ЕНП поздрави ГЕРБ за поредната изборна победа

Призовават се другите партии да не пречат на съставянето на кабинет
Обновена: 13 май 2013 18:17 | 13 май 2013 18:17, Елка Василева
206
ЕНП поздрави ГЕРБ за поредната изборна победа
Вилфрид Мартенс и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Председателите на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс и на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол поздравяват ГЕРБ с поредната изборна победа и изразяват задоволство от "провала на популизма и разгромената тактика на социалистите". Това се посочва в съобщение на пресцентъра на ЕНП.

Поздравяваме изборната победа на ГЕРБ и нейния председател Бойко Борисов, посочват Мартенс и Дол. По техните думи това е поредната победа за ГЕРБ на избори, както и първият подобен успех в съвременната българска история (за партия, която е била на власт преди изборите - бел. ред.). Европейските политици оценяват това като забележително предвид "безмилостните очернящи тактики и популистката реторика на социалистите".

Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ, защото отчетоха важността на реформите, приложени от правителството на Борисов под тежестта на невижданата световна икономическа и финансова криза, се отбелязва в изявлението. Българите искат страната им да напредва, да бъде съвременна и динамична държава в ЕС, и знаят, че само ГЕРБ има опита и решимостта да постигне тези цели, допълват Мартенс и Дол.

Двамата заявяват, че искрено се надяват останалите политически сили в България да постъпят отговорно и да не препятстват съставянето на ново правителство, водено от спечелилата изборите партия ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
10
 
16
 
! Отговори
странно преди 10 години
Тези от ЕНП, преди изборите май отсвириха тотално Бойко и Цецко и отидоха на пресконференцията на СДС, да покажат коя партия припознават в България...Сега пък поздравяват, одобряват...Май и те като Герб-ерите нямат никакъв морал и последователност... Е.ахти и мизерниците ще стана "комунист"
116
7
 
11
 
! Отговори
Лафонтен преди 10 години
Ще ви разкажа приказка една,за скорпиончо и костенурката добра!Решил реката да преплува,излегнал се на нейната коруба,с ясното съзнание, че щом;ухапе я - се дави мълчешком!Да, но по средата на реката,забил си шипа на костенурчо в главата!-Защо погуби ме, сега ще се удавим?-Природа "братко", кво да пра*им!Ах, таз природа герберастка!...
115
15
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 години
До реалистВъпреки многото манипулации по места и с много народни пари и изнудване от страна на ленинската БСП, герб спечели първото място в парламента. Лебедовата песен на БСП обаче не се състоя. Защото Б.Б. наистина не бе политик, да се кара на Путин. И последният просто щракна с пръсти и нареди: "Серьога, сделай что надобно!"
114
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕСТЕСТВЕНО Е ДА СЕ ПОДКРЕПИ ГЕРБ . *** НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ . ВСИЧКИ ХВАТКИ , ОЧЕРНЯЩИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОТИВНИК СА ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО ТЕРОРИЗЪМ , ЛЪЖИ , ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО САМО ЦЕЛТА ДА СЕ ПОСТИГНЕ . ТОВА СА КРАДЦИТЕ , КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ ОТНОВО НА ВЛАСТ ЗА ДА ГРАБЯТ И ЗАГРОБЯТ БЕДНАТА НИ ДЪРЖАВА . ЖАЛКО , ЧЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАТ ВСЕ ОЩЕ НЯКОИ НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА . НО НА ТЯХ ИМ Е ПРОСТЕНО ,САМО ДА НЕ ПЛАЧАТ СЛЕД НЯКОЙ МЕСЕЦ И ДА СИ ЗНАЯТ , ЧЕ КАКВОТО СИ СГОТВЯТ ТОВА ЩЕ СИ.
113
10
 
15
 
! Отговори
моя преди 10 години
ЕНП, пак сте на амфетамини! Хахаха!
112
8
 
12
 
! Отговори
Ани преди 10 години
*** се гърчат във фобии докато все още ги показват в новините. После функциите им ще заглъхнат. Да горят в ада! Пада им се!
111
5
 
8
 
! Отговори
Румен Петков преди 10 години
Няма избори които той не може да загуби.
110
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Те няма да им пречат, но няма и да гласуват . Ще им се радват отстрани !
109
1
 
4
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
До ЦИТАТМного прочуствено, но нещо ми се губи. За безродниците, които в името на една партия са готови да забравят за България? Изказването мУ , че целта е само да не е на власт другата партия мисля беше последната капка. Румен Петков го каза явно: "Няма избори, които тОЙ да не може да загуби:(
108
0
 
4
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
До Тикви за сметНещо ти се губи аритметиката?! Едно време беше ясно (99,99%), но сега твоите хора по твоята сметка нямат и 10% . Да не смятам НЕОДОБРЕНИЕТО към твоите хора- те измислиха тези хватки за манипулация на минаващите :(
107
28
 
19
 
! Отговори
глас от народа преди 10 години
Избори до дупка. И какво? ГЕРБ спечели сърцата на хората защото беше честен и направи това което беше възможно. Аз ще гласувам отново за ГЕРБ и не виждам какво може да ме накара да гласувам за калтаците от БСП.
106
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПиДАЛА е в стресово високо кръвно и сега му баят за уроки .
105
10
 
19
 
! Отговори
Тикви за смет преди 10 години
В ЕНП изкукаха тотално.Какво правителство с 15% подкрепа на хората от страната.Останалите 85% искат Боко и Цвък в затвора! Едно е сигурно.От 1990г година винаги съм гласувал в дясно.На евроизборите отивам за гъби.За партия , която толерира Тикви , Орбановци и Берлусконовци , гласа си няма да дам.
104
4
 
18
 
! Отговори
ЦИТАТ преди 10 години
Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градовете. Строим хотели, паркинги и МАГИСТРАЛИ... Край просяка минава БееМВе. На ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. СПИ,ДЯКОНЕ ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ ! ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ. ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ, ЧЕ НЕ ДОЧАКА МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ, НА КРЪСТ.
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СПИ,ДЯКОНЕ ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ ! Остани в незнайния си гроб ! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет.
102
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За колко милиона бяха купени ЕС пуделите Вилфрид Мартенс и Жозеф Дол, от ГЕРБ ?Така се купуват *** от сой .
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kolko li sa dali KRADLIVITE GERBADJII DA DOIDE TOQ SMOTAN I MIRIZLIV DQTKA ,no nali nie sme nai bogatite v ec ta im davame subsiidii na kradcite .GERB=politi4eski trub!!!!!!!1 dori i da ima novi izbori ve4e nqma da se pe4eta v PE4ATNICATA NA GERB TOZI PAT SREDEN
100
2
 
2
 
! Отговори
LEWSKi преди 10 години
Do koga Bandügi w haznata Bratq B1lgari.
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Турция ликуват, че турската ГЕРБ бие.
98
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз ли вчера съм пропуснал пресконференцията от НДК или "победителят" се беше скрил от страх да не се наслади на всенародната любов?