ГЕРБ все пак ще реди кабинет

Борисов мислел да приеме мандата за съставяне на правителство
Обновена: 14 май 2013 10:52 | 14 май 2013 10:52,
669
ГЕРБ все пак ще реди кабинет
Бойко Борисов Снимка: Reuters

ГЕРБ възнамерява да приеме мандата за съставяне на правителство и да предложи на парламента нов кабинет, въпреки че той няма да получи подкрепа в пленарната зала. Това пише "Труд", като се позовава на високопоставен източник от бившата управляваща партия. 

Според изданието в кабинета на ГЕРБ със сигурност влизат бившите министри Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Делян Добрев, а бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов ще ръководи реденето на бюджета.

След като проектокабинетът на малцинството, съставен от ГЕРБ, падне в пленарната зала, хората на Бойко Борисов ще изчакат съставянето на правителство от БСП и неговите първи стъпки. 

Близки на лидера на ГЕРБ вече го убеждавали да изчака още 6 месеца и през зимата да разклати бъдещия програмен кабинет, за да вземе по-категорично властта на нови извънредни парламентарни избори. 

"Настроението ни в никакъв случай не е траурно", каза за "Труд" високопоставен ГЕРБ-ер, посещаващ често "щабквартирата" на партията в град Банкя - дома на Бойко Борисов. Хората от ГЕРБ се нахъсвали, че все пак са спечелили изборите и нищо не е загубено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
3
 
8
 
! Отговори
мафия преди 10 години
Ликвидиран е правовият ред, върховенството на закона е чадър за малцина, парламентът се преврна в скъпо струващ параван за помислите и намеренията на бившето правителство, по-точно на 2 *** човека Буда и Цвъкльо!
465
2
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
БСП-ДПС се готвят да седнат на софрата. Чака ни още по-задълбочаваща се *** (Евророма са в коалиция с БСП, това трябва да бъде осребрено) и турцизация (като първа стъпка майчин език като втори в училищата, заяви Местан). От Екологията и Земеделието трябва да си търсят нова работа или да учат турски, РИОСВ също..справка преди 4г. при тройната ламя..Това е положението и то е червено-черно с полумесец зад него...:)))Но апатичната овца наречена български народ си заслужава (50% не ГЛАСУВАХА)
464
5
 
5
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
До червена бабаГрозната истина е, че държавата е поставена на колене от организарана група( Герб), която смята страната за своя плячка. Дори не за собственост, защото за нея се грижиш.
463
1
 
3
 
! Отговори
червена баба преди 10 години
Става дума не просто за промяна на курса на управление, а за СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
462
4
 
7
 
! Отговори
немили недраги преди 10 години
Резултатът от икономическата политика на Тиквите е 35% обедняване (по официални данни), над 400 000 официални безработни и нарастват ежедневно, а заедно с обезкуражените близо 700 000 българи без поминък, без работа. Пълно замиране на инвестициите и катастрофален спад на вътрешното потребление! Защото няма предсказуемост и доверие в държавата и средата.
461
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЧАКВАМ МАСОВИ САМОУБИЙСТВА НА БИЗНЕСМЕНИТЕ И ЗЪРНАРИТЕ НА ГЕРБ. И НА ЗЕЛЕНИТЕ ЕНЕРГЕТИЦИ !
460
4
 
3
 
! Отговори
стилиян от шумен преди 10 години
герб държавата е разорена бедността и безработицата вземат все по застрашителни размери икономиката е поставена
459
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва тотално да сме изпръщяли да допуснем БСП и ДПС да се върнат на власт!
458
2
 
7
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
Свършиха парите и Герб нямат никаква идея откъде да ги изкарат, но се натискат за неплатени заплати и задължения, увеличаване на пенсиите и т.н. за стотици милиони левове. Предизборният популизъм ще напълни временно касичката с финансови тежести, които ще останат като бреме за следващото правителство. Образно казано, осъзнаха, че кораба потъва и се заеха да му запушват дупките, за да може те да се пробият след изборите. След тях и потоп!
457
3
 
2
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Политиките на четирите партии са ясно разграничими. Самостоятелно правителство на ГЕРБ би могло и би трябвало да получи подкрепа от непредставените в парламента десни партии - това би било мъдър ход и ако някои десни сили го направят, ще спечелят добри позиции за бъдещето си. Такова правителство няма да може да мине в сегашния парламент, но ще оформи силна и конструктивна опозиция. Затова усилията си струват.
456
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОНЕЖЕ СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ БЕШЕ ГЕРБ-2, СЕГА ИСКАМЕ ЦЯЛОСТНА ФИНАНСОВА РЕВИЗИЯ НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ЗНАЕМ ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА ГЕРБ.
455
1
 
7
 
! Отговори
нахалници преди 10 години
Да подадеш оставка неозначава че ОСТАВАШ както само Бойко го разбира
454
2
 
4
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
Бившето правителство обяви нова емисия облигации за 800 млн.лв., а падежа е през август тази година.
453
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ- ДА СИ ХОДЯТ ПРИ ПАРТИИТЕ, ОТ КОИТО СА ДОШЛИ, АКО ГИ ПРИЕМАТ. СБИРЩИНА ПРОСТАЦИ !
452
4
 
5
 
! Отговори
немили недраги преди 10 години
Фискалният резерв е опустошен до ниво с близо 1 млрд. лв. под санитарния минимум от 4.5 млрд. лева. Предишното правителство не ни е оставило никакви свободни ресурси. С новия дълг на Герб негативнота сметка от това управление за гражданите е близо 7 млрд. лв.
451
2
 
4
 
! Отговори
немили недраги преди 10 години
На власт са монополите и картелите, а от останалите фирми съществуват само онези, които са близо до кранчето на бившата власт на Герб, отпускащо порции за приближени на нейните кръгове.
450
0
 
3
 
! Отговори
До 532 преди 10 години
До миньорТи си миньор, колкото аз - космонавт! Кирка си виждал само на картинка и не знаеш какви плюски излизат на ръцете, наистина различава се от компютъра.
449
0
 
3
 
! Отговори
моя преди 10 години
Василев, преди 3 месеца ти казах да си търсиш работа, а не да се представяш за животновъд( имаш само една котка) или за миньор (дълбаеш си само секретарката, ама не си сам)...
448
2
 
5
 
! Отговори
немили недраги преди 10 години
Държавата е разорена. Бедността и безработицата вземат все по-застрашителни размери. Икономиката е поставена на изкуствено дишане, средната класа е унищожена заедно с дребния и средния бизнес гръбнакът на досегашната стабилност и заетост.
447
5
 
7
 
! Отговори
куку руку преди 10 години
Правителството на Герб остави тежко наследство разбита държавност и и кономика на изкуствено дишане, опоскана хазна и взривоопасни социални напрежения и неравенства.