Калин Георгиев вън от МВР, настоява Атанас Атанасов

Добре е вътрешният министър да е чел Конституцията, препоръча той
Обновена: 22 апр 2013 15:00 | 22 апр 2013 10:35,
82
Калин Георгиев вън от МВР, настоява Атанас Атанасов
Атанас Атанасов. Снимка: Булфото

Главният секретар на МВР Калин Георгиев трябва веднага да бъде отстранен от длъжност, категоричен бе бившият директор на НСС Атанас Атанасов пред БНР. Генералът отправи доста остри критики към ексвътрешния министър Цветан Цветанов и ръководството на МВР.

По думите на Атанасов, който е водач на листа на ДСБ-БДФ, Георгиев прави недопустими изказвания и президентът, и министър-председателят трябва да поискат оставката му.

Този човек, които по закон е длъжен да бъде деполитизиран, вчера обсъждаше изказвания на министър-председателя и президента. Това е политически ангажимент, той трябва да бъде отстранен, отсече Атанасов.

Той не си спести и острите критики по адрес на Цветан Цветанов и отстранения от длъжност шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Флоров, който е известен с близките си отношения с Цветанов, беше отстранен заради образувано досъдебно производство срещу него за подкуп в особено големи размери по аферата “Опицвет“.

По времето, когато беше министър Цветанов и Флоров му беше дясната ръка, станаха известни тежки провали, каза Атанасов.

Като пример той даде случая с убитата Мирослава от Перник. По думите на генерала парламентът е успял да стигне до “зловещи факти“ по този случай. Припомняме, че главният заподозрян за убийството на Мирослава се самоуби в дома си в присъствието на барети. Парламентът сформира алтернативна анкетна комисия по случая, след като опозицията бойкотира официалната.

Когато се избира правителство, е добре вътрешният министър поне да е чел Конституцията, да уважава правата на гражданите и разпределението на властите, заяви още кандидат-депутатът. Атанасов изрази съмнения, че Цветанов е чел Конституцията и обясни, че ексвътрешният министър “си е позволявал да ходи по главите на всички“.

Генералът обаче беше категоричен, че информациите за Флоров се вадят сега, защото сме в предизборна кампания. Атанасов допълни, че не си спомня за разрбатката срещу Флоров, въпреки че тя е правена по времето, когато той е ръководил НСС.

Откъде да помня, че през 1999 година някой си Станимир Флоров е бил обект на наблюдение. Той тогава е бил господин никой, заяви още Атанасов.

Генералът коментира и информацията, че експремиерът Иван Костов е наградил Флоров за успешната акция “Опицвет“. По негови думи тогава НСБОП беше отделна служба, а той е ръководил контраразузнаването. След като е била успешна една акция, редно е служителите да бъдат наградени, каза Атанасов и допълни, че не е толкова лесно да се разбере кога някой играе двойна игра.

Кадровата политика на последното правителство очевидно почиваше на зависимости – на възлови места бяха издигани зависими хора, за да могат да изпълняват поръчките, които им се възлагат, заяви Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОХ ТОЯ КАТО ГО ВИДЯ И ПОВРЪЩАМ
45
6
 
10
 
! Отговори
до гномчето преди 11 години
Гномик дорогой,когато те изпратиха от възловия комитет на БКП при ж.пвъзел Горна Оряховица да учиш право ти пое ли ангажимента да поддържаш винаги другарите-социалисти??Кажи,гномчето ми!!Защото др.Костов го прави ежеминутно!!!Следвай др.Костов!!!Светъл пример за вярност!!!Давай,гномчето ми!!Впрочем,какво става с оня алчната дето ти беше предишна жена с 6 млн.долара по сметката,преведени "погрешно"!!Изкажи се,гномик дорогой!!!
44
12
 
10
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
БГП- Българска Гербаристическа ПартияЗа родину, за Борисову
43
22
 
