Аз съм най-големият експерт сред премиерите!

Борисов не издаде кои ще са министрите в кабинета, който ще реди
1361
Аз съм най-големият експерт сред премиерите!
Борисов се прекръсти, обяснявайки, че няма общо със случая в Костинброд. Снимка: БТА

Аз съм най-големият експерт от всички, които са били премиери, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след вота.

Борисов аргументира изявлението си с постовете, които е заемал, като изтъкна, че е бил главен секретар на МВР, кмет на София и премиер.

"Сега да пускам някой да се обучава за тази работа.... Цитирам моя предшественик, г-н Станишев накрая като си отиваше, казваше, че в началото е бил слаб, но накрая е бил вече обучен за премиер", каза той.

След като ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство от президента, Борисов ще предложи експертен кабинет на малцинството.

Още по темата
Той отклони въпросите за членовете на кабинета, но съобщи, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов помолил да не участва в него. До двамата на брифинга седнаха знакови министри от предишния кабинет – Лиляна Павлова, Делян Добрев, Ивайло Московски и Томислав Дончев, които са спрягани и за участници в новото правителство на ГЕРБ.

Днес Борисов беше категоричен, че партията му е победител на тези избори, но съобщи, че ще иска касиране на вота заради политическите изявления в деня за размисъл. Той призна, че не само опонентите му са нарушили правилата на 11 май и се съгласи, че и заместникът му Цветан Цветанов е направил това с изявление. Говореше, затова искаме касиране на изборите, отсече Бойко Борисов.

Експремиерът запази мълчание до днес с аргумента, че иска първо ЦИК да обяви окончателните резултати. Силно медийно присъствие, от което залата в централата на ГЕРБ буквално се пръскаше по шевовете и пререкания кой да зададе въпрос, белязаха брифинга. Борисов, който обичайно води сам пресконференциите си, зае и роля на омиротворител.„Както виждате, само гледам по-шумните да минат първо, за да е мир“, оправда се той, че е дал думата на един, а не на друг.

Борисов заяви, че не е водил разговори с никого от опонентите си и се оплака, че не е бил поздравен като победител. Той благодари на тези, които са били „най-яростни“, че признали победата на ГЕРБ.

"Не да тичаш по телевизиите и да обясняваш, че си морален победител. Това е все едно тези, които са от „Левски”, да викат, че са морални победители, само че „Берое” са си с купата и си я взеха момчетата, и си я занесоха в Стара Загора. Ако искат, „Левски” могат да казват, че са морални победители, те не са. Купата си е в Стара Загора", не забрави Борисов и футболните страсти. Той изтъкна, че е победил „флагмана на БСП, иконата Стефан Данаилов в Пловдив категорично и лидера на ПЕС в София категорично“.

Лидерът на ГЕРБ и заместникът му Цветан Цветанов се разграничиха от случая в Костинброд с намерените бюлетини. "Господ ми е свидетел, че нищо общо нямаме с тази печатница, нищо общо. Нещо повече, ако има нови избори, ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва където и да е, в каквито и да е поръчки. Най-добре БНБ в печатниците да си ги отпечата и разпространи с полицейски коли и въобще да не влизаме повече в такива филми, обясни Борисов. Категорично нямаме отношение към процедурата, която е извършена и този, който е спечелил, и договора, който е подписан, по резултата, който има от тази обществена поръчка, допълни Цветанов.

Лидерът на ГЕРБ си призна, че първо се обадил на заместника си и го питал: Някой от вас може ли да направи такова нещо? Цветанов допълни, че също не знаел. „Никой по никакъв повод, по тези процедури, които са свързани с отпечатването, никога не сме имали отношение“, каза той.

Цветанов заяви, че цялата кампания мина в „много систематично, добре планиран сценарий за атаки към ГЕРБ“. 

"Докато при Корнелия Нинова разпитът за разлика от моя разпит, е минал много тихо", вметна пък Борисов.
Нито Борисов, нито Цветанов познавали общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, чиято собственост е печатницата в Костинброд.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му бие категорично на местата, където бяха протестите. "Като си помислят, че идва нова коалиция, им ставаме и ние най-милите", обясни той. Борисов беше категоричен, че когато става въпрос за ГЕРБ, може да взема най-тежките решения.

Аз не говоря в един синхрон с никого, беше категоричен той. На по-нетърпеливите да разберат участниците в кабинета, който ще предложи, той отговори с думите, че ще ги обяви, когато дойде времето за тези отговори.

