Ще реагирам за скандала с бюлетините при доказана вина!

Райков: Прокуратурата е категорична, че кабинетът няма вина
15 май 2013 16:02,
65
Ще реагирам за скандала с бюлетините при доказана вина!
Марин Райков. Снимка: БТА

Прокуратурата беше категорична, че служебното правителство няма вина и пряка отговорност за бюлетините, открити в Костинброд, заяви премиерът Марин Райков след пресконференцията на главния Сотир Цацаров.

Той благодари на прокуратурата, която заедно с ДАНС е предотвратила едно потенциално нарушение.
Действията на правоохранителните органи винаги са се ползвали с моята подкрепа, каза Райков.

„Ако досъдебното производство установи нарушения по договора във връзка с отпечатване на бюлетините и за това има отговорни служители от администрацията на Министерски съвет, аз ще реагирам само при доказана вина“, коментира служебният премиер.

Според него от съществено значение е да се изчисти въпросът кой и на какъв етап носи съответната
отговорност по този казус, за да се разсеят всякакви съмнения, че някой умишлено е искал да въздейства на изборния процес.

Още по темата
„Служебното правителство е изпълнило ангажиментите си по отношение на изборите. Тези закони по изборния кодекс не са предлагани, не са обсъждани от мен или от министрите от моя кабинет и аз не се чувствам призван да ги коментирам повече”, подчерта Марин Райков. Той заяви, че очаква ЦИК да се произнесе окончателно по отношение на предизборното нарушение на деня за размисъл.

Той отново подчерта, че правата на гражданите са били накърнени от нарушаването на предизборното мълчание и някои политически лидери са се възползвали от това и са извършили нарушения на закона, каза Райков.

Племиерът беше категоричен, че служебното правителство ще изпълнява задълженията си до стъпване в длъжност на новото правителство.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не може да се говори за вина на служебното правителство, а за евентуална отговорност на длъжностни лица от Министерския съвет или от неговата администрация. Той уточни, че главният секретар на МС Росен Желязков, който е сключил договора с "Мултипринт", е разпитван два пъти като свидетел. Според Цацаров упражненият контрол в печатницата е равен на нула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: бюлетиниМарин Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
17
 
6
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
Единственото провинение е, че БСП и ДПС си направиха пиар на гърба на ГЕРБ и нарушиха закона. В деня на размисъл се опитаха да си спечелят гласове по най-жалкия начин.
28
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Прокуратурата е категорична, че кабинетът няма вина....А секретаря на министерския съвет - той къде е в целата схема - или ни мислите за ***...
27
2
 
21
 
! Отговори
Абе Райков преди 11 години
ти да не падаш от Луната. Май ще напълниш гащите от страх да не те обвини Цацаров. Твърдо няма да има за теб място в каквото и да е правителство
26
1
 
6
 
! Отговори
Pich преди 11 години
Toi I cuckoo shteshe da izleze ot politikata pri dokazana vina...
25
0
 
12
 
! Отговори
ехо преди 11 години
Ами те ДС имаше и при Бойко бре, кво се правите, че ДС са били само при другите правителства, те просто са навсякъде и при всяко управление! Не заблуждавай хората!!
24
3
 
15
 
! Отговори
[[[ преди 11 години
Този още от началото личеше, че мушморок и ще изпълнява поръчки на Въц-пръц и ББ.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До само в БГкомуноидите и агентите от ДС
22
3
 
6
 
! Отговори
az преди 11 години
Да обясня на "умните" комунисти .Прокуратурата е тази която обвинява (не винаги основателно),а съда решава кой прав ,кой крив .Така че ,прокуратурата не може да се произнесе кой е виновен .Аман от всезнайковци .
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали не забравяте каква е политическата принадлежност на Цацата - БКП/БСП.Колкото до това, кой е виновен и каква отговорност се носи, попитайте онова лапацало от Кюстендил... Тя знае всичко...
20
3
 
6
 
! Отговори
ехеее... преди 11 години
отзованите от посолствата агенти на ДС Т В О Р Я Т . Хора помислете сериозно какъв начин на живот ни предлагат социалистите......
19
1
 
5
 
! Отговори
чарли преди 11 години
И ти си в кюпа поне си мълчи,може и да ти се размине.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо Райков, много лошо! Изстина ти поста външен министър, който ти обеща *** за да си затваряш очите за изборните измами на ГЕРБ!Трай си бе човек, що се навираш сам в шамарите на Цацаров. Якичък е, мотивиран е и ще те отупа!
17
4
 
14
 
! Отговори
Уф....гнусно..... преди 11 години
Тоя май няма друга работа освен да лиже задните части на пожарникарчето пъдарче Буда
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя вече заприлича на банкянската Мутра!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда от правителството ни мислят за ***.
14
4
 
16
 
! Отговори
koko преди 11 години
Няма значение ти дали ще реагираш, или не! Цацаров ще реагира!
13
4
 
17
 
! Отговори
Vik преди 11 години
Г-н Райков, Г-н Борисов явно е много зает и не ви се обадил с подрабни указания как да реагирате и кокво да говорите в тази ситуация.....
12
3
 
17
 
! Отговори
12 преди 11 години
Ракойв, ще полежим ли в панделата, Райкоооов?Пък там ще ти проверят реакциите.
11
4
 
20
 
! Отговори
Шопа преди 11 години
Пуста кюксия неокастрена !!!Главния Прокурор го обвини в бездействие и престъпна безотговорност при организиране на "честните избори" , той се прави като Бойко на недосегаем !Пуста гьостерица!!!
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С кои уши слуша г-н Райков. Прокуратурата се произнесе, че не е осъществен контрол от възложителя. Примерът с печатането на пари е показателен - искате да ви отпечатат 100 000 банкноти и като ви ги дадат - вашите задължения са приключили. После да печатат колкото си искат. С бюлетините, случаят опира до отговорност пред българския избирател, който е ваш работодател.