Калин Георгиев вън от МВР, настоява Атанас Атанасов

Добре е вътрешният министър да е чел Конституцията, препоръча той
Обновена: 22 апр 2013 15:00 | 22 апр 2013 10:35,
82
Калин Георгиев вън от МВР, настоява Атанас Атанасов
Атанас Атанасов. Снимка: Булфото

Главният секретар на МВР Калин Георгиев трябва веднага да бъде отстранен от длъжност, категоричен бе бившият директор на НСС Атанас Атанасов пред БНР. Генералът отправи доста остри критики към ексвътрешния министър Цветан Цветанов и ръководството на МВР.

По думите на Атанасов, който е водач на листа на ДСБ-БДФ, Георгиев прави недопустими изказвания и президентът, и министър-председателят трябва да поискат оставката му.

Този човек, които по закон е длъжен да бъде деполитизиран, вчера обсъждаше изказвания на министър-председателя и президента. Това е политически ангажимент, той трябва да бъде отстранен, отсече Атанасов.

Той не си спести и острите критики по адрес на Цветан Цветанов и отстранения от длъжност шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Флоров, който е известен с близките си отношения с Цветанов, беше отстранен заради образувано досъдебно производство срещу него за подкуп в особено големи размери по аферата “Опицвет“.

По времето, когато беше министър Цветанов и Флоров му беше дясната ръка, станаха известни тежки провали, каза Атанасов.

Като пример той даде случая с убитата Мирослава от Перник. По думите на генерала парламентът е успял да стигне до “зловещи факти“ по този случай. Припомняме, че главният заподозрян за убийството на Мирослава се самоуби в дома си в присъствието на барети. Парламентът сформира алтернативна анкетна комисия по случая, след като опозицията бойкотира официалната.

Когато се избира правителство, е добре вътрешният министър поне да е чел Конституцията, да уважава правата на гражданите и разпределението на властите, заяви още кандидат-депутатът. Атанасов изрази съмнения, че Цветанов е чел Конституцията и обясни, че ексвътрешният министър “си е позволявал да ходи по главите на всички“.

Генералът обаче беше категоричен, че информациите за Флоров се вадят сега, защото сме в предизборна кампания. Атанасов допълни, че не си спомня за разрбатката срещу Флоров, въпреки че тя е правена по времето, когато той е ръководил НСС.

Откъде да помня, че през 1999 година някой си Станимир Флоров е бил обект на наблюдение. Той тогава е бил господин никой, заяви още Атанасов.

Генералът коментира и информацията, че експремиерът Иван Костов е наградил Флоров за успешната акция “Опицвет“. По негови думи тогава НСБОП беше отделна служба, а той е ръководил контраразузнаването. След като е била успешна една акция, редно е служителите да бъдат наградени, каза Атанасов и допълни, че не е толкова лесно да се разбере кога някой играе двойна игра.

Кадровата политика на последното правителство очевидно почиваше на зависимости – на възлови места бяха издигани зависими хора, за да могат да изпълняват поръчките, които им се възлагат, заяви Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 10 години
Абе я си гледайте живота, че е кратък.
65
1
 
2
 
! Отговори
nik преди 11 години
KALIN GEIRGIEV E EDIN OT MALKOTO KADARNI HORA V MVR A NEGODNIGA ATANASOV MISLIA CE NIAMA SMISAL IZOBSHTO I DA SE KOMENTIRA
64
1
 
4
 
! Отговори
Rummy__ преди 11 години
Що бе, кво му е на Калинчо?
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦВЕТАНОВ И ФЛОРОВ УКРИВАТ СИГНАЛ ЗА ТЪРГОВИЯ НА КАСИМ ДАЛ С ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ. СИГНАЛЪТ ИДВА ОТ ЧУЖДА СЛУЖБА ПРЕДИ АТЕНТАТА В САРАФОВО.Пред Радио К2 Григор Здравков от легия Антимафия разказа, че в края на месец февруари, началото на месец март 2012 година е получен сигнал в служба ГДБОП, от служба на наша съседна държава- членка на ЕС. Сигналът съдържа информация, че г-н Касим Дал се занимава с нерегламентирана търговия на оръжие- леко стрелково оръжие, пластични експлозиви и ракети земя въздух. Сигналът съдържа и банкова сметка и място със склад, което се намира в района на Златоград.С
62
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Atanas Atanasow e nai grozniqt 4owek a Kalin Georgiew e nai gotiniqt pi4.
61
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко е единственият човек който се грижи достойно за БГ народа и сиромащията неговата политика беше най правелна,казваха че прави само магистрали ми как няма да прави магистрали като знаехме че само краднат другите партии,той от това се най много страхуваше затова строеше магистрали.Но сега вече е пекан вев всички отношения ще оправи и икономиката.Само ГЕРБ БОЙКО е велик той направи революцията със мафията в БГ.оГЪН БОЙКО ОЩЕ 18 ДЕНА ВСИЧКИ МАФИОТИ НА КОЛЕНЕ.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо от 23 март до сега правителството и президента на България не са отговорили за публикацията на Тутският вестник Милиет,която категорично обявява цяла югоизточна България за Турска територия? Защо медиите и политиците ни занимават с всичко друго, но не и с назряването на поредната Национална каткстрофа?
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 51: Е, вече държавнията департамента на САЩ не му стои зад гърба и даже настоява да се разкара по-скоро от властта. Нещо май обърка паричните потоци...А последният доклад на американците е направо унищожителен за ГЕРБ!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
39-ти,тази анкета пишман-социолозите ли ти я дадоха?
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гейБЕР-че си гей е ясно не го пиши.
56
11
 
15
 
! Отговори
гейБЕР преди 11 години
В Библията пише, който нож вади , от НОЖ УМИРА. ЦЕЦО -наглецо , СРС-та извади , от СРС -та си отива. СЕГА Е РЕД НА ФЛАШКИТЕ.
55
12
 
23
 
! Отговори
дама преди 11 години
Този Калинчо в началото ми беше симпатичен, но като чух думите му за Бойко се отвратих от него. Много мразя малодушни подлизурковци. Още малко щеше да му направи..........
54
8
 
20
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Ами ти бе господинчо Атанасов, а на теб от къде трябва да кажем ВЪН?!
53
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атаносов и Костов- вън от България.
52
13
 
26
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Калин Калинков няма капацитет за МВР
51
13
 
20
 
! Отговори
Васкова преди 11 години
Вън Атанасов от Пазарджик , ние си имаме достойни хора и нямаме нужда той да ни се перчи , пръв в листата , а само жлъч и злоба от устата му!!!!!!!
50
13
 
6
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Аз предлагам да изберем за секретар червената тиква която цапа форумите .
49
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно,гн Атанасов."Ходеше и ходи"по главите на всички ни,защото целият държавен департамент на САЩ стои зад гърба на този недоучен,но много послушен физкултурник.Той няма и една гънка от удар.Ако беше я имал щеше да си даде сметка,че след като свърши мръсната работа на ЦРУ ще го изрират ато мръсен ***.Те така употребяват предалите страните си.Това,вие не може да не сте го знаяли.
48
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В последните десетина и повече години всички главни секретари са били уволнявани и разследвани.Изключение прави само Тиквата щото стана Кмет.Така че .......... време му е на Калинката да гори.
47
12
 
14
 
! Отговори
Аман Бе преди 11 години
Този *** непрекъснато плещи разни глупости! Не се усеща завалията, колко е *** и посредствен! Много станаха тия ерзац генерали, които се превърнаха в "политици" и мелят ли, мелят! На този тетраедър няма ли кой да му каже едно Хай Сиктир бе Гьоверен!