Служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС!

В Брюксел са наясно със ситуацията у нас, заяви президентът
14 мар 2013 19:38,
77
Служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС!
Снимка: архив, Reuters

Назначаването на служебното правителство отекна силно в Брюксел със своята ориентация и много категорична експертна позиция, възможности и потенциал. Убеден съм, че колегите в Европейския съвет са много наясно със ситуацията в България. Това заяви пред български журналисти в Брюксел президентът Росен Плевнелиев при пристигането му за участие в двудневното заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС, съобщиха от прессекретариата на президента. 

Държавният глава отново подчерта, че в преходния период до произвеждането на предсрочните парламентарни избори президентството ще продължи да бъде институцията, която гарантира стабилността и приемствеността в управлението на страната.
 
Росен Плевнелиев беше категоричен, че на заседанието на Европейския съвет е необходимо да бъде постигнат баланс между изискването за финансова дисциплина от страна на държавите членки на ЕС и политиките за растеж. По думите му, особено внимание лидерите ще отделят на младежката безработица.
 
Страните от ЕС нямат основания да се опасяват от „социален туризъм” от страна на България, коментира държавният глава в отговор на журналистически въпрос. „Няма данни, които да доказват подобни твърдения”, заяви президентът и призова европейските лидери „да не решават вътрешнополитически въпроси с удобното извинение България”.
 
Президентът пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет. Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приемат стратегически съвети и насоки. Съветът ще предостави също така насоки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Европапрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
REDvayler преди 11 години
Плевнелиев ръси шменти-капели, все едно е Бойкоподобен
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли веднъж поне БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да е преди ЕС за Президента?1
32
0
 
21
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
За каква стабилност говори Роско,тя държавата се клати като дъбов лист и няма нищо сигурно в нея.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС- Еврейски съюз!
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ БРЮКСЕЛ НИ ПОЗДРАВИХАКАЗАХА ЧЕ ОТ 3,5 ГОДИНИ НЕ СА СПИРАЛИ ДА СЕ СМЕЯТ И ГЛЕДАТ УНИКАЛЕН БЪЛГАРСКИ ЦИРК ,ЦИРК КОИТО Е НЕНАДМИНАТ ПО РОДА СИ И ЕДИНСТВЕН В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА И ЧОВЕЧЕСТВОТО .
29
1
 
19
 
! Отговори
малката преди 11 години
А някой разказа ли на ЕС,че служебният кабинет е от стадото на Бойко и че няма да има никаква промяна до изборите.Май ще има само топлене на столове до изборите.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
говната идват от ес
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей *** кон,стига ни залъгва ! На ЕС му е все тая! Те и от Боковото правителство ужнямаха нищо против,ама на края дума не обелиха за него!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво доверие, каква ЕС бе плямпало !. Самата ЕС е в страшна криза, Италия, Португалия, Гърция, Испания, Белгия и да не изреждам, задава се нещо страшно, някой го интересува бедна БГ и нещастното ти правителство. Спасението на давещите се е дело на самите давещи си. Без радикална промяна нещата не могат да помръднат. БГ се унищожава планомерно вече 23 години. Политическият елит, който ни докара до тук трябва да бъде сменен радикално и да се започне да се гради отново от нулата .
25
1
 
11
 
! Отговори
народа преди 11 години
Росене,хвърляй си тетрадките и дим да те няма!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой му има доверие на този тарикат-комунистическо котило като президента ни и олигархическо настояще..насадиха ни на тръни----плевня--и ти ще си отидеш като боса ти боколино-мутрата!!!да живее свободна и независима българия и нашите приятели от ДАНС!!!!
23
1
 
9
 
! Отговори
ха преди 11 години
Преди 24 години вместо Брюксел щеше да каже Москва.Продажници,що някой трябва да подкрепя българското правителство бе?То нали е за народа,а не за Брюксел.Идолопоклоници,тва са нашите политици,едно решение не могат да вземат сами.Срам ме е от този дето се нарича "президент".
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протестите няма да свършат с този ляв и веднага десен завой.
21
1
 
5
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Пълен ***. Дано повече не се раждат такива.
20
1
 
8
 
! Отговори
Донев преди 11 години
Служебният кабинет НЕ СЕ ползва с доверието на народа!!!!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 15Zelta vi e beskraino pljuene i agresivnost, nali? Sled kato samo intrigirate, opljuvate i obvinjavate tosi i onsi i me4taete sa komunisam, togava molja nasochete se kam bratjata Vi v Severna Korea. Sas sigurnost tam ste imate vasmognostta da se nasladite na dostatachno komunisam
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе мой промените ще започнат от утре При всяка покупка ще плащате три, ще връщате две и ще получите подарък едно.Подобряваме ви живота , дори и подарък ще получите,Направихте ни на *** изедници мръсни
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМА ДА НИ КАЖЕ ПОД КОЙ МОСТ Е СПАЛ ТОЧНО ТА И НИЕ ДАПРЕСПИМЕ ТАМ ТА БЕЛКЕМ СТАНЕМЕ И НИЕ МИЛИОНЕРИ КАТО НЕГО .
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ТОЗИ ВСЕ НЕЩО ДА КАЖЕ И ТО ЩЕ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ.Я ПОДОБРЕ ДА НИ КАЖЕ ОНЯ ВИЦ , КАК СТАHА МИЛИОНЕР СЪС СПАНЕ ПОД МОСТОВЕТЕ
15
0
 
17
 
! Отговори
лъжа и измама преди 11 години
Да ви с*ера на доверието и на европейския ви съюз. Вчера *** счупиха прозорците на линейка и скамани щяха да убият доктора който е отишъл да им помогне, вие сте седнали да ни занимавате с глупости !! Доверие на европейския съоз ще донесе пари за алчните ви *** и нещастие за народа който е пред война.На Европа не и пука че мафия ни управлява, продава и препродава. Долу Плевнелиев и цялото мафиотско правителство,Това правителство беше най успешния преврат на мафиотите.