Аз съм най-големият експерт сред премиерите!

Борисов не издаде кои ще са министрите в кабинета, който ще реди
1361
Аз съм най-големият експерт сред премиерите!
Борисов се прекръсти, обяснявайки, че няма общо със случая в Костинброд. Снимка: БТА

Аз съм най-големият експерт от всички, които са били премиери, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след вота.

Борисов аргументира изявлението си с постовете, които е заемал, като изтъкна, че е бил главен секретар на МВР, кмет на София и премиер.

"Сега да пускам някой да се обучава за тази работа.... Цитирам моя предшественик, г-н Станишев накрая като си отиваше, казваше, че в началото е бил слаб, но накрая е бил вече обучен за премиер", каза той.

След като ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство от президента, Борисов ще предложи експертен кабинет на малцинството.

Още по темата
Той отклони въпросите за членовете на кабинета, но съобщи, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов помолил да не участва в него. До двамата на брифинга седнаха знакови министри от предишния кабинет – Лиляна Павлова, Делян Добрев, Ивайло Московски и Томислав Дончев, които са спрягани и за участници в новото правителство на ГЕРБ.

Днес Борисов беше категоричен, че партията му е победител на тези избори, но съобщи, че ще иска касиране на вота заради политическите изявления в деня за размисъл. Той призна, че не само опонентите му са нарушили правилата на 11 май и се съгласи, че и заместникът му Цветан Цветанов е направил това с изявление. Говореше, затова искаме касиране на изборите, отсече Бойко Борисов.

Експремиерът запази мълчание до днес с аргумента, че иска първо ЦИК да обяви окончателните резултати. Силно медийно присъствие, от което залата в централата на ГЕРБ буквално се пръскаше по шевовете и пререкания кой да зададе въпрос, белязаха брифинга. Борисов, който обичайно води сам пресконференциите си, зае и роля на омиротворител.„Както виждате, само гледам по-шумните да минат първо, за да е мир“, оправда се той, че е дал думата на един, а не на друг.

Борисов заяви, че не е водил разговори с никого от опонентите си и се оплака, че не е бил поздравен като победител. Той благодари на тези, които са били „най-яростни“, че признали победата на ГЕРБ.

"Не да тичаш по телевизиите и да обясняваш, че си морален победител. Това е все едно тези, които са от „Левски”, да викат, че са морални победители, само че „Берое” са си с купата и си я взеха момчетата, и си я занесоха в Стара Загора. Ако искат, „Левски” могат да казват, че са морални победители, те не са. Купата си е в Стара Загора", не забрави Борисов и футболните страсти. Той изтъкна, че е победил „флагмана на БСП, иконата Стефан Данаилов в Пловдив категорично и лидера на ПЕС в София категорично“.

Лидерът на ГЕРБ и заместникът му Цветан Цветанов се разграничиха от случая в Костинброд с намерените бюлетини. "Господ ми е свидетел, че нищо общо нямаме с тази печатница, нищо общо. Нещо повече, ако има нови избори, ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва където и да е, в каквито и да е поръчки. Най-добре БНБ в печатниците да си ги отпечата и разпространи с полицейски коли и въобще да не влизаме повече в такива филми, обясни Борисов. Категорично нямаме отношение към процедурата, която е извършена и този, който е спечелил, и договора, който е подписан, по резултата, който има от тази обществена поръчка, допълни Цветанов.

Лидерът на ГЕРБ си призна, че първо се обадил на заместника си и го питал: Някой от вас може ли да направи такова нещо? Цветанов допълни, че също не знаел. „Никой по никакъв повод, по тези процедури, които са свързани с отпечатването, никога не сме имали отношение“, каза той.

Цветанов заяви, че цялата кампания мина в „много систематично, добре планиран сценарий за атаки към ГЕРБ“. 

"Докато при Корнелия Нинова разпитът за разлика от моя разпит, е минал много тихо", вметна пък Борисов.
Нито Борисов, нито Цветанов познавали общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, чиято собственост е печатницата в Костинброд.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му бие категорично на местата, където бяха протестите. "Като си помислят, че идва нова коалиция, им ставаме и ние най-милите", обясни той. Борисов беше категоричен, че когато става въпрос за ГЕРБ, може да взема най-тежките решения.

Аз не говоря в един синхрон с никого, беше категоричен той. На по-нетърпеливите да разберат участниците в кабинета, който ще предложи, той отговори с думите, че ще ги обяви, когато дойде времето за тези отговори.

