"Приказка за финансова стабилност" разказват от БСП

Димчо Михалевски се зае да разкрива финансовото състояние на страната
Обновена: 22 мар 2013 16:01 | 22 мар 2013 16:00,
285
"Приказка за финансова стабилност" разказват от БСП
Димчо Михалевски. Снимка: архив Булфото

Ще ви разкажа приказка за финансовата дисциплина, която ГЕРБ пази вече 4 години, обясни депутатът от 41-вото НС от БСП Димчо Михалевски.

В последната седмица левицата се отдаде на “развенчаване на митовете“ за управлението на Бойко Борисов. Днес Димчо Михалевски говори основно за финансовото състояние на страната. Според левицата действително подобна финансова дисциплина няма, а хората са гладували, без да има смисъл.

За пореден  път на “Позитано“ 20 не пропуснаха да разкритикуват бившия финансов министър Симеон Дянков и бюджетното му планиране. По думите на Михалевски няма бюджет на ГЕРБ за четири години, който да е изпълнил приходната и разходната си част.

Бившият депутат и най-вероятен бъдещ водач на листа на левицата отправи много тежки думи към бившите управляващи. Според него правителството на Бойко Борисов е водело последователна политика на отклоняване на средства.

За първи път при това управление имаше не корупция, а директно крадене на средства, заяви още Михалевски. По негови думи за периода 2010-2012 година в държавата са влезли около 4 млрд. лева по-малко приходи от ДДС, отколкото би трябвало.

Според данни на червените по време на управлението на Сергей Станишев за периода 2006-2008 година разходите за крайно ползване на българите са 153 млрд. лева, а събраното ДДС – 19 907,6 млрд. лева.

При управлението на Бойко Борисов за периода 2010-2012 година разходите за крайно ползване са 174 милиарда лева, а събраното ДДС било почти колкото при Станишев – 20 0301,7 млрд. лева. Според Михалевски при това потребление приходите от ДДС трябва да са много по-високи. Левицата нееднократно е нападала ГЕРБ за ниската събираемост на данъците.

Според бившия депутат подобна е ситуацията и при акцизите, където липсвали 2 млрд. лева.

Михалевски обясни, че с тези общо 6 млрд. лева е можело да се използват за вдигане на заплати и социални помощи.

Той се върна и на темата за фискалния резерв и “опоскването“ му от ГЕРБ.

8, 7, 6, 5, 4 – обратното броене, което води до катастрофата, обясни Михалевски като демонстрира как фискалният резерв от 2009 година насам паднал от 8 милиарда лева на 4 милиарда лева.

Според червения активист бившите управляващи са “отворили“ ножицата между фискалния резерв и консолидирания държавен дълг. По думите на Михалевски, докато фискалният резерв е падал, то държавния дълг е растял.

По думите на Михалевски правителството на Борисов е увеличило държавния дълг с 2,16 млрд. евро.
С 575 лева е задлъжнял всеки от нас за четири години, заяви Михалевски.

Според данните на “Позитано“ 20 в момента сме 3 пъти по-уязвими по отношение на фискалната стабилност и приказките на ГЕРБ как всички ограничения са били, за да запазят тази стабилност, не са истина.

Цялата дисциплина, заради която хората трябваше да затягат коланите до последно, всъщност ни е струвала милиарди, отсече още бившият народен представител. Михалевски се върна и на темата за покачилата се безработица. По негови думи за управлението на ГЕРБ са били унищожени 400 000 работни места и сега 400 000 семейства са с намалени доходи или изобщо нямат такива.

