Отказът от "Шенген" е тежък удар за България

Илияна Йотова коментира изказването и на Ваньо Танов
10 мар 2013 17:05, Петя Славова
387
Отказът от "Шенген" е тежък удар за България
Снимка: Булфото

Тежка присъда за България. Така обясни отношението на седемте държави, които имат резерви към приемането ни към Шенген Илияна Йотова. Според евродепутатът тази оценка за пореден път прикова страната ни до стената.

Пред БНР тя изрази надежда, че до края на 2013 година отношението на тези страни ще бъде променено и мониторинговият доклад на Европейската комисия ще бъде положителен.

Илияна Йотова коментира и изказването на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод решението за отлагане на членството ни в "Шенген" като "екзотичен".

Според Танов отлагането ни от свободната зона е "глътка въздух", тъй като приемането ни в безвизовата зона неизбежно би довело до засилване на контрабандните канали към България.

Ако един чиновник с ранга на ген. Танов в друга държава – членка изкаже подобно твърдение, след един час той би трябвало да си е депозирал оставката, но както виждате, у нас всякакви екзотики са възможни, каза Йотова.

Евродепутатът обяви, че най-важното сега е да се даде точен разчет на финансовото състояние на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
2
 
! Отговори
Вангел Цилев заяви преди 11 години
Председателят на Сдружение Гражданско общество Вангел Цилев заяви тази вече по телефона пред БЛИЦ, че с очите си е видял двама младежи, участващи в днешния протест в Благоевград, са с насинени крака. Те му разказали, че са били бити от полицията с щитове по време на днешните демонстрации. По тяхно уверение в същото състояние са още шестима души. Утре предстои да си извадят медицинско за раните си. Официална информация на полицията по повот тези твърдения няма.
221
3
 
1
 
! Отговори
Джумая преди 11 години
Протестът в защита на пострадалите демонстранти приключи преди минути. Той бе прекратен без да бъдат изпълнени исканията им заради късния час. Благоевградчаните са се движили по пешеходните зони, за да не пречат на движението, рецитирали са стихове и са скандирали: Оставка Сред протестиращите се носят слухове, че директорът на ОДП е позволил използването на сила в протестите. Ако това се потвърди, утре ще направим подписка за неговата оставка. Ако пък се окаже, че демонстрантите са виновни
220
3
 
1
 
! Отговори
Благоевград преди 11 години
В подкрепа на битите хора благоевградчани се бяха събрали пред сградата на ОДП- Благоевград, за да потърсят отговорност на извършителите на насилието. Утре от инициативния комитет на протестиращите ще изпратят жалба до директора на тамошната полиция Георги Костов.
219
4
 
2
 
! Отговори
в Благоевград преди 11 години
Протестът в Благоевград завършил с 8 ранениБлокадата на Първо РПУ заради използването на сила от полицията приключи преди минути!!
218
0
 
6
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 11 години
А сменете и блузката де ,ох не снимката на тази коштрамба,то пази боже сляпо да прогледне отиде в Европа да си отвори очите ,ама тя се върна с отворени уста плюе по всичко и си мисли ,че народът яде доматите с колците.Върни се в Европата *** Илиянке там давай акъл,щом си толкова умна нагла и лъжлива лисицо.
217
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека Станишев и протежетата му да кажат ,кой плати цялата тази кампания срещу правителството ????Уж народните безпартийни протести май се оказаха много добре организирани.Плюе се по-всичко и всеки свързан с правителството без значение.А атаката срещу президента вече е връх на цинизма.
216
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Илияна Йотова да каже, какво точно направи за БЪЛГАРИЯ като евродепутат.Типичен пример за нагъл комунист.Такива хора опитаха да саботират, всички важни инфраструктурни проекти в България.Оплюха собствената си държава в Европейския парламент.В момента се опитват да саботират и умаловажат постигнатото от успешните кметове на Бургас и Пловдив.Всеки ден хвърлят в медийното пространство с нищо неподплатени лъжи, с единствената цел да се върнат на власт.
215
2
 
11
 
! Отговори
БСП =МАФИЯ преди 11 години
На нея се признава общият размер от 13 милиарда 188 милиона лева, които българите ще трябва да платят през следващите години. Само по себе си това е кошмарно. А после изникна нещо, което и мен ме смрази, при положение, че знам тези хора колко са нагли и как може да измре цялата нация само и само да е в тяхна изгода.В шок открих че освен, че са подписали дългосрочните договори, на 30.11,2005 г., току що стъпило на власт, правителството на Станишев установява договор за вземанията на ЕРП-тата. Всичко, което държавната НЕК ще вземе от гражданите, те го залагат в полза на американците от Мариц
214
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
261, - Не САЩ, те са еврейска колония както и България, и ги държат на ниво защото са нужни като военна сила. Евреите с милитаризирането на Европа, което те трескаво правят и ще го ръководат от Главната си квартира България, ще оставят САЩ като спрат паричния поток и отворят мексиканската й граница. Агонията им ще е стращна, тези латинос са далече по диваци от ***, *** пред тях са мухи. ЕС ще произвежда оръжие, а диваците - араби и турци ще ги пращат да гърмят по свата.
213
1
 
