Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати

Номинирани са още Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова
Обновена: 12 апр 2013 12:38 | 23 мар 2013 10:52,
1402
Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати
Борисов ще води две листи. Снимка: ГЕРБ

Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната, заяви пред TV7 бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Сега е качеството си на премиер, който е подал оставката и в момента е съвсем нормално дори да води не една листа, а две, което е допустимо по закон”, заяви той. Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент.

Дянков няма да бъде в листите на ГЕРБ за изборите. Той уточни, че Дянков не е номиниран от нито една от структурите. Част от министрите на предходното правителство са номинирани от структурите по места. Сред тях са Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова. През следващата седмица всички предложения и оценки от общинските и областни структури ще бъдат докладвани пред Изпълнителната комисия.

„ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността”, заяви Цветанов.

Според критериите, определени от ГЕРБ, за кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на партията, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета й и за решаване на проблемите на българските граждани. Могат да бъдат номинирани и издигнати и български граждани, които не са членове на ПП ГЕРБ, но които  със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на България.

Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са предишно членство в друга партия да не ги е дискредитирало. Те да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ, да не са придобили имотно състояние от престъпна дейност или при условията на конфликт на интереси и т.н.

Цветанов заяви, че гражданското общество в България се пробуди и ще има изразяване на позиция, с която политиците ще трябва да се съобразяват. По отношение на управлението на ГЕРБ той коментира, че финансовата стабилност „е била нещото”, което България е трябвало да постигне. Важно е било също България да има висок кредитен рейтинг, за да има чуждестранни инвестиции. Повишаване на доходите и овладяване на младежката безработица са приоритети в управленската програма на ГЕРБ при следващ мандат.

По темата за оставката на проф. Константинов като председател на директорския борд на "Информационно обслужване", Цветанов уточни, че не познава професора, но той е признат авторитет в областта си и в негово лице обществото е изгубило ценен кадър.

Станишев отвлича вниманието от вътрешните проблеми на партията си, говорейки за манипулиране на изборите, коментира зам.-председателят ГЕРБ и обясни, че с оставката на премиера на 21 януари е рухнала защитната теза на опозиционните формации, че предстоящите избори ще са опорочени.
По отношение на добрите кадри в БСП Цветанов каза, че в парламентарната група на БСП има двама души, за които никой не може да каже нищо лошо – проф.Любен Корнезов и Георги Пирински. Те са капацитети и парламентаристи, полезни за НС, смята зам.-шефът на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
 
11
 
! Отговори
sunnymerry преди 11 години
100 тикви може, *** 100 депутати...
12
 
19
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Грешиш. Голямото зло е ГЕРБ!
11
 
9
 
! Отговори
народа преди 11 години
Като гледам тук колко хора са харесали коментарите Ви си мисля че сте 2-3 *** платени писачи и от двете страни. Мислите ли че народа е толкова ***??? Лошото е, че пак ще избираме от по малкото Зло. А голямото зло е БСП+ДПС, това и децата го знаят,който не го знае е или мързелив лапач свикнал да живее на гърба на другите(комунист), или заблуден пенсионер, дето бърка времето когато е имал ерекция с Хубаво.
4
 
11
 
! Отговори
до ИВАН преди 11 години
Мн ме кефите тука 5мата въшльовци като почнете да нареждате народът това иска, народът това прави и сие. Кви сте вие - народът ли? Еми, не съвсем. Вие сте 0,00000000000000000000000000000000000000000001% от народът. Малко по - сериозно се изказвайте. Разбирам да кажете аз това харесвам/аз така мисли, но "народа"??? *** пример -> И аз съм народът, колкото и ти, но пък мисля различно от теб, следователно ние 2 народа ли сме???
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО ИСКА ДА Е В УПРАВЛЕНИЕТО ,ЗАЩО ТОГАВА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ИЗБЯГА ПРИ ПЪРВИЯ ПО-СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ...АМИ АКО НЯКОЙ НИ БЕШЕ ОБЯВИЛ ВОЙНА КАКВО ЩЕШЕ ДА ПРАВИ...КОЙТО ИСКА НЕКА ГЛАСУВА ЗА ТОЯ САМОВЛЮБЕН СТРАХЛИВЕЦ
12
 
