МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС

Марин Райков очаква прокуратурата да се произнесе максимално бързо
Обновена: 26 апр 2013 21:44 | 26 апр 2013 19:19, Елка Василева
150
МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС
Марин Райков. Снимка: архив, Булфото

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с разпространени от анонимен източник твърдения в медии за действия, извършени от служители на МВР в началото на април тази година.

Министерството на вътрешните работи изпрати сигнал до прокуратурата с молба за възлагане на проверка, която да идентифицира подателя на и-мейла.

По-рано днес министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков разговаря с министъра на вътрешните работи Петя Първанова и я помоли за писмен рапорт, който е получил и в който изрично се потвърждава, че в периода от 13 март насам няма постъпили искания и няма използвани специални разузнавателни средства от служители и звена на МВР спрямо визираните в анонимния сигнал до медиите лица. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

„Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокуратурата ще действа решително и ще се произнесе максимално бързо със съответните решения, защото това е от първостепенно значение за цялото общество“, заяви премиерът Райков.

Аудиозаписи с разговори между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. „На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
12
 
! Отговори
66 преди 11 години
Защо всички СРС-та са срещу ГЕРБ?
5
0
 
15
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Още не си влязъл в час,г-н министър.Тук е БГ.
4
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев мина всякакви граници... Явно Бойко наистина много му пречи. Никой друг не посмя да се изправи срещу триглавата ламя.
3
7
 
18
 
! Отговори
А ТАКА преди 11 години
НЯМАЛО НЕРАГЛАМЕНТИРАНИ ПОДСЛУШВАНИЯ И КОЙ МОЖЕ ДА ГИ ИЗВЪРШВА -ДА НЕ БИ КЛОШАРА ДО КОФАТА -ЕТО ИМ И ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЧЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ -КОИ КОНТРОЛИРА -ТОЙ Е ВИНОВЕН -ЦВЕТАНОВ ИЗЕДНИКО КЪДЕ СИ БЕ
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези хора си живеят в някакъв измислен свят. Много ясно , че няма да има официално разрешение за СРС. Това го знаят и малките деца. Опита за унищожаване на информацията от Радо- отвертката показва ,че ЦЦ се е разпореждал да се подслушват определени лица за събиране на информация, както е и станало. Но не това е важното, вижте езика на премиера. Такова чудо няма не в целия свят, а ако има и други планети с живот. Още ли някои се чудят, че ни е управлявала организирана престъпна група.
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райков гледай си 3-те седмици и не давай зор на прокуратурата, разделението на властите е нещо, което не уважаваш, *** !