Аз се надявам, че и вашата професия, и заплатите зависят от това да отразявате събития. Така че нека да изчакаме събитията едно по едно да вървят, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1361
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
928
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бяхме в 19 век когато думата ЧЕСТ е значела нещо щеше да има опашка от мераклий за дуел като магистрала чак до морето.
927
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горкият не знае какво означава и тази дума "експерт".
926
0
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ТИ СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КЛОУН И ***,НА КОЙТО СЕ СМЕЕ ЦЯЛ СВЯТ ,ПСИХИЧНО БОЛЕН ЧОВЕК С ВИСОКО КРЪВНО/ХАРАКТЕРНО ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПРЕДИ ЗАТВОРА/,ХАЙДЕ ХОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ В ТИБЕТ ПРИ БУДА,ТИКВААААА,*** ,*** ,АМА ИЗВЪНРЕДНО ***
925
2
 
10
 
! Отговори
magiv1 преди 10 години
Този човек е болен.Къде са психиатрите приберете го.
924
4
 
3
 
! Отговори
до зла преди 10 години
не те знам мъжко ли си женско ли си?Но коментара ти е крайно неграмотен! Според теб какво местоимение трябва да се използва,за да се определиш? В английския език местоимението АЗ СЪМ-СЕ НАРИЧА ПОЗИТИВ!! ТОВА ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО?? Когато говориш за себе си е правилно да се изразяваш с местоимението "АЗ.....прочети малко за "АЗА"и ще разбереш кои хора го употребяват???? Мен пък спецално ме кефи Боко,като се самоопределя с "АЗ"- действа им пичогонно и отхрачващо на нисшите организми ха-ха-ха
923
1
 
9
 
! Отговори
у6ко преди 10 години
Най добрия Убиец,Интригант,Рекетйор и ***.Боко Тиквата.
922
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекалено голямо его и самовлюбеност. Оценката трява да ти я дадат другите, а те както и да го смятам от 100 %, само 30% са за ГЕРБ. Първа политическа сила - да, но да си спечелил щом не можеш да управляваш- не.
921
4
 
29
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
*** май окончателно се е поболял. Може пък да е стартегия - предпочита да го освидетелстват, вместо да го осъдят.
920
1
 
9
 
! Отговори
Мариана преди 10 години
"А3 съм най-големият експерт от всички, които са били премиери... Сега да ПУСКАМ някой да се обучава за тази работа..."
919
4
 
39
 
! Отговори
Маева преди 10 години
Става лошо, когато човек спре да си пие хапчетата...
918
4
 
42
 
! Отговори
Весела преди 10 години
Борисов, смени илачите дето вземаш щото бягаш яко от центъра.Оценка за работата ти е растящата безработица и ликвидирана икономика
917
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога призовавате Бог? Нали сте атеисти! Хубаво е да си оправите правописа!
916
4
 
32
 
! Отговори
иван преди 10 години
ти ,о светило на вселената, си в пъти,пъти,пъти най-добрият премиер!При теб, Неземний, държавата в пъти ,пъти пъти затъна в блатото-политическо и икономическо.
915
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОА НЕМА СПИРКА, ЗА ДА ЗАЛОВИ ЕДИН КОКОШКАР ПРЕСТЪПНИК НАШИО ВЗРИВИ ЦЕЛА КЪЩА, СТРЕЛЯ ЧОВЕКО С ГРАНАТОМЕТ, БАСИ БАНДИТСКИТЕ МЕТОДИ
914
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто не очакваше 27 за комунистите и сега не знае как да реагира.
913
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРЕБЕ ДА ОТБЕЛЕЖИМ, ЧЕ ТОА НЕ ЗАВАРШИ НИТО ЕДИН МАНДАТ, НИ КАТ ПОЛИЦАЙ, НИ КАТ КМЕТ, НИТО КАТ ПРЕМИЕРДАЙ НА ПРОСТАКА ВЛАСТ И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА, ТО НЕ БЕХА КУФТАЦИ, ТО НЕ БЕХА ФИЛИИ С МАС, ТО НЕ БЕХА ПАРЖОЛКИ, ТО НЕ БЕХА ЛЕНТИ, ТО НЕ БЕХА ОЦЕНКИ ЗА МАТРЯЛА, ПЕНСИОНЕРИТЕ МУ ОПАПАХА РЕЗЕРВО, ТО ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ, АБЕ ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ КАК МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ОТКРОВЕН ПРО"ТАК НЕ ВА ЛИ Е СРАМ , НЕМАТЕ ЛИ ДОСТОЙНСТВО
912
2
 
25
 
! Отговори
демократ преди 10 години
ББ беше сигурен в победата-ако имаше нарушения,трябваше веднага да каже,а не след това.Този човек никога не е изкарвал пълен мандат където и да е било.Беше в листите на НДСВ-водач в Благоевград.Отказа се,но и до сега се премълчава този факт.Биографията на ББ е тази,която той сам е дал на медиите.За тъмното минало никой не говори.И сега е готов на всяка цена да е премиер,защото не може да помисли,че е редови депутат.Такова рушене на държавността и диктаторство не е имало от 1989 г.Типична мутра
911
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде на магистралите тоа път ще са двойни.
910
3
 
42
 
! Отговори
кака преди 10 години
СНИМКАТА Е УНИКАЛНА....ОТПРАВИЛ ВЗОР КЪМ НАЧАЛНИКА,БОКО ТВЪРДИ,ЧЕ Е НАЙ-ДОБРИЯ....ПРОСТИ МУ,ГАСПОДИ, ТОЯ НЕ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ!АКО ТИ НЕ МУ ПРОСТИШ, НЯМА КОЙ
909
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
з съм най-големият експерт от всички, които са били премиери, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след вота. Борисов аргументира изявлението си с постовете, които е заемал, като изтъкна, че е бил главен секретар на МВР, кмет на София и премиер. ТОА Е УНИКАЛЕН ОТСЕКАДЕ, ПО *** ЧОВЕК НЕ БЯХ СРЕЩАЛ