Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотално разбита икономика, най-високите лихвени проценти в ЕС, смазване на малкия и среден бизнес, неразплащане на ддс и неразплащане навреме от страна на държавата със частниците, огромна междуфирмена задлъжнялолст.Разбито здравеопазване, липса на лекарства за онкоболните, закърняла здравна реформа.Орязване на всякакви социални пакети и придобивки и неизплащане на детски надбавки на Българските майки поради смехотворно законодателство.Млади и интелигентно изглеждащи българи излезли по улиците да разпродават библиотеките си от безпаричие и мизерия.Тотално излагане и орезиляване имиджа
322
4
 
11
 
! Отговори
РЕЗЕРВИ -НЯМА! преди 11 години
ЗАБРАВЕТЕ!НЕ СЕ И НАДЯВАЙТЕ НА ПОМОЩИ И ЕКСТРИ !ЖИВОТА Е СУРАВ И КУРАВ....!ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА , КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ!ВЪЛКА СИ ВЪРШИ САМ РАБОТАТА --ЗАТОВА МУ Е ДЕБЕЛ ВРАТА!....А , ВИЕ СТЕ СЕДНАЛИ ДА ЧАКАТЕ НА ДЪРЖАВАТА ....ЗАТОВА ЩЕ *** ПОГОЛОВНО...!НЕМА ЛАБАВО!
321
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората в Дания,Швеция,Норвегия са добре защото тяхните политици са крали умно.А нашите даже и да крадат не умеят.Те за 23г искат да станат богати и известни,само че в други страни това става на принципа капака по капка вир.Тез наште убавци усмукаха всичко без да мислят.То и за това се иска акъл но като го нямаш поразиите са големи.Язък им за висшето язък им за докторатите.Аз бих така крал,че колкото открадна толкова бих сложил в хазната.Това си е цял майсторлък.
320
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От пресцентъра на партия ГЕРБ,БСП,ДПС,ДСБ,СДС,НДСВ,Кунева и РЗС молим гражданите да не са самозаплват, просто бългаските граждани не са желани в тази страна. Просто си отивайте търсети си работа другаде, това че в Европа не ви искат не е страшно, но примерно в Африка мислим че ще ви приемат добре .Чао и успех от нас
319
0
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
До статистикСтатистиката ти е грешна. В много от фирмите заплатите на топ мениджърите е 5 цифрена сума. Средния мениджмънт получава 3 - 7 000 лв. В дистрибуторския бизнес един търговски представител, който обикаля и продава по кварталните магазини получава чисто м/у 700 - 1000 лв. Друг е въпроса, че точно тези хора се осигуряват на минимална заплата.
318
1
 
8
 
! Отговори
инфо преди 11 години
"При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите..."Ще търсят под вола теле - Бюджетът е с дефицит 1 млрд. лв, а ФР в БНБ е 2.7 млрд. лв...
317
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ ДЯНКОФФФФ У ЗАТВОРА ДА СТАНЕ БУЛКА *** ДОКЪДЕ ДОКАРА ХОРАТА ДА СЕ САМОЗАПАЛВАТ А ТИ КАЛИНЧО ПОЧВАЙ ДА ОПРАВЯШ БЪРКОЧА НА ПРЕДШЕСТВЕНИКА ТИ ЧЕ СТАВА СТРАШНО ОТ ДЕН НА ДЕН УСПЕХ
316
2
 
6
 
! Отговори
бу ха преди 11 години
Кви резерви бе Калине,ти не разбрали,че всичко е опоскано.И министър си тръгнал да ставаш.Не разбрали,че отиваш на празна ясла.Аре стига вече сте дразнили народа,че и вас ще ви пометат.
315
1
 
12
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Новия още,дет се казва не е застъпил на поста,и би отбой?!Искам да питам бивщия мин.на финансите-защо, няма криза в Дания,Швеция,Норвегия,Филандия,нали и те са в ЕС,с изключение на Норвегия?!Тоя ненормалник, е виновен за всичко!Но,още по-виновни сме всички ние,които ги търпим 23 години!!Защото,винаги чакаме някой, друг да ни оправи!А,сме и много страхливи!
314
1
 
1
 
! Отговори
КАКА преди 11 години
ДО 351КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НА ЧИСТО.ВРЕМЕТО И СЪБИТИЯТА ГО ИЗИСКВАТ.ВЪПРОС НА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ,НЕ САМО НА ВЛАСТУВАНЕ.
313
2
 
3
 
! Отговори
763 преди 11 години
МНОГО РАЗБИРАШ ОТ КАПИТАЛ,А БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА ХА-ХА-ХА ЛОГИЧНО Е КАТО ГОВОРИШ ЗА КАПИТАЛ ДА ИМАШ ПРЕДВИД ЧЕ МИЛИОНЕРИТЕ В ЕДНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА СА ВИЗИТАТА НА УСПЕХА.КАТО ЗНАМ НАШИТЕ МИЛИОНЕРИ ЧЕ СА НАЙ-БЕДНИТЕ И ИЗПАДНАЛИ В СВЕТА.ПОВЕЧЕ НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА.
312
2
 
