ДСБ не се отказват от обединение, чакат Нейнски

В коалицията нямало проблем със съпредседателското място
Обновена: 2 апр 2013 20:45 | 2 апр 2013 20:42,
51
ДСБ не се отказват от обединение, чакат Нейнски
Вратата за "Синьо единство" в коалицията не е затворена, увели Светослав Малинов. Снимка: БТА

Преговорите между ДСБ и "Синьо единство" на Надежда Нейнски продължават. Това заяви заместник-председателят на ДСБ Светослав Малинов на извънредна пресконференция днес.

Той припомни, че двете формации не успяха да се регистрират като коалиция за предстоящите парламентарни избори, но добави, че опитите им за максимално обединяване на десните сили продължават.

Целите, които си поставяме в тези преговори, е да сключим политическия съюз преди регистрацията на листите, заяви Малинов.

Затова по думите му тази регистрация на листите ще стане в последния възможен момент, като те останат "отворени", за да заемат своите места колегите от "Синьо единство".

Още по темата
Бихме искали този политически съюз да бъде гарант за всички ангажименти, които вече поехме в подписаната единна платформа, каза той.

По-рано днес от "Синьо единство" посочиха, че между двете партии е имало неразбирателство относно съпредседателите на бъдещата коалиция.

Съгласие за съпредседателство между Надежда Нейнски и Иван Костов имаше и то остава за нас, заяви Радан Кънев, заместник-председател на ДСБ.  "Ние го потвърждаваме, ние искаме политически съюз между двете партии със съпредседателство между Надежда Нейнски и на Иван Костов. Така че такъв проблем между нас не съществува, не съществуват и никакви особени различния при подреждането на листите", каза още той.

От ДСБ категорично заявиха, че от тяхна страна не е имало спиране на разговорите. Председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев коментира, че на тези избори хората не се интересуват кой ще бъде депутат и кой ще сформира правителство. "България тръгна назад и голяма част от българите обедняха жестоко - тези неща могат да бъдат пресрещнати от хора, които са се справяли с такива кризи, а ние сме от тях", каза Методиев, предаде БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
25
 
26
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 11 години
ДАНО ТЕЗИ ТЕРМИТИ НЕ ГИ ВИДЯ ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТА !!!
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви различия и спорове може да имате, ако просперитетът на България е важното за вас. Спрете със задкулисия и глупости, че няма за кого да гласувам. Чакаме ви и да започваме пак нагоре!