МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС

Марин Райков очаква прокуратурата да се произнесе максимално бързо
Обновена: 26 апр 2013 21:44 | 26 апр 2013 19:19, Елка Василева
150
МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС
Марин Райков. Снимка: архив, Булфото

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с разпространени от анонимен източник твърдения в медии за действия, извършени от служители на МВР в началото на април тази година.

Министерството на вътрешните работи изпрати сигнал до прокуратурата с молба за възлагане на проверка, която да идентифицира подателя на и-мейла.

По-рано днес министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков разговаря с министъра на вътрешните работи Петя Първанова и я помоли за писмен рапорт, който е получил и в който изрично се потвърждава, че в периода от 13 март насам няма постъпили искания и няма използвани специални разузнавателни средства от служители и звена на МВР спрямо визираните в анонимния сигнал до медиите лица. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

„Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокуратурата ще действа решително и ще се произнесе максимално бързо със съответните решения, защото това е от първостепенно значение за цялото общество“, заяви премиерът Райков.

Аудиозаписи с разговори между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. „На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
7
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
Е та кой говори за РЕГЛАМЕНТИРАНО СРС.......""Ако мислите, че след 20.02.2013 г. Цветан Цветанов е спрял да ви подслушва, сте се объркали. Но почти сигурен съм, че си го знаете. Защото аз съм един от тези, които ви подслушват. Служител съм на СДОТО, продължавам да работя там и върша каквото ми наредят началниците. А те вършат каквото им нареди Цветанов. В този мейл, защото аз не пускам сигнал, ви уведомявам за последния случай на нерегламентирано подслушване, в който аз участвах. Защо пиша това? Защото днес 25.04.2013 г. Бойко Борисов заяви на българите, че Цветан Цветанов се е заклел в де
25
4
 
2
 
! Отговори
55 преди 11 години
Четем и Трактора в час с подслушванията......
24
5
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Герберите сте неспасяем случай, опряли са ви до стената, а вие все за Станишев питате. Ми сигурно не са намерили нищо интересно в неговото СРС, той да не е *** милиционер с чувство за недосегаемост, че да не си мери приказките.
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ ВИ ЧАКА, ДРУГАРИ БЕСЕПАРИ
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕКО И БОКО СА ШЕФОВЕТЕ НА МАФИЯТА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ
21
2
 
3
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 11 години
аз не сам подслушвал. може ли цело ухо да се сбере в такав малак микрохон? не ставайте смешни
20
6
 
8
 
! Отговори
глутницата монтерейц преди 11 години
червената глутницата монтереици- АКО Е РАЗФИРЕПЯЛА
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС"Сигурно са им приложили уоки-токита
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук някой да обясни защо не излезе СРС-то от подслушването на Станишев?
17
4
 
4
 
! Отговори
комунист=терорист преди 11 години
На 16.04.2013г. се навършиха 88 години от атентата в църквата ``Св.Неделя``извършен от комунистите, ТЕ комунистите/СОЦИАЛИСТИ/ са терористите които продължават и днес да извършват геноцид и терор спрямо българите и България. ВСИЧКИТЕ НЕЩАСТИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДОЙДОХА ОТ ТЯХ!!! Те няма да се спрат пред нищо само да са във власта. Тази терористична организация и неините членове трябва да бъде ЗАБРАНЕНА ЗАВИНАГИ!!! Невинните жертви от този терористичен акт са 213 човека а ранените са 500 човека!!!
16
8
 
6
 
! Отговори
ХИТРАТА СВРАКА С ДВА преди 11 години
Скоро ще лъсне жестоката истина и нас.ания зад.ик на БСП/ДС.
15
3
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Каква мафия се е надигнала, нали Цецо уж й беше пречупил гръбнака?
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъкю духна вече...Буда ако замине и той спешно тези дни работата е ясна...
13
3
 
9
 
! Отговори
ШЕНГЕН 3013 преди 11 години
Значи МВР и ДАНС подслушват незаконно по заповед на Цветанов или Георгиев!
12
10
 
9
 
! Отговори
Х преди 11 години
ЩОМ МАФИЯТА СЕ НАДИГНА СРЕЩУ ГЕРБ ЗНАЧИ СА НА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ.НИКОЙ НЕ ПРАВИ КОМПРУМАТИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.ЗА ТОВА ПОДСЛУШВАНЕ НАЙДЕНОВ СЕ НАДЯВА ДА НЕ ГО СЪДЯТ.
11
0
 
7
 
! Отговори
55 преди 11 години
Историята с отверката беше разказана сякаш Радо сам си я разказва!Да не би да са използували и видеонаблюдение?
10
7
 
8
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
И най-неграмотния знае, че с отверка няма как да изтриеш диск. Стига с това, че ставате смешни. То Гея като не знае това, някой трябваше да го светне...............
9
3
 
7
 
! Отговори
до Пенев преди 11 години
Все за нещо трябва да се хванат герберите, ако не е за това, за правописа щяха да се заяждат.
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук някои да обяснят как Станишев е осигурил подслушването. дори да има паралелно МВР. Нали ББи ЦЦ управляват, защо не са ги разкрили. Гербери разберете, че ни управляват престъпници. Езикът с който говори ББ е типичен за мутра, а не за премиер. А забележете той не отрича за този разговор. В кой свят живеем. Погледнете се в огледалото и се осъзнайте за кой гласувате.
7
4
 
18
 
! Отговори
Пенев преди 11 години
Не разбирам, защо всички се интересуват от "подателя" на сигнала, а не от достоверността му? Нали ако е достоверен, тези лица са извършили престъпление?