3
 
! Отговори
321 преди 11 години
тоз пък за какъв СОЦ постояно говори?Кой му е казал че искаме да живеем в соц..В соца живеете вие управляващите още.Там се наследяват постове и власт.В нашия строй няма шуробаджинащина.Това че баща ти е дипломат не означава,че и ти ще си.Ние искаме система в която умния,знаещия и можещия да успява и да не е зависим от досегашния политически елит,защото те с годините доказаха че са хора без възможности.При тях единственото оръжие е силата и страха а не ума.Затова се появи корупция,престъпност
311
3
 
2
 
! Отговори
АБЕ , ТЪПАЦИ... преди 11 години
КАПИТАЛА ВЪРТИ СВЕТА!/ не обратното/Хора --"БЕЗ КАПИТАЛ" ...стават само за пушечно месо и работна сила!ЕДИНСТВЕНО МОГАТ ДА ВИ ПОЛЗВАТ---ЗА ДА СВЪРШИТЕ НЯКОЯ *** РАБОТА НА "капитала"!НИЩО ПОВЕЧЕ!НЕ ЧЕТЕТЕ --ТАМ ВИ Е ГРЕШКАТА!ТЕЗИ КОИТА СА ЧЕЛИ "КАПИТАЛА"....никога вече не искат комунизъм!ТЕ ИСКАТ "КАПИТАЛ"-изъм!
310
1
 
6
 
! Отговори
Абе , тъпаци.... преди 11 години
"КОМУНИСТ"- СТАНАЛ "КАПИТАЛИСТ".....НЕ ПУСКА ФАНДЪК НА НИКОГО!ПОЧНЕТЕ ЛИ ДА КЛАТИТЕ МНОГО ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДЪРЖАВАТА ...ИДВАТ ОНИЯ ОТ "***", С КОМБАЙНИТЕ И ПОЧВАТ.... ЯКА ЖЕТВА!БОЙКО ,ЗАТОВА ИМ ДАДЕ ПАРИТЕ .....ПРЕДИ ДА СЛЕЗЕ ОТ ВЛААСТ!...щото вие сте въшкари и дрогирани хипари --ОТ ВАС , НИЩО НЕ ЗАВИСИ!ОНИЯ БАЧКАТ----И ПЕЧЕЛЯТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ /за да има вие какво да плюскате/!РЕЗНЕ ЛИ ИМ ЕВРОПА ПАРИТЕ ....УМИРАТЕ И ВИЕ!А ,ТЕ ...НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛЯТ!БЪДЕТЕ ,ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНИ!!!
309
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КАКАКако,не разбра ли до сега,че на никой не му пука за народа? Нито на предишните,нито на сегашните,нито на бъдещите?
308
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Абе , *** ...Абе, "умник"- к`ви големи заплати при соца, бе?Премери си температурата! Като изключим партийната върхушка и слугинажа им, чиито деца сега ни управляват, само миньорите и някои видове строители бяха с високи заплати! Ама те плащаха със здравето си.Активните борци вземаха пенсии от 200-400 лева, а за обикновените хора - от 20 "земеделска" - до 80-10 лева! И тогава не стигаха! Разликата беше само в това, че нямаше страх да загубиш работата си!КомунизЪма не си е тръгвал
307
0
 
3
 
! Отговори
До Абе , тъпак преди 11 години
Никой още не станал безсмъртен и не си е взел вещите ТАМ, ако ме разбираш на къде БИЯ.
306
5
 
3
 
! Отговори
Абе , тъпаци ... преди 11 години
не разбирате ли ,че няма да може да я карате , като при "соца"--едно време..?Искате всички да живеете в големите градове --- ДА ВИ Е ЕВТИНО И ДА СТЕ С ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ!НАПРАВО -НЕМА ДА СЕ ПОЛУЧИ !СОЦА -УМРЯ!До сега ви залъгваха с разни помощи и простотий , но Държавата вече не може да ви издържа !Не си правете илюзии че ,ЩЕ "НАЦИОНАЛИЗИРАТЕ" И "ЕКСПРОПРИИРАТЕ" НЕЩО!НОВИТЕ КАПИТАЛИСТИ-бивши комунисти-ЩЕ ПЛАТЯТ НА НЯКОЙ ЗА ДА ВИ СМАЧКА И НАТИРИ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА!ТЕ--НЯМА ДА ВИ ПУСНАТ ФАНДЪК!
305
1
 
0
 
! Отговори
Въжето преди 11 години
Чакам сапуна и почваме!
304
1
 
4
 
! Отговори
ВАЙДЪР преди 11 години
АМА КВА РЕВИЗИЯ??? ТОВА ЗНАЧИ АКО СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ ОЩЕ ТЕЗ ДВА МЕСЕЦА ДА УВИСНАТ ХОРАТА НА БОРИСОВ.ТЕ НАЛИ ЗАТОВА СЕ БОРИХА ДА ДОКАЖАТ ПО МЕДИИТЕ ЧЕ ХОРАТА ОТ НАРОДА БИЛИ ТЪЛПА И НЕЗНАЕЛИ КАКВО ИСКАТ.ТО ЗАТОВА И БОРИСОВ ВДИГНА КРЪВНО.ДОСТРАША ГО НАРОДА ДА НЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ И ПЪРВО НА НЕГО ДА ИЗКАРА МИСКИНЛЪЦИТЕ.ЗАЩОТО ПОСЛЕДНО ТОЙ БЕШЕ НА ВЛАСТ И МЪЛЧЕШЕ И ПРИКРИВАШЕ ЛИПСИТЕ И ЗЛОУПОТРЕБИТЕ.