Правителството си отиде от некомпетентност и страх

Да не допускаме повторение на кризата отпреди 16 г., зове Костов
Обновена: 14 мар 2013 11:25 | 14 мар 2013 11:25,
396
Правителството си отиде от некомпетентност и страх
Иван Костов. Снимка: Булфото Архив

Най-важно за България днес е да не допуснем повторение на политическата криза отпреди 16 години, заяви в последното си изявление от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той се обърна към ГЕРБ, заявявайки, че е "направо неуместно" да изтъкват какво е свършило 41-вото НС.

По негови думи трябва да се отговори на въпроса какво доведе до тази криза и до социалното напрежение. Ако не си отговорим на този въпрос и следващото Народно събрание ще си отиде предсрочно, заяви Костов. По негови думи правителството е предизвикало социалната криза с бездушието си, липсата на регулации и контрол и заради отказа от крайно необходими реформи.

Според Костов правителството си е отишло заради неспособността си да посрещне проблемите на гражданите поради липса на компетентност и смелост.

Тъмносиният лидер акцентира върху нерешените проблемите в здравеопазването, образованието и престъпността.

Според десния лидер Бойко Борисов е реабилитирал комунистическите идоли.

Министър-председателят показа, че е напълно неспособен да различава доброто от злото. В постоянния си флирт с носталгията по комунизма стигна до неколкократна реабилитация на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, заяви Костов.

Управляващите спечелиха властта с отрицание на всичко постигнато по времето на прехода, с отрицание на политическото представителство, заяви още съпредседателят на Синята коалиция. Той сравни управлението на Бойко Борисов с правителството на Симеон Сакскобургготски и така нареченото месианство.

Спечелиха, както и едно друго движение през 2001 година, с лъжата, че знаят пътя към европейското ни благоденствие за 800 дни, заяви Костов.

Съпредседателят на Синята колация лансира тезата, че ГЕРБ връщат страната в кризата отпреди 16 години и на практика отново имаме политическо положение като от 90-те години.

Гражданите трябва да изберат решението на кризата, заяви Костов и обясни, че всички избиратели са поставени пред най-тежкото си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сте костовисчета работното ви време ли свърши?
280
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Антикомунист с жена партиен секретар.
279
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВАНЬО ЛЬО,ВАКЛО ЯГНЕ...
278
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО ДРУГАРЯ ПЛАТЕН ПИСАЧ.ТИ МАЙ СИ САМ А...ИЛИ НЕ СИ СЪВСЕМ САМ?
277
3
 
5
 
! Отговори
до №296 преди 11 години
а ти САТАНАТА в червено...
276
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги Ив.Костов доказва, че е в детайли запознат с проблемите на страната и е в състояние да намира решението им. Жалко че за сега малко българи имат ум да го разберат
275
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Името на Ив. Костов е и ще си остане единственото поне в новата ни история след 10 ноември, на което всички българи дължат макар и малкото си извоювани до момента демократични свободи и проправени пътечки към цивилизованите нации от ЕС! Единственият коректив,когато се налага, както и партньор на сегашното управление е само Д С Б !
274
18
 
9
 
! Отговори
Подкрепям преди 11 години
Цялото ДС е на война срещу Борисов. Какво означава това? Означава че аз гласувам за ГЕРБ :)
273
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ--ТОЕСТ,ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,ТЕК ЕеЕ...
272
6
 
17
 
! Отговори
EMO преди 11 години
Вижте, толкова е лесно всичко, че няма накъде повече. От нас се иска едно елементарно движение на мисълта и ръката. Просто на изборите през маи хващаме бюлетината на ДСБ и я пускаме в урната. От там нататък си гледаме кефа и не се тревожим за нищо, Костов знае как да натика цялата тая пасмина на кучето в г*за. Спасявал е България на два пъти - ще го направи и сега.
271
11
 
18
 
! Отговори
aco kapo преди 11 години
ИВАН КОСТОВ!!!! Както винаги професионален, точен, последователен, аргументиран. За съжаление долнопробната пропаганда на Aгент Бор, Кеворкян, Пъпката и Станислав Трифонов рамътиха безвъзвратно разума на Българина и прекъснаха демократичното развитие на Родината ни! Жалко наистина.
270
12
 
10
 
! Отговори
tnt преди 11 години
думи нямам за човека подписал енергиините проекти на т.н. олигарси, заради него сме на улицата, а се прави на ощипана девойка че борисов е виновен за липсата на икономика. Костов, костов срам си за българия и децата си, ако имаш някакво малко достойнство ще излезеш от парламента, продажна кукло. не те ли е срам. сто години депутат.
269
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ЩЕ ДА ПИЯ НА ПУК ВРАГУ, И НА ПУК ВАМ ПАТРИОТИ.А ВИЙ,ВИЙ,СТЕ ***..."в механата"ХР.БОТЕВ
268
6
 
14
 
! Отговори
BECO преди 11 години
Не гласуваш за Костов, получаваш Герб.
267
3
 
15
 
! Отговори
ok преди 11 години
Колко още брилянтни политически решения трябва да предложи Костов и колко още разумни тези трябва да изговори, за да проумеем НАИ-СЕТНЕ, че това е държавникът, от които България има нужда. Вързвате се на долните манипулации на медиите на ДС, вярвате в неща които нито сте видели, нито някои някога е доказал. Но отричате очевидния факт, че пред вас има човек с огромен ум, капацитет и кураж, които хвана страната и за нула време я поведе към единствено възможната и вярна посока. Ако някои иска България да е част от Ориента или Русия, е въпрос, от компетенцията на психиятрията.
266
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялото ДС е на война срещу Борисов. Какво означава това? Означава че аз гласувам за ГЕРБ :)
265
7
 
2
 
! Отговори
ICO преди 11 години
IVANE KAJI SI" SPOMNIASH LI SI TOVA IVANE I TO OT TVOI SARATNIK TI LI 6TE GOVORISH ZA NEKOMPETENTNOST TI KOITO YBI SINIATA IDEQ I TI KOITO OTKRADNA KOLKOTO CHERVENITE ZA 45 GODINI,ZAMALCHI PONE NAGLEC TAKAV NO IDAT IZBORI MOLI SE DA SABERESH 1%
264
2
 
3
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
който не скача е гербер / абе много хубава правителство имахме / парите не мога да изхарча бе и то за месец работа / тюх да мамата / и сега ко прайммммммммммммммммммммм
263
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Костов може да извади България от блатото в която я натикаха от герб, всеки истински българин , всеки родолюбец , всеки милеещ за България трябва да гласуват за ДСБ , иначе ни чакат още дълги години на бедност.
262
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАКА ПО ЛИ ВИ ХАРЕСВА: ДЕ СЕ *Б*,ДЕТО ТРЯБВА!