6
 
! Отговори
анкета преди 11 години
Тук има една по представителна с 34000 гласа а най представителна е дир.бг с 189000 гласа.твойта с 11000 е правена на Позитано 20За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?ГЕРБ34%БСП18%ДПС2%''Атака''12%Движение ''България на гражданите''3%ДСБ8%СДС1%РЗС1%НФСБ2%За друга партия7%Няма да гласувам11%Общо гласували: 34191
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---39Нещо бъркаш ,..БСП ,винаги имат ---99.9%,...и винаги са в опозиция !Преди бяха в опозиция на ---СДС ,след това ,на НДСВ ,следва --ДПС,.и накрая ,на ---ГЕРБ !ЛЪЖА ЛИ Е ВСЕ СА ----СЛУГИ !
41
0
 
8
 
! Отговори
Карибски пират преди 11 години
До силно заинтересована, Не връща се от Карибите където са му офшорните сметки. Ходи да ги наглежда от време на време да не стане сакатлък!
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ТОЯ КРАДЕЦ ,...АТАНАСОВ ,...ЗА КЪДЕ Е ?
39
8
 
7
 
! Отговори
силно заинтересована преди 11 години
Атанасов да не е ходил вече на плаж?
38
4
 
25
 
! Отговори
Тука има-тука нема преди 11 години
От изказването на Калинката, съпоставено с това на Цуци, Цацата и Лелката аз разбрах следното:МВР не е подслушвало, но има записи, които вече ги няма защото бате Радко с отверката поправял машинарията, която не можела да подслушва и записва, но била дефектна и въпреки, че не можела го правила. След компетентното отстраняване на дефекта, машинарията вече отговаря на спецификацията си и реално с нея не може да се подслушва и да се правят записи.В тази връзка вече Станишев не трябва да има притеснения.
37
13
 
31
 
! Отговори
АНКЕТА преди 11 години
АнкетаЗа коя политическа сила ще гласуване на 12 май?Гласували: 11702 5 - Коалиция за България33.58% - (3930) 6 - Коалиция от партии Център Свобода и достойнство 1.35% - (158) 10- Коалицията на партии СДС1.32% - (155) 14 - Атака5.78% - (676) 15 - ГЕРБ 15.95% - (1867) 17 - РЗС0.62% - (73) 26 - ПП Зелените3.28% - (384) 27 - ДСБ и Български демократичен форум 1.44% - (169) 33 - Движение България на гражданите5.64% - (660) 40 - ДПС6.19% - (738) 44 - Единна народна партия 0.97% - (114)Друга6.02% - (705)Не съм решил3.79% - (444)Няма да гласувам
36
2
 
11
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Иначе съм съгласен до голяма степен с Иван. За да стигне човек като Флоров до този пост (да не слагам в листата и знайните и незнайни други "мутри" на Прехода") вони ьестоко и отговорните и облагодетелствалите са много.Но това не значи когато се стигне до търсене на отговорност на някой, да излиза промитият български северно кореец и да казва "този не е виновен защото има и други виновни".
35
4
 
9
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
до 32, аз съм ентъртейнър.Жалко на една *** нация, която вярва повече на политици, отколкото на прокуратура и съд. Не се повдига "лесно" обвинение, нито се образува досъдебно на човек на позицията на г-н. Флоров, а когато се слуяи, значи доказателства има. Както доказателства има и за подслуванията, и за Мишо Бирата и за нерегламентираните доходи на бивш МВР.Доказателства, не "компромати", които означават извън Бг разследване, обвинения, съд.
34
12
 
