Отказът от "Шенген" е тежък удар за България

Илияна Йотова коментира изказването и на Ваньо Танов
10 мар 2013 17:05, Петя Славова
387
Отказът от "Шенген" е тежък удар за България
Снимка: Булфото

Тежка присъда за България. Така обясни отношението на седемте държави, които имат резерви към приемането ни към Шенген Илияна Йотова. Според евродепутатът тази оценка за пореден път прикова страната ни до стената.

Пред БНР тя изрази надежда, че до края на 2013 година отношението на тези страни ще бъде променено и мониторинговият доклад на Европейската комисия ще бъде положителен.

Илияна Йотова коментира и изказването на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод решението за отлагане на членството ни в "Шенген" като "екзотичен".

Според Танов отлагането ни от свободната зона е "глътка въздух", тъй като приемането ни в безвизовата зона неизбежно би довело до засилване на контрабандните канали към България.

Ако един чиновник с ранга на ген. Танов в друга държава – членка изкаже подобно твърдение, след един час той би трябвало да си е депозирал оставката, но както виждате, у нас всякакви екзотики са възможни, каза Йотова.

Евродепутатът обяви, че най-важното сега е да се даде точен разчет на финансовото състояние на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
4
 
20
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА ТЯХ преди 11 години
КОМУНИСТИТЕ СОЦИАЛИСТИ ГИ МРАЗИ ЦЕЛИЯ СВЯТ НИЕ СМЕ ГИ ОСТАВИЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ И ДА НИ ИЗТОЧВАТ ЗАТВОР ЗА ТЯХ
201
2
 
20
 
! Отговори
КРАДЦИТЕ преди 11 години
Проблема в Бьлгария не са *** проблема са комунистите социалисти те са и наи-голямото зло в целия свят а ние сме ги оставили да ни управляват .
200
3
 
19
 
! Отговори
УБИЙЦИ. преди 11 години
Това не са хора а БЪЛГАРОУБИЙЦИ.ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ
199
3
 
6
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Стига сме се молили на тея "европейци"! Да се махаме от ЕС, че ни направиха ***-бананова република! За 23 години съсипаха една държава и един народ с хилядолетна история!
198
1
 
26
 
! Отговори
ММДА преди 11 години
СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ВДИГА КРЪВНО БОЙКО БОРИСОВ, ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА КОЕТО ЧУХ И АЗ ДИГНАХ КРЪВНОТО. КРАДЦИТЕ ВИКАТ ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. НЯМАТ СРАМ
197
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дреме ми на ....
196
0
 
16
 
! Отговори
учител преди 11 години
Тежък удар е, че хората в България започнаха да се самозапалват. Изгубиха надеждата в доброто. Призовавам Илияна Йотова да започне да гледа, а не само да говори.
195
0
 
5
 
! Отговори
;;;;;;;;;;;; преди 11 години
Разпространявайте:България е управлявана през последните 19 години по модел, за унищожението на населението и завладяване природните ресурси, по един и същи лабораторен икономически модел - какъвто е във Венецуела, Чили, Аржентина, Боливия...Лабораторен модел ,от който са удовлетворени само корпоративни, финансови и икономически интереси на Империята САЩ.ВИЖТЕ ФИЛМА:metacafe/watch/10049264
194
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо в БСП наричат Румен Овчаров Боримечката? Защото е чукал Илиана Йотова!
193
2
 
16
 
! Отговори
Boyko преди 11 години
ИСКАМ ПРОКУРОРСКА ЗАПОВЕД ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА СТАНИШЕВ И Р. ОВЧ! Защото може да избягат в чужбина и се укрият! Искаме справедливост и въздяние за извършеното от тях ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Те ни направиха РОБИ, дори и децата ни! ВЪЗМЕЗДИЕ! Отнемане на имуществото на Р. Овч. и семейството му/ на сина му е закупен имот на Женевското езеро/, също и на Станишев! С отнетото им имущество и пари да се изплати тоя заробващ ни договор! Съдиите да не се правят на ощипани моми, а да съдят справедливо! Ако не искат- директно да си ходят!
192
1
 
