Цветанов срещу БСП – рунд втори

Не съм подслушвал незаконно, Борисов е добре!
Обновена: 12 апр 2013 12:18 | 1 апр 2013 09:49,
379
Цветанов срещу БСП – рунд втори
Цветанов и Йотова в сблъсък. Снимка: bTV

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е спокоен, защото не е използвал системата на МВР за незаконни подслушвания. Това заяви самият той пред bTV по повод сигнала за незаконното подслушване на политици и бизнесмени, с който се зае прокуратурата. Тя беше сезирана от лидера на БСП Сергей Станишев, след като получи анонимен сигнал на електронната си поща.

Цветан Цветанов разкритикува лидера на социалистите, че е обявил пред обществото непроверена информация, вместо първо да подаде сигнал в прокуратурата като „разумен европеец” и да излезе с твърдения, подкрепени от проверка на институцията.

В студиото на bTV беше представителят на БСП Илияна Йотова, която „дежури” заради гостуването на Цветан Цветанов след непредвиденото участие на зам.-председателя на ГЕРБ в петък. Двамата политици от противниковите лагери отново влязоха в словесен двубой.

„В случая говорим за една клевета, която беше направена от лидера на българските и европейските социалисти. Това твърдение си остава нещо, което е имало цел да бъде приложено в стратегията на БСП във връзка с предстоящите избори“, отсече Цветанов.

Още по темата
Той допълни, че оттук нататък компетентните органи трябва да си свършат работа и ще се докаже, че няма незаконно подслушване или разпореждане, което е давал.

„Защото съм убеден в това, което съм правил, знам каква е технологията и как всъщност се прилага едно СРС. Няма как да се подслушва незаконно. Който и да е министър на вътрешните работи, ако разпореди незаконно подслушване, веднага ще се разбере. Всичко, което се регистрира – това се използва. Защото всеки един служител или ръководен орган в МВР знае, че прекрачвайки закона, тежестта на закона е изключително остра и ще бъде понесена от самия него”, каза още Цветанов. 

След като заклейми информацията срещу него като „клевета” и „долен похват” – част от политическите амбиции на Станишев, ексминистърът на вътрешните работи покани стоящата на няколко крачки от него Йотова да седне на дискусионната маса с думите: „Аз съм кавалер и джентълмен, а и аз нямам тайни от нея, нали е евродепутат. Пък и иначе ще се обезсмисли дежурството й”.

След като представителят на Коалиция за България се присъедини към разговора около СРС-скандала, двамата политици започнаха да се замерят с обвинения за минали „прегрешения”.

Йотова обвини Цветанов в потулване на скандала с изтеклото подслушване на Борисов във връзка с Мишо Бирата, както и за случая с „мълчаливата” прокуратура по разследванията срещу Мирослав Найденов. Бившият шеф на МВР „отвърна на огъня” с контраобвинения - за прибраните от БСП милиони по скандала „Хохегер”, за делото „Галерия”, злоупотребите на Вальо Топлото, за подслушванията на Корнелия Нинова и Румен Овчаров, "на който му казват "дългият инкасатор".

След като „щедро” обеща на опонента си 2 минути време да се изкаже, Йотова зададе и конкретен въпрос - дали някога той е подписвал разрешения за подслушването на колегата си Мирослав Найденов. „Не мога да ви отговоря, това е класифицирана информация”, отвърна й бившият МВР шеф. Цветанов поясни, че е по време на управлението на МВР е подписвал СРС-та, но само при спазване на закона и всички необходими процедури. „Оттам нататък прокуратурата решава каква информация да изнесе по дадено досъдебно производство”, поясни бившият министър.

Той потвърди, че Найденов няма да е в листите за депутати на ГЕРБ за вота на 12 май, защото това щяло да бъде използвано в „манипулативната” кампания на БСП. Това провокира евродепутатът от червените да хвърли във въздуха поредната словесна бомба – „ами, след като закачихте половината ни партия на слушалката – естествено, че така ще мине нашата кампания”.

Цветанов съобщи още, че най-вероятно във вторник ГЕРБ ще представи листите си за изборите, като се очаква той и лидерът на партията да са начело на по две листи. Водачи ще бъдат още бившите министри Лиляна Павлова, Делян Добрев, Ивайло Московски.

