Сините скочиха срещу "фармацевтичните олигарси"

"ГЕРБ и тройната коалиция искат да си осигурят пари за изборите"
Обновена: 8 мар 2013 14:02 | 8 мар 2013 14:02,
70
Сините скочиха срещу "фармацевтичните олигарси"
Ваньо Шарков Снимка: архив, СДС

Фармацевтичните олигарси създадоха монополно обслужване на българските граждани и безумно високи цени на лекарствата. Те обслужваха тройната коалиция и продължиха да се чувстват недосегаеми при управлението на ГЕРБ.

Това се казва в декларация на Синята коалиция, изчетена от парламентарната трибуна от Ваньо Шарков. 

Проблемите в сектора излязоха на дневен ред, след като ръководства на болници се оплакаха от дейността на НЗОК, липсата на финансиране и изчерпване на лимитите по клинични пътеки.

Според десницата хората са излезли на протест срещу монополите, а техни представители са влезли в надзора на НЗОК, станали са част от обществения съвет към президента.

Днес с обществени средства от здравните осигуровки на българите се плащат за лекарсва пет пъти повече пари, отколкото в началалото на реформите през 2000 година, заяви още Шарков. Според представителите на Синята коалиция ръстът на средства за болнична помощ е в пъти по-малък от този за медикаменти. Те бяха категорични, че това помага само на монополите.

Вероятно бездействието на държавата в битката с монополите на лекарствения пазар ще гарантира на ГЕРБ и тройната коалиция финансови постъпления за предизборната кампания, каза още Шарков от парламентарната трибуна.

От Синята коалиция се ядосаха още, че останалите политически сили в лицето на БСП, ДПС и ГЕРБ са отхвърлили техните законодателни промени, които да намалят цените на лекарствата, за да запазят монопола.

За вас са важни монополите в здравеопазването, олигарсите в лекарствения бизнес, партийните ви каси и личното ви облагодетелстване. Дали Огнян Донев или Веселин Марешки ще ви финансират партийно, за вас няма никакво значение.

Важното е, че пациентите, лекарите и ние винаги ще се противопоставяме на опитите ви да крадете от здравните осигуровки в полза на олигарсите и монополите в здравеопазването, отсече за финал Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До П.ПетровОчерняне?! Аре бе, ти нещо си зле с преценката. Та ние бяхме свидетели, гледахме хипнотизирани какво става, нашите пари паднаха 10 пъти, ние купувахме приватизационни бонове и книжки, гледахме как излетя БГАБалкан за цена на едно апартаментче, как клъцна пенсиите с 2/3, как оформи разрухата на зравната система и я надроби на напълно ялови структури Джипита, ДКЦ-та, гаражни частни здравни центрове, как се приватизираха след принуден фалит медицински заведения...
21
1
 
4
 
! Отговори
А така преди 11 години
Абе,що така всички го пропускат Сидеров?Толкова ли страшни истини говори...И да не ме изтриете,пак,че тоя път ще засичам...!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тинчетоА стига бе и ти, наивкa. Той президентът тате де, един час се съветва на четири очи с Огнян Донев (знаеш кой е, ако не отвори сайта на КРИБ), дето продава лекарствата 4-5 пъти по-скъпо от Турция, Сърбия и други европейски и неевропейски страни (помисли колко народ си е заминал по тази причина), а ти искаш държавните главатари на България да си ритат кесиитe.
19
7
 
2
 
! Отговори
ds преди 11 години
Сините???? Доколкото знам, сините са СДС, а те много категорично се разграничават от хората на Костов и Малтинчо... Така, че не развалайте синята идея, точно Костов и компания легализираха мутрифицирането на прехода и създадоха моно и олигополите...Вън от НС, да заповяда истинската синя идея, да кажат те каквото мислят, а не самозванци като Шарката и Малтин, дето се мятат от партия на партия, според ветреца
18
7
 
3
 
! Отговори
От 22-ри преди 11 години
Пропуснах аферата Сапио. Уж горазследваха, но много бързо се покри. Червените се погрижиха за човека си. Цялата така наречена опозиция е създадена от комунистите. За да се създава впечатление, че се менкат партиите, а те са едно и също.
17
0
 
