадете от здравните осигуровки в полза на олигарсите и монополите в здравеопазването, отсече за финал Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 48Man, зад привидните позитиви, които изтъкваш на костовото управление се криеха купувания на предприятия "под масата" страшна корупция, която направи Костов милиардер и едно авторитарно управление.Много се лъжеш, ако си мислиш, че Костов се бореше срещу комунистите.Потърси информация за хората от неговото управление, за да разбереш, че повечето бяха агенти на ДС и бивши комунисти.Погледни и в момента Бисеров и Цонев къде са, Муравей какъв бизнес има за милони, Бакърджиев и т.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45 кое по точно , това че отне възможността на комунистите да източват предприятията когато бяха държавни или това че ти махна визите та да можеш да ходиш да си пиеш кафето в Солун.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
46 така си ислиш
39
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ са нищо повече от балансьор на БСП.Както Атака е за ДПС.Положението е отчайващо.
38
8
 
4
 
! Отговори
минчо преди 11 години
А бе Костов,,харесвам разбиранията ти,но това което стори за България не го разбирам.
37
6
 
2
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 11 години
До Днес.бгот Димитър Димитров член на политическа партия Либерален алианс на Веселин МарешкиГоспода от Днес.бг със днешните си публикации пряко или косвено насочени към уронване на имиджа на г-н Марешки, още един път доказахте , че в България има платени медии. Всичко , което сте публикували се основава на слухове и невярна информация. Освен това си проверете информацията относно източването на НЗОК - как може да се източва нещо , като продаваш по евтино на хората и не продаваш на болници
36
1
 
5
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
Чета тук някои гербо-комунисто-атакисти като са налапали Сапио,Балкан и Кремиковци и все едно,че са били замрезени от 2001год до сега и не знаят какви поразии направиха техните любимци през изминалите години ,ами изберете си пак царя
35
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До Иван 35 механизмът за затриване на дребния и средния бизнес е друг. Дребният и средния бизнес разчитат на кредитиране за да се развиват, мутро-олигарсите, който финансират БСП,ДПС и ГЕРБ държат банките и имат държавно защиен картел, банките държат и хляба и ножа.Пример: Малка фирам е под изпълнител на "партийна фирма", тегли кредит, защото си мисли, че има гарантирана печалба, партийната фирма забавя плащането и малката фирма фалира. Партийната фирма заграбва бизнеса на малката фирма.
34
0
 
6
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Наскоро г-н Методи Андреев много удачно определи българските нови капиталисти и милионери като компрадори. И изобщо не е в грешна насока. Огромното разслоение сред народа ще изиграе очакваната от мен лоша шега на богатите хора. Утре ще стане опасно да си богат и успял човек. Българската политическа класа докара състоянието дотам да се стигне до абсолютното отрицание на успеха на индивида, вследствие
33
3
 
5
 
! Отговори
аоа преди 11 години
Ако сме българи, трябва да изберем да ни управлява дясно-патриотично движение, формация, която е отворена към хората, към грижата за тях, за децата и пенсионерите, затова комбинацията СДС и ВМРО е най-удачна.БСП-БКП - Хора на СИК и енергийната мафияГЕРБ също част от СИК и кръговете около ПашатаДПС, НДСВ и ДСБ - секти, шамански лидери, привърженици - зомбитаКунева - слуга на олигарсиАтака - мечтатели без логични точки за развитие, а накрая ни оставаСДС и ВМРО, най-добре е те да дойдат
32
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До Анонимен 33, не съм и никога не съм бил член на никоя партия, нито майка ми, нито баща ми, никога не съм работил по държавна поръчка, а по сметка имам 10 лева,л няма какво да губя за да ме е страх от нещо, а още по-малко от истинатаЧовек избира в какво да вярва и мисля, че безверието е точно механизмът по който комунистите се опитват да затрият българската нация. Всяка дума казана от комунист е лъжа, това е най-гнусната порода, най-гнусната идеология, Ако фашисткия терор е физически, комунистическия терор удря и в съзнанието и душата
31
0
 
8
 
! Отговори
111 преди 11 години
А кой и кога ще скочи срущу НАШАТА ВЕЛИКА СЪДЕБНА СИСТЕМА ?
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ИванДа бе!Не и ГЕРБ управляваха последните 4г.Не и ГЕРБ имаха пълно мнозинство да вземат решения и да прокарват, каквито пожелаят закони, за да се подобрят нещата в държавата.Не и ГЕРБ назначиха Внгел Семерджиев.Не и ГЕРБ продадоха останалата част от енергийните дружества на ЦКБ.Не! Те ГЕРБ са света вода и изобщо нямат нищо общо със случващото се в държавата.И Бойко се държи, все едно не е управлявал и не е имал абсолютна власт последните 4г.
29
12
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Не ГЕРБ унищожи малките фирми.Кризата ги унищожи.Тази криза прочисти икономиката от измислени фирми.Хора които решиха че с 5 лв в джоба ще въртят бизнес."строителни фирми" купили 1-2 парцела и ето ме аз съм строител.Започва да продава на зелено - днес от един клиент бетон,утре от друг арматура и накрая хората си изплатили жилищата а сградата без покрив.Естествено фирмата да фалира.Хиляди такива се пръкнаха и да не се различават от истинските фирми с парите на хората си купуваха S-класи.
28
3
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
са се опитали да му подхвърлят информация за сметки в немски банки с милиони на нейно име, но след проверка се оказало, че всъщност сметките са създадени през адвокатска кантора и изобщо не е тя титуляр. Въпросът е кой има сметка да изфабрикува "доказателства за корупция"? Аз се сещам само за комунистическата мафия. За мен това е достатъчно - "Врагът на моя враг е мой приятел". Като се добави, че ДСБ е последователна (за разлика от Сидеров, Янев, Кунева, Кабаиванов, Кошлуков, който са политически чалгари и "свирят" за който им плати), за мен ДСБ остават единствения избор.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До П.ПетровХа, ха, че то кой е в затвора? Костов ли, Овчарчето ли, царчето ли, даже редовите бандюги не са в затвора, ти ни говориш, за тия дето си гласуваха законов имунитет. Тоест, може да си доказан престъпник, но никой не може да те пипне, защото имаш имунитет. Много трябва да си късоглед или лично облагодетелстван, за да дрънкаш това. Май пазиш себе си от ноктите на Съда. Не се бой, Съд у нас вече 23 години няма.
26
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До До П.Петров-22.Както една птичка пролет не прави, така и едно ДСБ демокрация не прави. Комунистите не са сдавали властта от 44-та и ако СДС на времето спечели паралментарните и президентските избори, то по мест в съдебната система, МВР и държавните предприятия на ръководни постове си останаха комунисти и ДС агенти. Така и не се прие свестен закон за лустрация. Приватизацията беше ужасно закъсняла и умишлено забавена от комунистите 10 години, за колко може да се продаде дърта ялова крава?Колкото до фондацията на Елена Костова, четох цитат от книга на немски журналист, който разказваше как
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия не бяха ли хора именно на сините? Този Донев източи Софийски аптеки точно по времето на Софиянски. А Общинска банка, пак при Софиянски. какво се правят на луди?
24
1
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
шото финансират герб, както и ***:)) май до са са финансирали някой друг. Фанете си някой енергиен олигарх или оръжеен:))
23
3
 
4
 
! Отговори
HHH преди 11 години
САМО КОСТОВ