По думите на Михалевски на “Позитано“ 20 валят сигнали за безобразията на кабините Борисов и левицата се закани, че готви и нови разкрития около бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
Народно творчество преди 11 години
Ще ви разкажа приказката за Водното огледало, Хидроинженера и добрия цар, който освен че успя да си присвои част от България която никога не е била негова сега води дело срещу собствената си любима родина. Всичките от партията любима в съучастие със своите знайни и незнайни хайдуци като Костов например така се потрудиха че не остана нищо за крадене. Яли пили и се веселили цял живот за сметка на всички нас, които им уйдисваме на акъла. И гласуваме за тях все още. Приказката продължава............
240
0
 
2
 
! Отговори
кой кой е! преди 11 години
Лично видях колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич ден преди да го арестуват. Знам, че беше там предния ден, но се напил вечерта и затова останал... Младен Червеняков и лидерът на младежкото БСП били двете основни фигури във взаимоотношенията на социалистите с Йосич. Именно чрез Кирил Добрев сърбинът наливал пари в партийната структура. Червеняков често отскачал до Сърбия, понякога водел и сина си. Пешо ми каза (бел. авт. - Петър Стоянов - Сумиста), че е важно да си добре с младите на БСП, с младежката им организация, споделя свидетелят пред Цоновски.
239
0
 
2
 
! Отговори
Кой кой е! преди 11 години
Сретен Йосич финансирал младежкото БСПЛично видях колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич, твърди свидетел Топла връзка между високите етажи на БСП и сърбина Сретен Йосич разкри разсекретен разговор по делото Килърите. Записът е част от СРС-та. Въпросният разговор, който днес бе слушан в съдебната зала, е между един от основните свидетели на прокуратурата Боян Джамалов и шефа на Отдел Контратероризъм в ГДБОП Валентин Цоновски... Джамалов информира за връзката между Килърите и сръбския мафиот. Лично видях колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич ден пре
238
1
 
5
 
! Отговори
Кой е Михалевски? преди 11 години
А да сиспомняте, че махнаха Михалевски като отговорник за еврофондовете след като в доклада на евро парламента беше цитирано името му, което е прецедент в тези доклади? Не само имаше съмнение, но и го обвиняваха в злоупотреби с европейските пари! А що се касае до интелекта му - той е твърде съмнителен, защото се проявява предимно в посока отнякъде нещо да се забърше. Пък и всичките от неговата партия говорят гладко, но не и самокритично; винаги нападат опонентите си, но никога не казват нещо рационално и т.н. Кажете ми, моля, кой от тук пишещите може да изкара 175 000лв. готови и ненужни му па
237
1
 
4
 
! Отговори
Кой е Михалевски? преди 11 години
Четири години като зам. кмет на Кърджали Михалевски не получаваше заплата, защото имаше запор на парите от съда. Замина за София като депутат и веднага си купи скъп апартамент /говореше се сума над 100 000лв./. Да работиш без заплата, да имаш две деца за отглеждане и да можеш да си купиш скъпо жилище е твърде озадачаващо, меко казано. А сега разбираме, че дал и 175 000лв. на тъста си. Михалевски, рудник за пари ли имаш, петролен кладенец ли или нещо друго? Ега ти социалната партия и социалните й депутати. Просто да ги оплачеш как трудно връзват двата края в години на криза...
236
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в бсп няма нищо креативно просто една популиска партия която трябваше отдавна да е в забвение
235
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ГАСУВАМ ЗА ВИСОКО ГРАМОТНИТЕ ОБИРДЖИИ ОТ БСПДА ТЕ КРАДАТ,АМА ГРАМОТНО,ТО КАКВА БЕШЕ ТАЯ НЕКАДЪРНОСТ НА ГЕРБНЕГРАМОТНО СПРЯХА БИЗНЕСА НА МАФИЯТА И БЯХА НА ПЪТ ДА СЛОЖАТ БАТАКА В КОЙТО ГРАМОТНО НИ ШИБНАХА ГРАМОТНИТЕ ОТ *** НА БСП
234
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Недейте да храчите високообразованите специалисти на БСП-които 2008 г.ни бяха докарали до 12% инфлация,на всеки 1000 лева загубихме 120 лева,а неграмотните от ГЕРБ за 2012 г.2,4,на 1000 лева загубихме 24 лева-справка ЕВРОСТАТ.ГЛАСувам за БСП защото съм мазохист обичам да ме крадат,обират,излагат грамотни,харесвам местните феодали дето за избори плащат по 20 лева,обичам си алкохолизираната,надрусана *** обитавана от Маи,КУрнелии,Славита,Мишита,ПАтарашкойци и други фльорци-ама специалисти!
233
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БСП може да извади България от блатото, в което я набутаха некадърниците от ГЕРБ!
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Азис,защити правата на текста и го връчи на Мишо Мензиса да блее,защото той не може да пее,а иначе и аз ще гласувам за БСП-поради изложените от теб доводи и факти!
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно този, дето разнасяше буркани с пепел по телевизиите ли ще ми разказва приказки?
230
3
 