15
 
! Отговори
тинчето преди 11 години
Крайно време е да се вземат мерки срещу фармацевтичните октоподи.
16
10
 
11
 
! Отговори
До П.Петров-20ти преди 11 години
Костов легализира мутрите. По негово време рекетьорските организации станаха легални застрахователни компаний. Изпраха си парите от рекета. На Костов това му беше задачата, затова провалиха Виденов и допуснаха Костов на власт. Приватизира на безценица каквото беше останало още неразграбено. Фондация Бъдеще за България говори ли ти нещо? Червените няма какво да доказват срещу него, те са от едно котило и се пазят. Някой ръководител на ВИС или СИК влезе ли в затвора щом Костов ги бил разбил?
15
1
 
4
 
! Отговори
Фармацевта преди 11 години
Скочиха на ужким!
14
6
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
ДСБ от години си остава единствената демократична партия, която е ориентирана в полза на обществото. Всяка от оценките им се оказва основателна и истина.Въпреки комунистическото очерняне, което не спира вече 12 години срещу Иван Костов истината изплува от статистиката - Единственото управление по време на което държавата и БСП тръгва нагоре е на Костов. Ако имаш в какво да го обвинят и докажат комунистите мислите ли, че нямаше да е в затвора? Предприятията бяха ограбени 1989-97 от комунистите, 1997 вече имаха стотици милиони долари дългове.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми добре са им скочили, аман от кожодери
12
2
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен13 ти Такава е статистиката и българите са малко повече от 110 000(колкото ти си ги преброил).15 ти, много примитивно. Не мога да очаквам повече от гербер. Съжалявам.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на свините им спря кранчето !Нали цините научиха другите ,на много пари?
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо, сВините ,...НАЛИ Стефан Софиянски ,източи общинска банка и даде пари и имоти ,на ----Огнян ДонеФ и Любо ***..та !Сини ,*** !
9
4
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До СТРАНДЖАТАИзкривеното схващане за бизнес на ГЕРБ се състои в това, че пари се печелят с връзки, манипулирани търгове, монополи, след даване на рушвет и със съсипване на малък и среден бизнес. Представи си има хора които искат да са независими от работодател и да развиват малко производство или търговия. ГЕРБ унищожи 220 000 малки фирми. Познай кога ние демократите ще подкрепим болшевишката ви партия.ПП. На всички нива в администрацията са поставени верни, но слабо образовани гербери-калинки.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Институциите, срещу която целия народ трябваше да протестира са Съда и прокуратурата.Ако има, наистина работещи съд и прокуратура, безпристрастни...тогава всичко в държавата ще си дойде по местата.Иначе партиите ще са си едни и същи, политиците също...но ако дори и те имат страх от закона...тогава вече можем да кажем, че държавата започва да се цивилизова и оправя.
7
8
 
13
 
! Отговори
И ние знаем вас преди 11 години
До И вас ви знаем Какво знаеш бре,лйолйо виж цифрите за правителството на Костов,виж как са се покачвали пенсиите,виж лихвените равнища,виж заетостта. Знаели те ,червени ***.
6
11
 
8
 
! Отговори
СДС: Костов е БСП преди 11 години
Ваньо Шарков е пълен ***, казаха доста от неговите избиратели в Свищов и Търново, източник vesti.bg
5
2
 
15
 
! Отговори
Тито преди 11 години
Тук в България май нещата са надолу с главата. Сините демократи се кахърят за социална политика а червените аристократи са натягат за монополен олигархичен капитализъм. Така че С.Т. изпя песента "нЕма такава държава". Е вЕрно нЕма!
4
8
 
19
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
В момента в Бългрия само СК са дясна формация. Всички останали са креатури на БКП и бившата ДС. За съжаление мимикрията на ГЕРБ излъга много хора с девсни убеждения. Който може да мисли и е демократ знае за кого да гласува - Синята Коалиция.
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще поскачат още малко, а след 2 месеца ще се слеят с изчадието си гроб.