"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Тия ДОСТОЙНИ ПРОКУРОРИ дали са пИдали и от коя прокуратура са - веднага да обяснят на ББ Коя прокуратура коя е , защото там във ВИНЕТУ не пише
29
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички в Костинброд знаем че и тази печатница е на Парванов
28
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимката за Констинброд вече е анализирана от специалисти и лексикално отговаря на Цветаново бръщолевене!Когато милиционер се прави на прокурор следва пълно омазване и ехиден смях отсреща! Сериозна е разликата между това да учиш за милиционер-физкултурник и да си завършил Юридическия фасултет на СУ, където да се пребориш за мястото си е само първата и най-незначителна крачка. А проф. Ог. Герджиков каза в едно интервю - Цацаров бе сред най-добрите студенти.Та Тиквата и Цоко да внимават
27
10
 
21
 
! Отговори
ПИНОКИО преди 11 години
ЦАЦАТА Е ДОБРОНАМЕРЕНО, НО НАИВНО СЪЗДАНИЕ... *** ГО ИЗПОЛЗВАХА и ДИСКРЕДИТИРАХА .. ЦАЦАА - ОСТАВКА БРАТО по ЕВРОПЕЙСКИ, или МОЖЕ и ПО ЯПОНСКИ:ХАРА КИРИ / СЕПУКО , по ИЗБОР..
26
6
 
28
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Нещата май лека полека ще си дойдат на мястото.
25
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха ха ха достойни прокурори ала Кокинов толкова се е сляла държавата с мафията че незнаеш кое е истина кое е лъжа аман от анонимки
24
11
 
49
 
! Отговори
В ОЧАКВАНЕ преди 11 години
ЧАКАМ МАЯ МАНОЛОВА В ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН !!! ТАМ СЪМ НАДЗИРАТЕЛ ! ООООХХХ..... КОТЪО.
23
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Задайте си въпроса - колко хора са видели с очите си чъпросните бюлетини?Те съществуват ли изобщо???
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ МАЛКОТО ЦАЦАРОВ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗТИЧАНЕ НА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ И САМО ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ВЕДНАГА .НИКОЙ ВЕЧЕ В ТАЗ ДЪРЖАВА НЯМА ДА ПОДАВА СИГНАЛИ СЛЕД КАТО ЗНАЕ ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА НЕ МОЖЕ Д А ГО ОПАЗИ2.НЕЗАБАВНО ЧЕСТНИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ БСП ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ ПУБЛИЧНО ,ЗАЩОТО СА СТАНАЛИ СЪУЧАСТНИЦИ В ТОЯ СКАНДАЛ 3.КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ 4 ЦЕЛИЯ БРЮКСЕЛ ТУК НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ,НАБЛЮДАТЕЛИ В ПРОКУРАТУРА ,ДАНС МАНС И Т.Н
21
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са се уплашили здраво, явно данните, които Цацаров ще изнесе в 11 часа са по-шокиращи от очакването. Радвам се, че най-накрая се появи един достоен българин като гл. прокурор!
20
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо, това новина ли е? Ми то си беше 100% комплот, но много *** в червено го лансираха, като сензация...
19
6
 
13
 
! Отговори
??? преди 11 години
Хайде сега пак манипулации - да дадат отговор на един елементарен въпрос защо са отпечатани /и това са само откритите/ 350 000 бюлетини в по-вече за които никой не е платил и поръчка не е дадена.
18
21
 
12
 
! Отговори
Гробар преди 11 години
Мда... те и онези 3е+5 бюлетини с кръстче за ГЕРБ са провокация, нал' тъй другари?Това е активно мероприятие на Генчев срещу Цацаров, продиктувано от страх за имунитета.Методиев, Генчев, а сега и Райков са за затвора, за безстопанственост и корупция в особено големи размери, а поне един от тях и за подслушване. Организирана престъпна група!Да са живи и здрави!
17
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
факт, че този сигнал е подписан от зам.главния прокурор на РБ, кво искате още?
16
18
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои викат, че Борисов е престъпник. Че ГЕРБ е най-лошото, което може да се случи на България. А Станишев по-добър ли е? Не е ли той този, който цели да съсипе всичко и всички? Не е ли той този, който изобщо не милее за родината, а иска само власт? Когато чух в предизборния ден, че има някакъв скандал, в който уж ГЕРБ са замесени, веднага разбрах, че е компромат. Веднага ми стана ясно, че цялата работа я движат БСП и Станишев. Явно и ДПС. И то май ще се окаже вярно. Не бъдете заблудени!
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
между Цацаров и Борис Велчев няма разлика.НИЩО НОВО!
14
22
 
26
 
! Отговори
Ха-ха-ха..... преди 11 години
Групата "Достойни прокурори" Кокинов ли се казва,или е от тумбата на анонимните????
13
0
 
5
 
! Отговори
stun преди 11 години
Това е линк към документите. btvnews.bg/bulgaria/politika/nishto-v-kostinbrodskiya-sluchai-ne-e-vyarno.html
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ООО ПИОНКИ КАК СТЕ
11
48
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достойните защо не застанат с имената си? Мая не се скри зад анонимка!