Зам.-председателят на партията увери, че Бойко Борисов е добре и ще участва активно в предизборната кампания на ГЕРБ. Отсъствието му от медиите се дължало на усърдната подготовка преди оповестяването на депутатските листи.

Цветанов упорито продължава да нарича Борисов "премиера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
2
 
9
 
! Отговори
@3 преди 11 години
Подслушването освен неофициалното, имаше и официално като през 1996 г. ме подслушваха чрез две разработки ДОР "Болния" и ДОР "Бърлога", заради това, че съм подготвял военен преврат!? По предложение на Цвятко Цветков ме подслушваха чрез ДОР "Комбинатор", че ужким съм наркоразпространител. Значи официалният начин е чрез създаването на тъй нар. дела за оперативна разработка -ДОР.
304
4
 
11
 
! Отговори
@2 преди 11 години
Но ето, че социологически проучвания сега сочат, че ГЕРБ пак води?- Процесът е толкова динамичен, подготвените компромати са толкова много, че този, дето слага тигана и тръгва за риба, просто е смешен. Първо излезе, че Мира Радева е дала 30 % на ГЕРБ и в БСП настана паника. После някой им подхвърли компромата за подслушването, те го извадиха. В следващия момент излезе Цветан Цветанов и си скъса ризата и каза "Ние не сме". Няма да се докаже, че той е подслушвал. Ако се стигне, че е имало, ще го прехвърлят на някоя частна фирма и всичко ще приключи.
303
6
 
4
 
! Отговори
@1 преди 11 години
Какво бихте казали на хората за тези избори?- Да гласуват с недействителна бюлетина, за да могат да парират купените гласове на тези т. нар. партии, които на практика са търговски дружества, да им покажат, че са нежелани и обществотго гласува против тази политическа система.
302
3
 
16
 
! Отговори
@ преди 11 години
Сигналът до Станишев може ли да е реален като обхват?- Абсолютно. В момента има такива техники - изчиства страничните шумове, оставят се само гласовите характеристики на подслушвания индивид.- А ванове "Крайслер" има ли за тези тайни цели?- Има, те са стандартни и са създадени от концерна "Крайслер" по специален проект, че да стават само за такава апаратура. Има внесени у нас от тези ванове и то не само за държавни структури. Когато дойдоха италианците, познавах един от тях и той лично ми каза, че България е купила софтуера за подслушване от тях.
301
0
 
16
 
! Отговори
Кольо Босия: преди 11 години
Има и неофициално - голяма част от фирмите на бившите милиционери се използват както за вътрешно партийно, междупартийно, така и за милиционерско подслушване. Преди 3 години дойдоха италианци, които предложиха софтуер за подслушване и тогава бяха направени две покупки - официална. След туй от Израел внесоха четири подслушвателни станции.- Кой ги купи тези станции?- МВР ги купи от американците, а от израелските само една е държавна, другите отидоха в частни ръце.
300
0
 
12
 
! Отговори
Кольо Босия: преди 11 години
МВР купи ванове "Крайслер" и софтуер за подслушване!!!!!!!!!
299
7
 
27
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Много е хубаво Цветанов да се показва често на екрана.Това е най-добрата агитация срещу ,,Герб" Само така тези които все още нещо вярват на Бойко ще разберат некадърниците от ,,Герб" ще ни попилеят страната
298
6
 
13
 
! Отговори
ююю преди 11 години
Ако го набарат по насраните му ***, ще трябва да политиканства от затвора, като не иска толкова да се отказва от политиката. Но този човек-вампир няма начин да не е нагазил и този път закона, както многократно го е правил по други поводи. Документи няма как да има. А скоро може да очакваме да започнат да се "самоубиват" неудобни свидетели. Някой спомня ли си вече Мишо Бирата. Не вярвам.
297
3
 
20
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Забравих - а Анито /с два грама мозък/ Цолова днес беше просто велика!..."А как е здравословно г-н Борисов?", попита тя с артистично-преправен глас и що не й окапаха сълзите. При което Цвъцко отговори с премрежен поглед и бодро: "Добре е, пише програмата за изборите!"Въх!Това е "демокрация" и "свободни медии"! Ани, тичай да чистиш мивката, че за друго не ставаш! Ега ти тетката!
296
5
 