10
 
! Отговори
Просветен. преди 11 години
Тези от червената руска диария БСП. се опитват да обезглавят полицията, защото знаят, че ще изгубят изборите с много, и се готвят отново за метежи, с помоща на руските служби. И затова не им трябват кадърни полицаи а послушни.Напред другари да построим БелЯНв. З ВАС СМЕТКИТЕ ЗА НАС КОМИСИОННИТЕ, ЗА РУСИЯ ОГРОМНИТЕ ПЕЧАЛБИ! ХАЙДЕ ЧЕСТИТО!
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги гласувам за ДСБ по две причини.Първата е,защото Костов е много добър държавник и второ,защото хората от ДСБ са много миролюбиви,Да бъдеш миролюбив в България на пръв поглед е губеща позиция,защото повечето хора вярват на ония ,които ръкомахат като вятърни мелници,говорят гневно и оплюват тотално всеки.Време е да се вслушаме в тихите гласове и да се абстрахираме от кресльовците.Атанасов е един от най-шумните десебари.
32
6
 
12
 
! Отговори
Носталгия преди 11 години
До Властта на хлебаркит Ммммъъъъда, Те ни плащаха колкото да не умрем от глад а ние работехме колкото да не заспим!СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА СОЦИАЛИЗМA1. Всички имаха работни места.2. Въпреки че всички имаха работни места никой не работеше.3. Въпреки че никой не работеше планът се изпълняваше 100%.4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% в магазините нямаше нищо.5. Въпреки че в магазините нямаше нищо всички имаха всичко.6. Въпреки че всички имаха всичко всички крадяха.7. Въпреки че всички крадяха имаше за всички
31
7
 
7
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 11 години
До Властта на хлебаркит АБСОЛЮТНО ВЯРНО КОЙ КРАЛ КОЙ ЯЛ ИМАШЕ СИГОРНОСТ И ХЛЯБ ЗА ВСИЧКИ
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 25ЩЯХ ДА СЪМ СТРЕСНАТ,АКО ВЯРВАХ НА ИЗНЕСЕНОТО!АЗ СЕ ПРИТИСНЯВАМ ,че ВЪВ ВРЕМЕ НА ЕДНО ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО,ЕДНОВРЕМЕННО СЕ ОБЕЗГЛАВЯВА ,ГДБОП,МВР,СЛУЖБАТА ЗА НАБЛЮДЕНИЯ ,НИЕ НЯМАМЕ АРМИЯ,а само генерали ЗАВЪРШИЛИ В МОСКВА,ПРОТЯГАТ РЪКА И КЪМ ГЛ.СЕКРЕТАР,КОЙТО НЕ Е ЗАВЪРШИЛ В МОСКВА ,А В САЩ.ЗАЩО ТАКА ЯРОСТНО СЕ АТАКУВА? АКО МИ КАЖЕТЕ ,че е заради подслушването/те се слушат знайно от както има техническа възможност,и все незаконно/за ФЛОРОВ след 15год са се сетили? ХАЙДЕ БЕ? Да,да ама не
29
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
ентъртейнър : Ако преди 10-12 години не е имало достатъчно доказателства т.е. към момента който се посочва че е извършено престъпление какво очакваш след 13 години.Трагияно е че през всичкото това време Флоров е бил издиган,награждаван а сега този който пречи на БСП да спечели изборите е виновен за Флоров.Румен Петков го направил н-к отдел наркотици,Миков го издигнал до шеф на ГДБОП - не се ли проучват тези хора преди да им подпишат заповед за издигане - или на принципа"наше момче".
28
8
 
21
 
! Отговори
дядо преди 11 години
как се нарича на български болестта "мазохизъм"-болните от тази болест се радват,че са подслушвани,определяни като мат'реал,сравнявани с кучета,карани да се извиняват на убийците на децата си и т.н. до безкрай.Тази болест на български се нарича гейберастия скъпи бивши другари от БКП успешно преименували се на ГЕРБ!!!!
27
6
 
4
 
! Отговори
valentin преди 11 години
Atanasov, kato si spomnia che sum glasuval 5-6 puti za tvoiata partia. sram me e ot sebe si. vie, DSB, se okazvate prednija otriad na BSP.