Предпоставки е едно, доказателства - друго!

Цветанов лаконичен за подслушването, МВР шефката мълчи
15 апр 2013 17:15,
313
Предпоставки е едно, доказателства - друго!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
21
 
5
 
! Отговори
за ГЕРБ преди 11 години
До ДачевХайде стига с тези лекари! Всички им чухме разговорите за кофата и новороденото! Дали технически това е зародиш, аборт или бебе НЯМА значение, аз такъв човек не бих допуснала да ме лекува, нито бих нарекла "лекар".
21
2
 
32
 
! Отговори
танго преди 11 години
логиката на будите е впечатляваща - отказвам се от власта щото народа не ме иска но след 3 месеца пак искам да управлявам и съм единствения избор, не съм допускал произвол с подслушванията но ако се докаже, ще се махна от политиката. не са вред..
20
4
 
35
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ако и след този огромен скандал, в който лъснаха поредните незаконни действия на Цветанов (за кой ли път вече!), той не се оттегли веднага от политиката, това ще докаже, че наистина ГЕРБ е престъпна комуняшко-тоталитарна партия, която се интересува само да заграбва властта, за да я употребява единствено за лична изгода. Членове и симпатизанти на ГЕРБ, ако все още ви е останало някакво достойнство, разкарайте този престъпник от ръководството на партията ви!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не предпоставки, а обосновано предположение! :D
18
6
 
34
 
! Отговори
Жик-Так преди 11 години
Евала те Цвъки!!!Всяка твоя усмивка унищожава 1% от рейтинга на ГЕРБ!Keep smiling, Baby!!!
17
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом са подслушвани червените олигарски, с две ръце ще гласувам за ГЕРБ!
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще е голям майтап да изкочи СРС този как заповядва да правят СРС-та на някой негов политически конкурент !
15
3
 
29
 
! Отговори
16434 преди 11 години
Ами той Цвъки само с голи предпоставки колко хора обвини и им почерни живота.Сега седнал да ми се жалва, когато срещу него използват собствените му думи.
14
4
 
29
 
! Отговори
Трандафор преди 11 години
Да коментираш гербечета и фантасмагориите им е недостойно. Точно толкова, колкото са и те. Достойно е да им покажем, колко са недостойни, като ги накараме да ровят из урните, за да намерят бюлетина с числото 15 в нея.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работа на министъра е със заповеди, разпоредби, указания и.т.н да не създава предпоставки за нарушения.
12
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъки има обосновано предположение че си абсолютния престъпник.и нагъл страхливец.
11
6
 
38
 
! Отговори
Жик-Так преди 11 години
Предлагам да се въведе международна единица за корумпираност и подлост от един "Цвък"!!!
10
4
 
20
 
! Отговори
А преди 11 години
Айде на банарките, да почва поредното замазване...
9
47
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С теб сме Цветанов, каквото трабва да се направи БСП/ДПС никога повече да не се докопат до власт направето го. НАРОДА Е С ВАС
8
7
 
36
 
! Отговори
за ГЕРБ преди 11 години
Цветанов отдавна трупа негативи за ГЕРБ. Симпатизант съм, но ей такива малоумия ще ме откажат да гласувам за тях. След апартаментите, ужасяващата битова престъпност, с която Цветанов изобщо не се справяше, сега подслушвания, при това толкова нагли и как ги оричаше само! ГЕРБ да помислят добре защо продължават да налагат този неуспешен политик.
7
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този срам няма ! Очевадно е, че той е главатарят на Наглите !!!!
6
9
 
45
 
! Отговори
Дачев преди 11 години
Това нагло, просто и примитивно същество трябва по-най бързия начин да се махне от политиката и да бъде съден! Този *** разсипа живота на лекарите от Горна Оряховица и трябва да си понесе последствията. Той е камък на шията на ГЕРБ и борисов отлично го осъзнава. Бойко ще понесе много тежка загуба на изборите ако остави Цветанов.
5
3
 
34
 
! Отговори
ЦИРКА преди 11 години
СМЕШКА Е ЕДНО, *** ДРУГО ! -1 и от мен !!!!
4
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОСТИ ТИКВУНИ
3
7
 
49
 
! Отговори
ицо преди 11 години
На тази снимка само му липсва да вдигне килийния номер.Цеко наака се яко.