Правителството си отиде от некомпетентност и страх

Да не допускаме повторение на кризата отпреди 16 г., зове Костов
Обновена: 14 мар 2013 11:25 | 14 мар 2013 11:25,
396
Правителството си отиде от некомпетентност и страх
Иван Костов. Снимка: Булфото Архив

Най-важно за България днес е да не допуснем повторение на политическата криза отпреди 16 години, заяви в последното си изявление от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той се обърна към ГЕРБ, заявявайки, че е "направо неуместно" да изтъкват какво е свършило 41-вото НС.

По негови думи трябва да се отговори на въпроса какво доведе до тази криза и до социалното напрежение. Ако не си отговорим на този въпрос и следващото Народно събрание ще си отиде предсрочно, заяви Костов. По негови думи правителството е предизвикало социалната криза с бездушието си, липсата на регулации и контрол и заради отказа от крайно необходими реформи.

Според Костов правителството си е отишло заради неспособността си да посрещне проблемите на гражданите поради липса на компетентност и смелост.

Тъмносиният лидер акцентира върху нерешените проблемите в здравеопазването, образованието и престъпността.

Според десния лидер Бойко Борисов е реабилитирал комунистическите идоли.

Министър-председателят показа, че е напълно неспособен да различава доброто от злото. В постоянния си флирт с носталгията по комунизма стигна до неколкократна реабилитация на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, заяви Костов.

Управляващите спечелиха властта с отрицание на всичко постигнато по времето на прехода, с отрицание на политическото представителство, заяви още съпредседателят на Синята коалиция. Той сравни управлението на Бойко Борисов с правителството на Симеон Сакскобургготски и така нареченото месианство.

Спечелиха, както и едно друго движение през 2001 година, с лъжата, че знаят пътя към европейското ни благоденствие за 800 дни, заяви Костов.

Съпредседателят на Синята колация лансира тезата, че ГЕРБ връщат страната в кризата отпреди 16 години и на практика отново имаме политическо положение като от 90-те години.

Гражданите трябва да изберат решението на кризата, заяви Костов и обясни, че всички избиратели са поставени пред най-тежкото си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ТА КАКТО ПИСАХ ДОЙДЕ ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ НА 3-4 ДЕН.ДО ПРЕДИ НЕГО БУНТОВЕТЕ ЗАПОЧНАХА ОТ АГИТКИ,КОГАТО ЦЪФНА НЯКОЛКО ДНИ ПО-КЪСНО,БЕШЕ СИ СЛОЖИЛ СВЕТЛО СИНЯ ПИРАТСКА ЛЕНТА НА ГЛАВАТА И ВЕЛИКОЛЕПНА ЛАЗУРНА ВРАТОВРЪЗКА,ВЕЕЙКИ СИН БАЙРЯК...КАЧИ НА СТЪЛБИТЕ НА ХРАМ-ПАМЕТНИКА,ЗАПОЧНА СВОЯТА ЕВРОАНТЛАНТИЧЕСКА,АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА РИТОРИКА,ОГЛАВИ НИ,НАРОДЪТ МУ ПОВеРВА И ГЛАСУВА ЗА НЕГО! СЛЕД КОЕТО ТОЙ НАПРАВИ МНОГО КОМУНИСТИ МИЛЯРДЕРИ,ПРОДАДЕ И МАРИЦИТЕ И ДР.ТАКИВА,ТОВА Е...
300
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
320 стига глупости писали
299
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
321 защо какво му е смешното , голям смях пада от истините , които казва
298
12
 
7
 
! Отговори
Anonim преди 11 години
Тоя Костов е пълен *** ! Що не зема да се скрие най после!
297
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ ДОЙДЕ НА МИТИНГИТЕ ПРЕЗ 1997 НА ТРЕТИЯ ИЛИ ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН.ДО ТОГАВА СИ СЕДЕШЕ НА БАНКАТА В ПАРЛАМЕНТА И СПРЯГАШЕ СЪГЛАСНАТА:РРРР
296
1
 