9
 
! Отговори
pppppp75 преди 11 години
Този *** на снимката по време на тройната коалиция е взел 550 000 лева бонуси от участия в бордове. Този ще ми говори за финансова стабилност. Крадец.
229
4
 
9
 
! Отговори
Избягал преди 11 години
През 1989 от " идейни комунисти" тези крадци станаха социалисти- капиталисти!Всичките от школата на БКП!
228
7
 
7
 
! Отговори
mirror.max.7 преди 11 години
Тези некадърници що не вземат да се скрият? Акъла им стига да откраднат малкото останало от предишните и после вкарват всичко в батака. Голяма грешка че 1989та не беше забранена БКП а членовете й натирени.
227
4
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Tezi ot BSP,Stanishev i razi Turci ne razbraha li,4e po-ve4e niama da badat sobstvenici na Balgaria!
226
7
 
13
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Червените приказки са много опасни. До като ни успиват ще почнат пак да хранят прасетата с хора и да национализират. На първо време ще махнат валутния борд и тогава само те и техните олигарси ще са добре.
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прочетете това и разпространявайте колкото се може по-бързо!Важно!!!!nikikm.blog.bg/politika/2013/03/22/bankite-v-bylgariia-shte-se-vzriviat-do-kraia-na-godinata-im.1067066
224
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономически ръст, чрез намаляване на населението !България е преминала през 2008 БЕЗВЪЗВРАТНО критичната демографска точка за въстановяване ! Кой управляваше тогава ? В момента в България живеят 4,5 млн. души, 2,2 млн. НЕ се определят като българи , 2 млн. са пенсионерите. УНИЩОЖИХТЕ ЕДИН СЛАВЕН И ПОЧТЕН НАРОД И МУ РАЗПРОДАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ! НА ВАС ДА ТЕЖАТ МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ ЗАГИНАЛИ ЗАРАДИ БЕЗКРАЙНИЯ ВИ ПРЕХОД КЪМ ОТВЪДНОТО !СТАНИШЕВ-СИМЕОН-ДОГАН НА СЪД В ХАГА ЗА ГЕНОЦИД!!!
223
6
 
6
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 11 години
Какъв ***. Тези (т.е.последния кабинет)са отклонявали стедства, докато ние "само" крядяхме. Не само, че крадяхте, а Вашият водач лично хариза на секс приятелката си 3 000 000 лв. Мои познати ми казаха, че това са пари за ток и вода. Повече ток семейство Станишеви са похарчили , защото отрочето им се е будило често нощем и са ползвали повече осветление. Същото и с водата, ползвали повече за да мият дрисливото дупе на отрочето, което било същото като татко си на младини.
222
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА КОИТО И ДА ГЛАСУВАТЕ ВСЕ НА МУТРИ И НА КОМУНИСТИ ЩЕ ПОПАДНЕТЕ. ТАЗИ *** Е НА ВСЯКЪДЕ. ДЕЦАТА НА СТАРИТЕ КОМУНИСТИ СА ЗАВЗЕЛИ ДЪРЖАВАТА. СТАРИТЕ КОМУНИСТИ СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ. А НАРОДА КАТО МНОГО УМЕН КАЧИ НА ВЛАСТ ЕДНА ТИКВО-МУТРА НА ВЛАСТ. Е НА ТОВА НАРОД ЛИ ДА МУ КАЖА ИЛИ НЯКАКВО ДРУГО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ДА МУ ДАМ? НЯМА ДА ВИ ДАВАМ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ВИЕ САМИ СИ ГИ ДАЙТЕ. ОТ 90 та ГОДИНА НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И МУТРИ ИМ ПОКАЗВАМ ЕДИН ДЕБЕЛ С КОТЕШКА ГЛАВА. НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА МУТРИ КОМУНИСТИ.