Флоров вън от ГДБОП, скочи левицата

БСП иска уволнението му заради досъдебното производство за подкуп
19 апр 2013 15:26,
120
Флоров вън от ГДБОП, скочи левицата
Станимир Флоров. Снимка: архив Булфото

БСП искат премиерът Марин Райков и министърът на вътрешните работи Петя Първанова незабавно да освободят от длъжност директора на ГДБОП Станимир Флоров, става ясно от позиция на партията, разпространена от пресцентъра на левицата.

Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Още по темата

Райков и Първанова не могат да бъдат безучастни, след като Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за такова тежко престъпление, обявяват от БСП.

Червените не пропускат да припомнят, че левицата от дълго време настоява за оставката на Флоров. От “Позитано“ 20 неколкократно са изразявали недоверието си към шефа на ГДБОП. Още преди месец председателят на БСП Сергей Станишев предупреди, че Станимир Флоров е гръбнакът на полицейщината на Цветан Цветанов, изпълнител на неговите поръчки, и изрази съмнение, че той ще окаже въздействие за манипулацията на изборите, се казва още в позицията на БСП.

От столетницата припомнят още, че Станишев е споделял притесненията си и пред Марин Райков, но тогава премиерът заяви, че за него е важен институционалният подход. Очевидно е, че с хора като Флоров институциите не работят.

Оставането му на ръководния пост в ГДБОП дискредитира и структурата, която представлява и България пред европейските ни партньори, твърди от левицата. От “Позитано“ припомнят, че още преди дни, когато за първи път се появиха публикации по секретните документи, са настояли за отстраняването на Флоров.

Тогава нито премиерът Райков, нито министърът на вътрешните работи Петя Първанова освободиха Флоров. Настояваме президентът Росен Плевнелиев да изрази своята позиция, защото носи пряката отговорност за работата на служебното правителство, завършват червените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 1944г.,до днес ,всички шефове,министри на МВР ,са ---комунисти !В другите министерства ---СЪЩО !
80
3
 
7
 
! Отговори
Дерзайте Момци! преди 11 години
Двамата водещи милиционери в ГЕРБ Борисов и Цветанов взаимно почнаха да си перат акото. Калин Георгиев и Флоров активно помагат в бърсането, но с дерзането се размириса още повече.Дерзайте момци !!
79
0
 
9
 
! Отговори
Халтурко преди 11 години
Цацаров трябва да го притисне този нарко-айдук за да стигне до Баш Бабаитите. Въпреки, че всички вече се досещат, че единият е в "Армани"!!!
78
2
 
8
 
! Отговори
СърФист преди 11 години
Очевидно Станимир Флоров е бил свързващото звено между Борисов, Цветанов и организираната престъпност !!!Кой знае какви са ги вършили докато Бойко се изживяваше като "Кръсникът" на държава !!!
77
0
 
11
 
! Отговори
Жик-Так преди 11 години
Този *** Флоров е като Митко Каратиста - 50% държавен служител , 50% мафиот. Еййййй Бокоооо, чудна бандичка са си спретнал !!!!Нема такава държава !
76
1
 
7
 
! Отговори
Хайлазин преди 11 години
И пак ли Цветанов и Борисов не са знаели какво се случва в "любимото им министерство"!?!?
75
0
 
2
 
! Отговори
apostola преди 11 години
te kilarite sa samiqt boiko buda i cvetancho
74
0
 
6
 
! Отговори
Становище преди 11 години
МВР през последните 4 г. е превърнато в престъпна групировка, действаща срещу българския народ и че всъщност неин ръководител все още е печално известният на всички Цветан Цветанов.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се учудвате че Флоров е замесен в далавери.Обикновенни разледващи полицай ,като Ирен Вълев и Божидар Проданов,които са подсъдими за убийство и с мярка за неотклонение гаранция 500 лв ,са на свобода и продължават да работят в СДВР.колко остава за шефа им?
72
0
 
1
 
! Отговори
apostola преди 11 години
gospodin president mnogo zakasnq reakciqta vi .ama vie i bez tova mnogo mnogo ne polzvate mobilnite operatori a si govorite s oligarsit chrez satelitni takiva
71
0
 
6
 
! Отговори
НевЕрващ преди 11 години
И наистина ли някой си мисли, че Флоров е вършил всичко без "благословия отгоре". Не изглежда на достатъчно луд за да е така. Значи един и същи шеф на ГДБОП работи и при БСП и при ГЕРБ и години наред всичко около него е ОК - хвалят го и едните и другите за успешни акции и противодействие на мафията ... после изведнъж бил лош, корумпиран, разбойник и т.н., айде сега на кого да вЕрваме.
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек може да срине държавата а не пикливата бсп ако реши. Трактора чрез бсп упорито обезглавява държавата. Можем да очакваме 2 серия на наглите и килърите.
69
1
 
5
 
! Отговори
ОБИЧАМ РОМИТЕ преди 11 години
TOЗИ *** НА СНИМКАТА МИ ПРИЛИЧА НА 'ЦАР' КИРО !
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Немога да повярвам че е заблудил американците и *** ЦРУ
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпниците от бсп не спират да хулят полицията искат да върнат мутренските години на рекет и пребивания. Тряктора само това чака.
66
0
 
3
 
! Отговори
apostola преди 11 години
vsichki sa zatvora
65
0
 
4
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Май не ни трябват много чужди цитати за да достигнем до това, дето Алеко го е написал преди век, че "всички са маскари".
64
0
 
3
 
! Отговори
Горан преди 11 години
Само да добавя към казаното от Гост - този същия Дълес е казал и друго - че ЦРУ започва оттам откъдето свършва демокрацията, пък всеки може да си направи изводи и за нашата и за американската демокрация. Явно е, че законите не са за всички, както повелява демокрацията.
63
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА МЯСТО И В АДА!
62
3
 
0
 
! Отговори
Имам предложение преди 11 години
Г-н президент, в МВР вече ври и кипи. Затова, изпълнявайки повелята на БСП: 1. Освободете всички шефове на МВР. 2. Освободете временната министърка на МВР. 3.Накрая си подайте оставката и вие и останете на разположение на СГП!