Подслушването в България подкопава демокрацията

АЛДЕ се замисли и за честността на изборите у нас
Обновена: 17 апр 2013 10:14 | 17 апр 2013 07:38, Петя Славова
159
 Подслушването в България подкопава демокрацията
Антония Първанова. Снимка: БТА

Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес. Това се посочва в изявление на председателя на групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат, пише БТА.

Европейският механизъм за наблюдение е насочен към спазване на върховенството на закона и затова настоящият скандал следва да бъде разгледан сериозно от Европейската комисия, допълва той.

По-малко от месец преди изборите, българите трябва да бъдат сигурни, че основните им права са защитени, добавя Верхофстат.

В съобщение на пресслужбата на АЛДЕ са цитирани Антония Първанова, избрана с листата на НДСВ, както и Филиз Хюсменова (ДПС), според които настоящото положение е резултат от постоянната злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ.

Скандалът е доказателство за безкрайно опасен процес на политизация в МВР през последните четири години, заявяват двете евродепутатки.

Още по темата
Този процес тегли България назад, към мрачните времена на тоталитарния режим и ни отдалечава от европейските ценности, върховенството на закона и демокрацията, заявяват Първанова и Хюсменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
избраниците на народа следва да бъдат преди всичко патриоти, хора с морал, доблестни и честни...а от подслушване се притесняват лицемери, шмекери, алчни измамници, дето едно говорят, а пък друго правят, ...и затова пискат защото сега ще бъдат изобличени ... а то така трябва и да бъде, защото така е правилно и справедливо ...
38
3
 
12
 
! Отговори
гузни сте госпожо! преди 11 години
И без подслушвания всички виждат до къде ни докараха "демократите" соцкапиталисти.20 години БСП грабиха и унищожаваха държавата и народа, а сега реват, че някой ги бил подслушвал.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За ЕС БГ една тоалетна в края на двора на Европа.За тях сме едно гранично село пълно с диваци и ***.Каква демокрация,като всичко е бутафория в България?!
36
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Европа за пореден път ще ни гледат сеира. От както ГЕРБ са на власт...резил след резил. *** милиционерска ***.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛДЕ изобщо знае ли,че в България демокрация няма?Подкопава се нещо дето го има!Ако го няма ,какво се подкопава?
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво означава, да "цапаш страната пред Европа" ? Аз като български гражданин, от бялата раса, не желая да влизаме в "Шенген", защото всякакви селяни ще напълнят Европа, от една страна, ще се махнат от тук, но от друга, ако аз реша да отида да се разходя из белия свят, навсякъде ще ме мислят, че съм поредния отишъл да работи. Да харесваш нещо, само защото е българско, не те прави патриот, а овца. Така стимулираш пошли предавания/филми, само защото били те български. Лек ден !
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България има ли демокрация?
32
3
 
7
 
! Отговори
оле-мале преди 11 години
каква трагедия!Мен защо не ме подслушват,а и га го правят,все ми е едно - нямам нищо,което да крия.Врещят онези,които са генератори на разни заговори,кражби,мошеничества и тем по-добни "производни" на "човешката" цивилизация.Особено,пък,на демократичната.Всичко,кое-то произвежда,като информация бюрокрацията,априори е обявено от нея,за секретно и в тази секретна мъгла,най-добре се краде.Само,че за цялата тази система от секретни институции,съвсем разсекретения народ,плаща от джоба си.
31
5
 
5
 
! Отговори
5 преди 11 години
Да подслушват! Стига да има съд после за престъпилите закона, а не досиенцата им да се покрият и да се използват за изнудване после!!!Аз искам да знам, кой какво е сторил за България, за гради си, за селото си, за народа си, след като се е настанил на държавната хранилка. От вАС идва очернянето на България, дами и господа, един по един управлявали ни досега. От вАШИТЕ протежета и от следващите.
30
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази мароинетка защо е изпратена в Европейския парламент , да гради авторитета и защитава интересите на държавата, или да работи срещу нея?Европейците си правят изводите, надявам се, каква партия е БСП.
29
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честните българи не се страхуват от подслушвания, те няма какво да крият.Защо политиците толкова се страхуват?
28
9
 
7
 
! Отговори
akud преди 11 години
след тъпите досиета на ДС , тъпите шумкари измислиха новата пропаганда наречена ПОДСЛУШВАНЕ. но какво да им се сърдиш на шумкарите, те са били и днес са ,утайката на България която някога се е криела в гората на хлад под предлог, че ще освобождават държавата а са яли и пили по цял ден и нощ снабдявани от ката наречените ятаци, който са си обикновенни снабдители, артелчици по военно му.
27
10
 
12
 
! Отговори
Елф преди 11 години
Куррвите-политически и истинските в политиката,подкопават държавата.Първанова е и двете.
26
2
 
6
 
! Отговори
мм преди 11 години
то пък една демокрация
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма друга държава като нашата, чийто политици да очернят името и авторитета й пред Европа и света. Още нищо не е доказано, няма обвинени за подслушванията, няма осъдени, а БСП оврякаха вече света.Никой не мисли какъв ще е резултата от всичко това, което е вършено винаги. Едно е сигурно - България ще бъде винаги на дъното на ЕС.
24
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказано ТЕРОРИСТИЧНИ организации трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се подслушват . Особено такива със 100 г. минало и на чиято съвест тежи атентата в църквата Света Неделя.
23
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 12 Как ли? Както терористичната партия БКП променила името си на БСП е в Европарламента?
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A КРАЖБИТЕ, ЗАРОБВАЩИТЕ ДОГОВОРИ, КОМИСИОННИТЕ ПОД МАСАТА НЕ ПОДКОПАВАТ ЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА? ИЛИ ТАКАВА В БЪЛГАРИЯ НЯМА?
21
4
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 11 години
Ei,umnici!Podslushvat ni poveche ot 20g!!!!!!!Suseda vi e agent I tova e realno v cyala Evropa.Hvashtate se na vudicata na komuningite I yajte poparata im,ako te doidat na vlast.Kato ste kuhi leiki glasuvaite za dps I bsp I dsb!
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре изглежда...