24
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
НЕМОГА ДА СИ ОБЯСНЯ, ЩО ЗА НАГЛОСТ, НАРОДА НЕ ГО ИСКА, ИЗРИТАХА ГО КАТО ТИКВА, А ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРАВИ НА МУТРА, И СЕ НАДЯВА, ЧЕ ХОРАТА ЩЕ ГО ИЗБЕРАТ ОТНОВО, ПАК ДА ГИ ОСТАВИ В БЛАТОТО И ДА ИЗБЯГА, ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ НЕДОУМЯВАМ........
3
 
12
 
! Отговори
4 преди 11 години
Иван Пушкаров.1992г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Луканов бог дъго прости и Иван Костов, бяха наистина гениални злодей.Унищожиха България
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 1286 Защото е мегапрост и мисли само за далавера и собствения си джоб.Не му дреме въобще за хората. Абе мутра.
6
 
11
 
! Отговори
Мераклия преди 11 години
Като ви вкарат в затвора по сто *** ще изядете.
13
 
16
 
! Отговори
66 преди 11 години
До борисовАко Б.Б. беше добър ученик на Живков, държавата ни щеше да цъфти.Но Б.Б. е на лунни години от Живков.
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
управляващите крадат *** крадат до кога ще се изтърпи това съдебната система нямали да се смени
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХВАЩАМ БАС,ЧЕ БАЙ *** СЕ Е ПРЕРОДИЛ В БОЙКО БОРИСОВ...КАКВО МИ ЩЕШЕ ДА НАПИШЕ ЗА НЕГО АЛЕКО СЕГА...????
13
 
7
 
! Отговори
борисов преди 11 години
Гледам ви и ви кроя шапката . Като добър ученик на любимия ми Живков , пак ще успея да ви баламосам . Това умея най - добре .
14
 
5
 
! Отговори
2 преди 11 години
Популистче гадно си ти СерГей Станишев,гадно,безочливо,интригантско.Такава криза не сме виждали нещастно от Виденовата зима когато всичко беше рухнало,долъра стигна 3000 лв.за да оправите кредитите на кредитните ви милионери,фалирахте банките безсрамнико,изнесохте зърното от България тъпоъгълник,ограбихте спестените пари на хората и имаш наглостта въобще да се появяваш съсел вместо да се скриеш завинаги и да не се появяваш.Истината боли,нали?Особенно като я чуваш от комунистически устенца.ще го духаш на Бойко след изборите със Доган и Костов.,само ГЕРБ.
3
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 11 години
4/ Кой от тази партия се съобразява с факта че ако само партийната маса гласува за нея същата няма да влезе в парламента? С какво ще накарате българския избирател да гласува за ГЕРБ-очевидно не по този начин по който правите своята кампания? На миналите избори гласувах за ГЕРБ, но на тези няма сигурно да преодолея липсата на отговор на тези въпроси които задавам.
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като видяхме до къде ни доведе с политика си - самоубийства, ликвидиране на среден и малък бизнес, невиждана безработица, масово недоволство и.т.н , не виждам кой здравомислещ човек ще гласува за него.
4
 
20
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Хаха колко платени драскачи на мутрата Боко има тука, не е истина, едно и също гувно пише разни глупусти.... против БСП и се радва сам на себе си..... Айде изчезвайте вече, народът не ви иска, нахални и нагли мазни гробарски ***!!!!!!
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво си мисля като гледам снимката ли? ами правена е преди високото кръвно май :) звездичките отзад говорят за удобно кресло в европейския парламент, където може да се дремне..
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гласуваш за герб и ставаме 5 милиона за още 4 години! гарантирано. гласуваш за бсп - *** правят по още 3-4 деца...изберете си, ако можете..
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво си мислите гледайки снимката? На мен веднага ми хрумват думите: простотия, наглост и лъжа!