Служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС!

В Брюксел са наясно със ситуацията у нас, заяви президентът
14 мар 2013 19:38,
77
Служебният кабинет се ползва с доверието на ЕС!
Снимка: архив, Reuters

Назначаването на служебното правителство отекна силно в Брюксел със своята ориентация и много категорична експертна позиция, възможности и потенциал. Убеден съм, че колегите в Европейския съвет са много наясно със ситуацията в България. Това заяви пред български журналисти в Брюксел президентът Росен Плевнелиев при пристигането му за участие в двудневното заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС, съобщиха от прессекретариата на президента. 

Държавният глава отново подчерта, че в преходния период до произвеждането на предсрочните парламентарни избори президентството ще продължи да бъде институцията, която гарантира стабилността и приемствеността в управлението на страната.
 
Росен Плевнелиев беше категоричен, че на заседанието на Европейския съвет е необходимо да бъде постигнат баланс между изискването за финансова дисциплина от страна на държавите членки на ЕС и политиките за растеж. По думите му, особено внимание лидерите ще отделят на младежката безработица.
 
Страните от ЕС нямат основания да се опасяват от „социален туризъм” от страна на България, коментира държавният глава в отговор на журналистически въпрос. „Няма данни, които да доказват подобни твърдения”, заяви президентът и призова европейските лидери „да не решават вътрешнополитически въпроси с удобното извинение България”.
 
Президентът пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет. Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приемат стратегически съвети и насоки. Съветът ще предостави също така насоки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Европапрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя едно изречение не може скалъпи без да каже ЕС пълен ***.
13
1
 
15
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Плямпане на едни и същи фрази и всичко си тръгва по старому.Хей президенте и вие служебни министри,действайте за да не действаме ние,че този път ще става наистина страшно и няма да се разминете само с мирни протести.
12
1
 
15
 
! Отговори
ФБР преди 11 години
Кога успяха да го разберат това правителство в Брюксел?Те още не са се изпикали като министри и вече високи оценки
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Назначаването на служебното правителство отекна силно в Брюксел със своята ориентация"------------------И тия ли смятат да ни таковат?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi kradec na snimkata trqbVA DA se svali ot vlast .TOVA E EDIN OT GOLEMITE KRADCI MRASNI POLITI4ESKI PROSTITUTKI SAMO LAJI I LAJI TE V EC ZNAQT MN DOBRE NQMA NUJDA OT PROPAGANDA, ZASHTOTO OT TVOQTA USTA SI E 4ISTA LAJA
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учениците се ползват с доверието на ционистките си Учители!
8
4
 
9
 
! Отговори
страшния_съд преди 11 години
агенти на държавна сигурност:========================1.георги първанов2.Сергей Станишев3.ахмед доган4.бойко борисов5.цветан цветанов6.иван костов7.яне янев8.меглена кунева9.лютви местан===============без АТАКА няма победа===================
7
4
 
14
 
! Отговори
Когааа преди 11 години
Този неадекватен президент кога ще си подаде ОСТАВКАТА?
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оф, Плевнелиев ми е толкова мазен с тоя ЕС и НАТО дето постоянно ги бръщолеви...
5
2
 
15
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
А с доверието на българските граждани ползва ли се, ***???
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ТИЯ СИ ЯДАТ НА 1 МАСА ЗАЕДНО, А ЗА ПРЕД ХОРАТА УЖ СЕ ПЛЮЛЯТ УЖ СА 2 РАЗЛИЧНИ НЕЩА , А ВСЪЩНОСТ -ГЕРБ, ДПС, БСП, НДСВ, СДС И СЕГА КУНЕВА СА АМЕРИКАНСКИ ЛАЙНАНИ ***.ПРОДАЛИ СИ ГАЗОВЕТЕ ЗА ПАРИ.ЗА МЕН ДОСЕГА СЕ СПИРАХ НА СДС, БСП НО ОТ ДНЕС НАТАТЪК ИСТИНАТА ЗА МЕН БРАТЯ БЪЛГАРИ Е ЕДНА АТАКА И ДОСТОЙНИЯ БЪЛГАРИН Е СИДЕРОВ.КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ЗА АТАКА ГЛАСУВА ЗА СОБСТВЕНОТО СИ УНИЩОЖЕНИЕ И ГИБЕЛ.ВСЕ ЕДНО ГЛАСУВА В ПОДКРЕПА НА УНИЩОЖИТЕЛНИЯТ САТАНИНСКО-АМЕРИКАНСКИ ПЛАН "РАН-ЪТ" ПЛАНУВАН ОТ САЩ !
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво е положението с доверието на народа ти бе, Росенчо?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом са тяхни доверени хора ами да им плащат заплатите и зулумите дето ще натворят като предишнитеи бойко беше с доверие ама ние плащаме простотиите
1
1
 
10
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 11 години
Е са ни земАха у Шенген,а Росене?Да не са луди?Абе кво ги плямпате тия неща ве,не виждате ли,че никой не ви иска!