Картата на "Нова Турция" - толкова скандална, че не е за коментар!

Отминавам я с дълбоко презрение, отсече премиерът Райков
Обновена: 24 апр 2013 15:20 | 24 апр 2013 14:36, Веселина Йорданова
938
Картата на "Нова Турция" - толкова скандална, че не е за коментар!
Картата, публикувана в турския в. "Миллиет"

Премиерът Марин Райков определи публикуваната във вестник „Миллиет“ карта на „Нова Турция“ като „абсолютно скандална“.

Тя е толкова скандална, че дори не заслужава коментара на един министър-председател, единствено и само неговото презрение, заяви Райков. Премиерът уточни, че няма намерение да връчва вербална нота заради публикацията. „Не може една държава да реагира на писанията на някакъв си вестник“, беше категоричен той.

Картата беше публикувана на 23 март, макар че у нас за нея се разшумя преди два дни. В нея са включени част от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия.

Картата е илюстрация към статия, в която се говори за създаването на мощна държава в границите на бившата Османска империя.

В нея се отбелязва, че след сензационния отказ на лидера на Кюрдската работническа партия Абдулах Йоджалан от въоръжена борба ръцете на Анкара са практически развързани.

„Единственото, което мога да направя, е да отмина това с едно дълбоко презрение. Оставям това на професионалната съвест на тези, които са инспирирали подобна дребнава и унизителна за вестника провокация“, заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


938
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
694
0
 
1
 
! Отговори
mitko преди 10 години
айде сега ние пък да сложим на някой вестник картата на БЪЛГАРИЯ на 3 морета ???
693
0
 
0
 
! Отговори
anonim преди 10 години
До АнонименTE Ne sa Tolkova bez mozachni sigorno sa go izmislili
692
0
 
10
 
! Отговори
Neti преди 10 години
Време е да спрат новините на турски език,ето какво се получи като толкова ги ухажваме!
691
0
 
7
 
! Отговори
stil преди 10 години
А какво ще кажете за реакцията на българското управление? Каква ли щеше да е реакцията на Турция и другите съседни държави ако ние бяхме публикували "Карта на бъдеща България с границите на Велика България". Дали щеше да е същата?
690
3
 
3
 
! Отговори
препоръка преди 10 години
До Слава Севрюкова (2) Добре е преди да хвърляш боб, да погледнеш картата. Коя по-точно част от северо-източна България - Добрич или Силистра? Какво ще направят там турците - анклав ли ?
689
2
 
2
 
! Отговори
ПОЛУЧАТЕЛ преди 10 години
До 666! СУПЕР... На кого точно да го върнат ? А той си е чист и измит, колкото задръстения ти мозък не може да си представи. Така както там живеят 14 милиона души и минават около 5 милиона туристи.Фасове по улицата хвърлят само българите. А простите турци - анадолци чистят улиците с прахосмукачки. Ти такова в БГ виждал ли си?
688
1
 
2
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 10 години
До 11 И В СЪЩОТО ВРЕМЕ СМЕ СТРОИЛИ ЦЪРКВИ, МАНАСТИРИ, ЧИТАЛИЩА, КОЛКО ОТ ТЕЗИ 851 ВЪЗСТАНИЯ МОЖЕШ ДА ИЗБРОИШ? КАКВИ СА ТЕЗИ РОБИ, КОИТО СИ ВДИГАТ ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА В ЦЕНТЪРА НА ИСТАНБУЛ ? ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА Е СТРОЕНА П РЕЗ 1856 г. НАЙ-СТРАШНОТО РОБСТВО Е ТОВА, КОЕТО Е В ГЛАВАТА ТИ. АЗ СЪМ СВОБОДЕН
687
5
 
3
 
! Отговори
Роби преди 10 години
До Анонимен Оляхте се да се жалвате, че сте били роби. Османската империя е била огромна. Да сте чули унгарци, гърци, сърби да реват от сутрин до вечер, че са били роби?
686
3
 
2
 
! Отговори
Чети преди 10 години
До Анонимен Анонимчо мама, ползвай интернет не само да плюеш и дращиш дупе-глупости."Турция е 16-та в света по икономически показатели" - казват световните наблюдатели. Пише го, ама трябва да се прочете. Ти вземи сега по празниците се разходи надолу. Разгледай Харманли и Свиленград и след това Одрин. После пак драскай за "икономичката" ио простотията на турците.
685
1
 
2
 
! Отговори
anonim преди 10 години
До по кротко,братя.. Bravo bratko ti kazvaş istinata seluvam tei
684
0
 
1
 
! Отговори
Random преди 10 години
До Анонимен Velika makedoniq e nqmalo nqma i nqma i da ima .. !!! A rq*anite edva li 6te si zemat zemq ...
683
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Тях не ги интересува ЕС. Нито очаквайте ЕС или Америка САЩ да ни защити. Плюете по Русия но много ще се съжалява
682
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са се объркали нещо - Това е картата на ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!
681
1
 
2
 
! Отговори
до1 преди 10 години
До 1 я вземи сега една бомба и *** се взриви някъде....най добре във джамия.
680
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 10 години
Извинявам се предния ми коментар е до 864.
679
5
 
16
 
! Отговори
11 преди 10 години
До 865Ей, търпелива овца такава.Заради ей такива роби и гнусари като теб сме на това положение, защото за всичко си траем.Кога не са се опитвали турците да ни сменят имената и вярата през 500г. робство бе, ***.Само по османски свидетелства и архиви от нашите земи има милиони избити българи и толкова покръстени насилствено, за откраднати жени за харемите и за кръвен данък да не говорим за бройката, но няма да е малка.Вдигали сме 851 въстания срещу тях, сигурно от хубаво и от спокоен живот.
678
26
 
21
 
! Отговори
по кротко,братя.. преди 10 години
Турците са простодушни,работливи и добре настроени към всички раси хора.Защо толкова са мразени от българите не знам...може би заради руската пропаганда.През "турското робство" 5 века сме се съхранили в осм.империя,а ние за 5 месеца им сменихме имената.И още-в западна Европа са прекарали инквизиции,5 пъти чума,30год.война,100год. война,кръстоносни походи ...а ние в осм.империя сме оцелели без дори да ни сменят имената...
677
28
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
Браво!Това чакаме всички правоверни!Трябва да избием мъжете християни, да откраднем младите им жени и целия им имот и богатства и да се подиграем с тях.Тези, които останат живи, трябва да се помохамеданчат този път без изключение до един за мъжете и децата.В Империята трябва да има само мюсюлмани, за да стане тук населението юмрук за настъплението ни към Западна Европа.Когато наберем достатъчно сила и последната силна военна държава-Русия ще изпита гнева на Аллах и ще я превземем окончателно.
676
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da ja vzimat to u balgaria samo man.ali i prodajni balgari TRIABVA DA POBLIKUVAT KARTATA NA EVROPA KAKVA E V MOMENTA AZ JA ZNAM CHERNA
675
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първотурците не са били ***,за да са като ония в Индия.А са били жълти:тюркмени и казахи,с дръпнати очи.