Подслушването в България подкопава демокрацията

АЛДЕ се замисли и за честността на изборите у нас
Обновена: 17 апр 2013 10:14 | 17 апр 2013 07:38, Петя Славова
159
 Подслушването в България подкопава демокрацията
Антония Първанова. Снимка: БТА

Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес. Това се посочва в изявление на председателя на групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат, пише БТА.

Европейският механизъм за наблюдение е насочен към спазване на върховенството на закона и затова настоящият скандал следва да бъде разгледан сериозно от Европейската комисия, допълва той.

По-малко от месец преди изборите, българите трябва да бъдат сигурни, че основните им права са защитени, добавя Верхофстат.

В съобщение на пресслужбата на АЛДЕ са цитирани Антония Първанова, избрана с листата на НДСВ, както и Филиз Хюсменова (ДПС), според които настоящото положение е резултат от постоянната злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ.

Скандалът е доказателство за безкрайно опасен процес на политизация в МВР през последните четири години, заявяват двете евродепутатки.

Още по темата
Този процес тегли България назад, към мрачните времена на тоталитарния режим и ни отдалечава от европейските ценности, върховенството на закона и демокрацията, заявяват Първанова и Хюсменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато ни управляват милиционерите от ГЕРБ положението ще е такова! Те други умения и възможности нямат!
18
10
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Сега всички се надпреварват да калят държавата ни в ЕС особенно евродепутатите ни .Никой обаче не пише колко много се подслушва в чужбина но никой не може да твърди нищо подобно защото хората не са разграден двор като нас и независимо дали са опозиция в дадена държава хората си пазят националната сигурност за разлика от Станишев и другарите ми които ако има лесно ще изкарат всичко на площада и да направят показно СТИГА ТОВА ДА ИМ РАЗЧИСТИ ПЪТЯ КЪМ ВЛАСТТА.
17
13
 
18
 
! Отговори
koko преди 11 години
Оставам с впечатление, че единственото което прави Антония Първанова в ЕП е оплюване на България. При следващите избори трябва да внимаваме кого изпращаме там да взема седем хиляди евро запата
16
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е модерно да окалваш страната си пред Европа. Запазена марка за БСП и ДПС че и на НДСВ.
15
13
 
15
 
! Отговори
Путев преди 11 години
Антония Първанова е готова да оплюе България при всяка възможност! Това ли е евродепутата - да изнесе сеира в Европа за всеки вътрешен проблем.
14
0
 
27
 
! Отговори
ДонЖ. преди 11 години
Брей, че фотогенична... Много добре изглежда за 50 годишна.
13
1
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Да подслушват ве. Ама който трябва. Нарко босове, престъпници, убийци. Не политическите конкуренти...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За подслушванията не трябва да говорят всички бивши политици,защото подслушванията са били част от всички правителства до сега. Освен това скандала се прави от тези дето ги е шубе да не са ги подслушвали като са си ореждали кого да окрадят и убият.Създателите на задкулисната демокрация сега реват най-много !
11
8
 
6
 
! Отговори
майор разведки Ивано преди 11 години
До една Напълно съм съгласен с Вас ,и на мен не ми пука дали ме подслушват или не.Дори това има превантивен ефект , на работата не могат да ми правят постановки като знаят че съм подслушван.Само като погледна кои пищят че са подслушвани всичко става ясно.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейци сме като географско положение,но мисленето ни е като на талибани!!! Тук въпроса не опира коя партия е внесла при главния прокурор папката със скандала и дали сме чисти и няма от какво да се страхуваме!!! Въпросите са: С такъв имидж ли чакаме да ни отпаднат забраните на ЕС??Ако утре въпросните лица вземат властта,как ще бъдат те приети като равностойни партньори в Брюксел и ЕС??? След такъв СКАНДАЛ как ще реагираме НИЕ и СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА??Как ще бъде приета като партия ГЕРБ в ЕС???
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е важно дали ни подслушват !?Тогава защо ни е този закон за СРС? Защо са ни всички останали Закони,че даже и Конституцията ?Въпросът е принципен.Не си ли мисли някой,че точно чрез подслушването,някой може да богатее за наша сметка,за сметка на децата ни и да обрича на гибел бъдещето ни,въпреки всички усилия,които полагаме! Защо тогава се сърдим на крадците,обрали жилището ни или не дай си извършили друго по-тежко престъпление?
8
3
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Е тая демократка бих я подкопал сериозно.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тази фамилията не й ли беше Попкръстева?
6
5
 
4
 
! Отговори
Georgi преди 11 години
Abe kva demokraciq kvi 5 leva be.... To v Bulgaria po golqma demokraciq imashe po socialisma ot kolkoto sega za poslednite 24 godini.
5
15
 
16
 
! Отговори
една преди 11 години
голями напъни за подслушването!!!! ми то винаги го е имало, дори се шегувах едно време с приятелките си по телефона: Спри за малко да обърнат касетата! Понеже ние, жените, говорим по 300 удара в минута... Въобще не ми пука дали ме подслушват!!! Пука им на онези, които вършат разни незаконни далавери! Ако са законни, защо пищят толкова? А?
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мен немее страх од подслушване не правя нищо нередно
3
5
 
27
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Дори от Парламента са крили за купената мобилна техника.Искат цялата дяржава.Звучи ми чудовищно,замислете се.
2
22
 
20
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 11 години
АТИБЪЛГАРКА- *** !!
1
2
 
31
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Хммм...Антония е само за прослушване.....