12
 
! Отговори
Tsvetanka Miteva преди 11 години
този бил "яко фалшив"... а Станишев, Овчаров , Румен Петков и устатите им закрилници- Мая Манолова и Михаил Миков- свети води ненапити.....пред фактите и боговете трябва да замълчат... Надявам се най после един прокурор да се осмели да осъди тия гадове, които доведоха до просяшка тояга народа
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
другарката преличаща на маимуна ,да отговори . АЕЦ БЕЛЕНЕ . Повече въпроси са излишни . Във помощ може да се включат и останалите разбоиници от комунистическата и банда. Между другото .прокуратурата да не забравя че може да повдига обвинения и за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. И искренно се надявам че няма да стигаме до народен съд и разтрели на комунистически мафиотски фамиилии
190
1
 
4
 
! Отговори
Tchavdar Spassov преди 11 години
Тази информация, за която Гамизов говори я намирам в един от отчетите на НЕК, публикувани в Търговския Регистър. Става дума за сключени на 13.06.2001 година 15-годишни договори за изкупуване от ел. енергия с ТЕЦ Марица Изток 1 и ТЕЦ Марица Изток 3. На 30.11.2001 година НЕК е заложила бъдещите си вземания от ЕВН и ЕОН, като гаранция за бъдещите задължения за изкупуване на ел. енергия с Марица. Малко по-натам чета, че НЕК е издала заповед в полза на ТЕЦ Марица Изток 3, в случай, че то не получи своите вземания от клиенти. На който му се чете, ето тук на страница 13 глава Дългосрочни споразумени
189
0
 
14
 
! Отговори
Йордан Дяков преди 11 години
Често споменават Бойко, Росен, Цветан, макар според мен да свършиха добра работа...но ако се разнищи всичко направено от Сергей и Руменовците, вероятно трябва не трябва да ги съдят, а направо да ги застрелят.
188
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дишай, Гамизов. Дишай. Ще има не само опровержения, но този път май и ще те съдят най-малкото за клевета. Кофти, майна. Дано са ти платили добре, че ще трябва да плащаш. Апропо, ти кво работиш, Гамизов? За дипломата ти не питаме, знаем, че нямаш. :)))))
187
3
 
13
 
! Отговори
Ivan Terziyski преди 11 години
Станишев, Р.Овч. и всички мекерета заробили българския народ по време на "прехода" на съд!
186
0
 
0
 
! Отговори
Nedovolen преди 11 години
До ИстинаTanov e mnogo prav za vuzduha i v bukvalnia i v prenosnija smisul. Pitajte germancite i italiancite kolko mnogo sa dovolni ot 6engen i EU !!!!!!!! Dalaverata e da se lapat fondove s pari ' zatova ni e 6engen i EU !!!!
185
0
 
8
 
! Отговори
Стефан Гамизов преди 11 години
Сергей Станишев е управлявал държавата в този момент, а НЕК е държавна. Никой не трябва да се заблуждава, че някой от НЕЩ може да вземе решение без той да знае. Поразен откривам, че същото нещо се е случило и в Марица-Изток 3, като това го правят на февруари 2009 г., като уточняват, че залагат вземанията си в размер от 44 процента. Тоест имало е някакъв пазарлък.
184
0
 
8
 
! Отговори
Стефан Гамизов преди 11 години
В шок открих че освен, че са подписали дългосрочните договори, на 30.11,2005 г., току що стъпило на власт, правителството на Станишев установява договор за вземанията на ЕРП-тата. Всичко, което държавната НЕК ще вземе от гражданите, те го залагат в полза на американците от Марица-Изток. Ние строим електростанция, която фалира страната, и накрая знаейки тези хора, че това ще се случи, принуждават гражданите да заложат бъдещите платени сметки в тяхна полза.
183
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не питате Гамизов какво работи, какъв му е бизнеса? А? :))))))))