"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
18
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Еми ако не ги осъдят това ще излезе ама нека чакаме и да видим, то тези "достойни прокурори"може да се окажат не няколко ами 1 и той да се казва Кокинов....
9
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, бе има ли ги или ги няма тези бюлетини?! Ако ги има, има нарушение при всички положения!
8
27
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"група достойни прокурори"------------По-скоро" Групировка "достойни" прокурори.п.с. Мачкай Цацаров
7
3
 
50
 
! Отговори
AcOrP преди 10 години
ЕЕ вече ми идва да хвана калашника и наред и едните и другите.....
6
23
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това беше предално ясно, кой *** си помисли, че ден преди изборите тези 350 хил. бюлетини ще стоят точно в печатницата, която ги е напечатала??? трябва да си *** ***, че да повярваш на БСП втори път! Айде СерГейчо да дава конференция по случая, къде се мотае, "спасителя"?
5
17
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако всичко това излезе вярно хич не искам да съм на мястото на Станишев или на този тлъстия от снимката ..за Бареков да не говорим !!
4
11
 
55
 
! Отговори
nashenetz преди 10 години
еи, сега вече ще има кйутек. всички пред прокоратурата. на оражие братя
3
8
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙЙЙЙЙ... ВИЕ НАЙ НАКРАЯ ПОБЛИКУВАХТЕ НЕЩО ПО ТЕМАТА БЕ "ДНЕС БГ"
2
26
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, че качихте и вие такава статия! Сега Станишев не само трябва да е аут от политиката, а направо да влезе в затвора. Сигурна съм, че има много вярно в тези думи. И после той ще се пени и ще се обяснява кой купува гласове и колко са прости тези, които гласуват за ГЕРБ. Станишев, подай си най-накрая оставката!!! Вън, страхливец долен!
1
38
 
104
 
! Отговори
arhar преди 10 години
И сега какво излиза ? Делян Пеевски, Станишко , Червената Мая, Бареков и Цацаров умишлено заблуждават аудиторията и вадят фалшиви компромати срещу ГЕРБ, като по този начин обслужват червената олигархия ... Не е ли точно това организирана престъпна група ?