10
 
! Отговори
краси преди 11 години
точно комунистката ли говори за шенген?Тая *** не е ли чувала,че през комунистическо имаше три реда бодлива тел и комунистите не пускаха никой на запад?
212
3
 
12
 
! Отговори
.Бойко реално няма в преди 11 години
законите и ви накараха да си слагате колана сядайки зад волана - започнахте да ревете като ощипани моми.Бойко реално няма власт да оправи страната - капиталите са в хората на БСП.Но поне успя да я запази от големите руски и американски икономически завоеватели,които превръщат цели държави в роби.Все още България е на 1 място по собственост на жилища,в чужбина хората и това нямат и живеят на тото - разболее ли се - чичко банкер му прибира всичко...
211
0
 
14
 
! Отговори
МУТРИ преди 11 години
Сик,Вис,Мултигруп,Самоковеца,Братя Галеви,Алексей Петров,една дузина убити мафиоти , банкери,застрахователи...милионерите на бсп да ги изброявам ли - кой създаде тези бандити и мутри за да разбият напълно икономиката на страната и нито един бизнесмен който не е свързан с БСП да не може да се реализира в България.Много къса памет имате и забравяте истинските причинители на кризата.Забрявяте че и до днес парите са в кръговете на БСП и само те държат икономическите лостове,забравяте че и целия СЪД на който не е изтекъл мандата все още е назначен от тях....абе много бързо забравихте всичко и като
210
5
 
12
 
! Отговори
ДЖОЛАН преди 11 години
Абе ще го търсите Бойко вие - състоянието на България в момента е тежко,но стабилно.Ако бяха групата на Серго и Доган...сега щяхме да *** релсите и да ги предаваме за вторични суровини за да оцелеем поне до утре.А пенсионерите повечето щяха да са измрели от глад.Щяхме да затънем в заеми до 6 поколения напред,а БСП(които нямат нищо общо с левите идеи,а само с брутално трупане на капитали) - отдавна да бяха продали всичко на братушките.
209
5
 
16
 
! Отговори
Затвор преди 11 години
Затвор за ИБ на БСП , Затвор за Депутатите от БСП - предадоха своите Избиратели /за другите не говорим/Затвор за Подписалите Всякакви такива договори !!!!!!!!
208
1
 
17
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
НА Б Е С И Л О Т ОНа бесилото на площада пред ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ ПРЕКАРА ЕДИН АВТО КРАН ТОВА Е РЕШЕНИЕТА!!!
207
5
 
10
 
! Отговори
СССР преди 11 години
Продажните души са не само при червените...Наивно е да се мисли ,че от останалите партии продажниците са по-малко. Знаем че всичко се купува. Ако с малко пари не става с повече пари. Затова е важно да заложим на неподкупни и вещи политици. И да отстояват българското..и пред Русия и пред Сащ. Ако теглим чертата може да кажем че преди 23 години ние сме извличали облаги от дружбата ни с СССР. Докато сега от янките нищо не минава.
206
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че беше Дебелана Йотова да ни разясни, че да не тънем в неведение...
205
1
 
14
 
! Отговори
КАЧО преди 11 години
Има просто разрешение. За тези договори никой не ни е питал и от сега нататък протестите трябва да са предимно за тях - да се анулират незабавно и съд за всички - Овчаров, Кунева, Костов, Станишев Доган хидроинженера. Докато не се изпълнят тези две искания - стачката не трябва да спира и да се запишат в исканията.
204
5
 
14
 
! Отговори
ЯНЕТО преди 11 години
А КОГАТО ЯНЕТО РАЗВЯВАШЕ ПАПКИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ВСИЧКИ МУ СЕ СМЕЕХА И КАЗВАХА ЧЕ Е ЛУД А ОВЧИЯ СЕ ХИЛИШЕ КАТО КУВА. ЯНЕТО И БОРИСОВ ИСКАХА ДА ИСКАРАТ ТЕЗИ ДАЛАВЕРИ НА СВЕТЛО НО НЕ ИМ ОСТАНА ВРЕМЕ ОТ БЕЛЕНЕ ЦАНКОВ КАМЪК ВОДНО ОГЛЕДАЛО
203
0
 
19
 
! Отговори
Съд преди 11 години
Курсът на протестиращите трябва да бъде един-пред Съдебната Палата докато Прокуратурата и Съдебната Власт не раздадат нужното Правосъдие в страната.