20
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Да ви кажа, аз днес се стреснах, като видях Цвъ. Едни оцъклени очи, един безумен поглед, едни истерясали реплики, не дава думата и каканиже като махленка - просто психо! Този човек е опасен! Та той натовари със сметката за 6-те си апартамента родителите на жена си, а вие смятате, че е почтен? Съмнявам се! Пази боже! Този човек, ако има пълната власт, ще убива и разстрелва като Пиночет. Той просто не е със себе си. И това е видно.
295
5
 
21
 
! Отговори
До наблюдател преди 11 години
Ти като наблюдаваш май нещо не мислиш - Цветанов щял да се отказва от политиката ако сигнала бил верен, ами той трябва да е в затвора в този случай за каква политика може да става дума?
294
10
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 11 години
продължение:: Не беше ли извършено това убийство, или поне най-малкото, не се ли използва тази трагедия, с цел да се компроментира морала Виденов? Какъв е отговора Ви за всичко това г-жо Йотова? Още повече, след като и сега, ръководни фактори на БСП, начело, този път не с президента на олигарсите Г. Първанов, а със Сергей Станишев, започнаха поредното сатанизиране на Виденов!!!
293
9
 
3
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 11 години
продължение: : " Отказвам се от политиката, ако Прокуратуратга потвърди твърдението на г-н Станишев!" А аз питам г-жа Йотова: Спомня ли си добре активното мероприятие срещу Жан Виденов, когато след гибелта на дузината войничета,се пусна по БНТ т.н. кърваво хоро на Жан Виденов? И защо се премълчава факта, че на Жан Виденов се съобщава трагичната вест след това злощастно хоро?!. А аз се питам и: Не беше ли извършено това убийство, или поне най-малкото, не се ли използва тази трагедия, с
292
16
 
8
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 11 години
Цветанов не е моят любимец! Наглостта обаче винаги е била мой враг!Тази сутрин, една от макар и застаряващите прими на БСП, г-жа Йотова, с цялото си нахалство попита г-н Цветанов- " Защо не се откаже от политическата надпревара, след като има сигнал за неправомерно действие, свързано с нерегламентирано подслушване?" И даде за пример, бившия министър на земеделието...Явно, г-жата се подигра с българския гласоподавател, като не направи разлика между огласен сигнал, който се проверява от органите и образувано досъдебно пройзводство и се направи на глуха, за заявеното от г-н Цветанов: " Отказва
291
7
 
17
 
! Отговори
galivlad преди 11 години
Току що ИТАР-ТАСС съобщи, че Цветан Цветанов е поискал политическо убежище в САЩ! Поради зачестилите заплахи за живота му, както и този на семейството му!
290
2
 
5
 
! Отговори
цецо преди 11 години
Бах работата! Всички скочиха да ме защитават и като папгали, заедно Ген.секретар на моето и продължаващо да бъде мое МВР,и депутатите да повтарят моите думи-няма,няма,руши се държавността.Голяма работа съм.А ,прокурорите никога няма да разкрият фирмите-прикритие,конспиративни квартири и МПС и СРС ,ползвани от моите ора,парите ,бензина и т.н.Затова ли учих в Европа и САЩ.
289
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте за герб и чакайте по големи сметки за ток. Щом помните по три минути двойни и тройни сметки за ток са ви малко.
288
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов още не е разбрал,че Борисов вече не е премиер .Как да се вярва на Цветанов,като повтаря,че ББ е премиер и в предаването на Сашо Диков по НТВ и два пъти по БТВ.
287
7
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Цветанов заклейми информацията срещу него като клевета и долен похват част от политическите амбиции на Станишев. Малка тиквичке, тези сравнения са маааалка част от твоите комплексарски амбиций! Не ги прехвърляй на когото и да е друг!
286
4
 
8
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Хайде стига приказки за малки деца! Що годе обикновенните хора вече си живеем направо като в Биг Брадър, а какво да говорим за хората свързани с "високи етажи" на властта и бизнеса. Там шпионажът - подслушване, снимане и т.н. са сигурни. Който не иска да го снимат и подслушват да не влиза в политиката.А обикновените хора никой не ги отразява,не се безпокой,никой не се занимава с теб.Смешни сте вече с това подслушване.Само крадливите олигарси от БСП имат милиони причини да се страхуват.В зелено