Аз се надявам, че и вашата професия, и заплатите зависят от това да отразявате събития. Така че нека да изчакаме събитията едно по едно да вървят, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1361
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
868
25
 
8
 
! Отговори
Камен преди 10 години
Тоя сайт е на явно комунистически мекерета,обичат си станишев и турците и това е!!Щом искате да ви *** фесовете нека само че ще виете като вълци от глад когато подкарат пак някой нов Цанков камък с малка ВЕЦ от 20-30 Мегавата за 1-2милиярда лева!Или пък рестартират *** Белене-откраднаха 1,5милиярда лева ,а сега ще ни дозакопат докрай!Само че виеси мислите че те ще ви дадат 1000лв.минимална заплата и 500лв.минимална пенсия-само че няма откъде!Защо сте толкова заблудени овци не мога да разбера
867
3
 
33
 
! Отговори
Пешо ракията преди 10 години
Проста мутро ти си експерт бандюга и ставаш само за затворник , там ще си на местото си и най-полезен на България.
866
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Експертен кабинет с партийни кадри. Интересна трактовка. Отново откриваме нови висини в политиката.
865
2
 
21
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
ne е в час боко
864
4
 
29
 
! Отговори
Бай преди 10 години
Щом и този безбожник се крьсти *** му мамата Дон карлеоне -долен си!
863
3
 
1
 
! Отговори
topcho преди 10 години
predi malko beshe zaloven komentator po forumite za neprilichno i cinichno darzhanie vav foruma zapochnalo e dosadebno proizvodtsvo sreshtu kotkata koiato e stoiala na klaviaturata mu
862
0
 
1
 
! Отговори
тима преди 10 години
Издръжливост,увереност и безотказност.Волята е еквивалентна на силата в отборните постижения.
861
2
 
15
 
! Отговори
Бойкоооооо преди 10 години
Посмали, ***!!!
860
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А най-големият майтап вчера беше, че след пресконференцията в една от телевизиите герберския юрист Ципов каза, че щяли да искат касиране, НО НЕ заради агитация (изявленията на другите партии) в деня за размисъл, а защото имали сигнали за нарушения в деня на изборите! :)))))Типично за герберите. :))))Да видим последно за какво ще е. :))))))
859
2
 
32
 
! Отговори
пожарникар преди 10 години
Това,че е заемал тези постове не го прави никакъв експерт - нито разбира от оперативна работа,нито знае законите нито какво е административна работа - той си знае само тиквите и бухалките - *** ПОЖАРНИКАР(и все още член на БКП)!
858
3
 
32
 
! Отговори
Б.К. преди 10 години
От *** трандафори не се получават ! Не , може със възпитаници на ВИФ, РаБфарК, и юристи завършили в Симеоново и Монтана да управляваш ! Само с аура не се управлява !
857
1
 
7
 
! Отговори
stefka.ganeva1 преди 10 години
До едно ченге И какво ще ми направиш? Повече от два крака ,две ръце и една глава нямам,ще чупиш ,ще чупиш и в един момент ще свършат.Ти май не знаеш какво е да си отчаян - да не виждаш изход ? И за да не се мъчиш да ме търсиш с айпита ,кажи какво искаш ,за да ти напиша точния адрес.А защо да не дойда и сама,да ти спестя разходите? Сигурно ме познаваш дори - майка-гурбетчийка,ако не съм аз моята майка ,85евро пенсия и 35години стаж,моят брат- сезонен работник и болен и моите деца ,ще са просяци
856
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този "експерт" не си беше направил труда да провери как се сваля имунитет и как се касират избори. Никога не е знаел кое как се прави, затова 4 години всичките му решения се променяха по няколко пъти на ден и никое решение не беше последно. :)))))) Този "експерт" си сменяше министрите като носни кърпи по същата причина - личната си некомпетентност! :)))
855
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бил съм спортист, бил съм мутра, бил съм главен секретар, бил съм кмет... два пъти. Ако трябва и тебе ще набия!
854
5
 
36
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Това е най-голямият престъпник от всички политици .....Борисов ти си политически труп и сега народът ще трябва да изтърпи просташката ти агония !
853
3
 
42
 
! Отговори
срам преди 10 години
Свинарят - цар.Как някой не му подари огледало на този човек, та като се види да се засрами от себе си.
852
1
 
16
 
! Отговори
Нека му е вътре преди 10 години
Боцеееее и ЧЕТВЪРТИТ и с КОНТРА и с ЦАЦАРОВ .....ха-ха-хааааа
851
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЯМ, АМА ЯЛОВ, БЕ, *** !!!!! :)))))))))))
850
1
 
19
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Ами прав си е човекът. И да му се чудиш , защо си подаде....... ОСТАВКАТА ???
849
1
 
28
 
! Отговори
внимание! преди 10 години
..живеем във времето на най-големият експерт и на чалгата! бъдете горди!