3
 
! Отговори
md преди 11 години
До slav-mnogo po dostoen ot teb i shte vleze v parlamenta zashtoto vsi4ki nie imame nujda ot nego tam a ne ot teb .taka 4e greshni sa ti prognozite .
295
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ Е ОТ ОНЕЗИ,КОИТО НАЙ СИЛНО ПОДОБНО НА:ЛУКАНОВ,ШУЛЕВА,ОВЧАРОВ,БОРИСОВ И ПР.БРЪКНАХА СЪДБОВНО В ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ДЖОБ.МОЖЕ БИ И ТОВА ТРЯБВА ДА ЗАБРАВИМ КОСТОВАСТИ ТАКИВА? АКО ВИЕ ГО ЗАБРАВИТЕ,НИЕ НЯМА.
294
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така си е. Кой беше по митингите навремето..Костов, Надето и каква беше някаква лелка с очила. Тези хора ни извоюваха ДЕМОКРАЦИЯТА! Но и Станишката и Първанов са честни хора! Само за буда никога вече не гласувайте моля ви се!
293
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ТЕБЕ ЛИ ТЕ ИЗКОПАХА НА АМБРАЗУРАТА?
292
13
 
19
 
! Отговори
jelioand преди 11 години
Името на Ив. Костов е и ще си остане единственото поне в новата ни история след 10 ноември, на което всички българи дължат макар и малкото си извоювани до момента демократични свободи и проправени пътечки към цивилизованите нации от ЕС! Единственият коректив,когато се налага, както и партньор на сегашното управление е само Д С Б !
291
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Margriet,пиши на кирилица!
290
18
 
9
 
! Отговори
slav преди 11 години
Ако Костов не влезе в парламента а това е най важното за него ще го видите как ще се скрие и как ще се препоти само когато разбере че неговата партия няма процент за да влезе в парламента правете си изводи какъв е този човек.
289
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбирам,ти си *** от катуна на дядя си ванчо.И затова го рекламираш.
288
5
 
16
 
! Отговори
Margriet преди 11 години
Edinstveniqt istinski politik!!! Mnogo jalko, che nqma koi da go chue v taq durjava... bulgarinut izglejda ima izkljuchitelno kratka pamet i zatva e na tova deredje! Vse Kostov vi e vinoven za vsichko... kak puk 12 godoni ne sprqhte da go pljuete a burzo burzo zabravihte za carcheto i takiva kato nego. slavi trifonov si svurshi dobre rabotata.
287
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ-държавна сигурност тук:еЕе.
286
16
 
8
 
! Отговори
Манго-Джери преди 11 години
ИВАНЕ НЯМА ТАКЪВ НАГЛЪЛ *** КАТО ТЕБ,БРАТЧЕТО МИ !!! ТИ ГИ БИЕШ ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА!! ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ДОСТОЕН ПОТОМЪК НА КАТУНА ОТ "СТОЛИПИНОВО"И "ФАКУЛТЕТО"КАТО НАС СИ БАТЕ ХЕМ КРАДЕШ,ХЕМ НЕ СИ ПРИЗНАВАШ!! БАТЕ ТИ СИ КАТО НАС.НИЕ *** КРЪВ ПОВРЪЩАМЕ ,ПАРИ НЕ ВРЪЩАМЕ!
285
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов стана най-мразеният "демократ", защото вместо да обедини дясното пространство с/у БСП и ДПС, той им приглася в злобата им към ГЕРБ, а правителството споделя десни идеи и това трябваше да ги обедини. Костов да не говори за "некомпетентност" , а да си наведе главата, защото неговото управление докара доста злини на държавата. Интересно и той и БСП забравиха за техните управления, за умишлените си грешки и далавери, а преписват всичко на Борисов. За едно не казаха,че са сгрешили-напаст !!!
284
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗХОДЧО,И ДР.ВАНЯ ЙОРДАНОВИЧ,И ДР.ПРЪМОВИЦ,И ТЕ СА ЧАСТ ОТ ЗАГОВОРА.ВАЗБИРАМ ИНАЧЕ ,ЧЕ ТИ ПРОСТО СИ ЗАРАБОТВАШ НАДНИЦАТА ТУК.
283
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТА,ЗА ЗАТВОРА Е.
282
1
 
12
 
! Отговори
Изходът преди 11 години
Няма по-големи демагози от комунистите ! Това са безродни престъпници и слуги на руската енергийна мафия. АТАКА също е техен инструмент за дестабилизация на страната. При тях няма грам морал ! Техните идеолози плетат конспирация след конспирация. Нали те създадоха у нас всички форми на организираната престъпност, корупцията и монополите ? И имат наглостта сега да се омешват с протестиращите против монополите и да ги подстрекават към анархия, за да яхнат отново те коня ? За да не се случи това, в бъдещия парламент трябва да има достатъчно десни политически субекти, като ДСБ и БГ (ако трябва -