Борисов зове своите: Да влезем 97, да излезем 97!

"Очаквам трима-четирима от вас да бъдат пробити"
Обновена: 21 май 2013 08:42 | 21 май 2013 08:05, Веселина Йорданова
146
Борисов зове своите: Да влезем 97, да излезем 97!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

"Да влезем 97, да излезем 97. Бъдете принципни! На следващите избори ще бъдете сто и...” Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към своите депутати, които събра на тайна среща без СРС, за да им даде напътствия за новата парламентарна сесия, пише “Труд”. Сбирката е била в столичен ресторант в района на НДК.

“Очаквам трима-четирима от вас да бъдат пробити. Ако има такива неуверени хора сред вас, да не си губят времето, още сега да си напускат. Така ще си спестим занапред взаимните неприятности. Трябва да сме единни, защото само така ще покажем на хората, че имаме принципи и не отстъпваме от тях”, призова своите избраници бившият премиер.

“Можеше да направим коалиция, но това нямаше да е честно спрямо всички тези 1 100 000 души, които гласуваха за нас. Ние им дължим честност, дължим да изпълним всички обещания, които поехме по време на предизборната кампания, защото другото ще е предателство спрямо каузата и тези хора”, обърнал се Борисов към ГЕРБ-ерите.

“Благодаря ви, че успяхте да издържите тази брутална кампания, която се проведе срещу ГЕРБ. Очаквам от вас да бъдете внимателни и конструктивни в работата си, макар и в опозиция. Не се отмятам от думите си, че всичко можем да постигнем, но само с “работа, работа, работа”, каза още Борисов.
Бившият премиер допълнил, че той самият също ще бъде в парламента, така че връзката с него щяла да е директна.

“Всеки, който има какво да ми каже, ще може да го направи веднага и без посредници - съобщил той. - Българинът е мъдър, аз вярвам в неговата трезва преценка. И че ще разбере защо отказваме коалиция, въпреки че можеше да направим такава". Лидерът на ГЕРБ успокоил своите, че положението партията да е в опозиция не е ново за политическата формация.

“Ние се създадохме като партия в опозиция, били сме не малко време извън властта, но и тогава, и сега това ни направи само още по-силни”, казал още Бойко Борисов. Въпреки че правителството на малцинството няма шансове да бъде избрано от новия 42-ри парламент, Бойко Борисов няма намерения да спре с кадровите си предложения, след като внесе проектосъстав на Министерския съвет. Той възнамерявал да подложи БСП, ДПС и “Атака” на своеобразен тест за демокрация, като номинира свои хора с утвърдени качества за всеки свободен пост в парламента и изпълнителната власт. Става дума за шефове на комисии в Народното събрание и за титуляри на други важни позиции във властта, избираеми от парламента.

Първото предложение на ГЕРБ - на Цецка Цачева за шеф на парламента, се очаква да бъде отхвърлено с мощно мнозинство. В проектоправителството на ГЕРБ вицета ще са Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Очаква се и за останалите министерства да бъдат предложени знакови фигури от ГЕРБ - Тотю Младенов, Владислав Горанов, Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
34
 
26
 
! Отговори
искрен преди 10 години
Пожелавам интелигентните депутати да се съобразят с волята на мнозинството и да подкрепят правителство на ГЕРБ!
41
44
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е пич и половина!!!
40
39
 
27
 
! Отговори
откровен преди 10 години
Честита на реалния победител!Пожелавам успех в 42 -то НС ! Знам ,че ГЕРБ ще пребъде и ще е пример за подражание за демокрация и държавнически подход
39
27
 
17
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
До tnt Сега ако обичаш аргументирай това което си казал за рязането на лентички и тн.Имам предвид да посочиш какво точно е направено през управлението на ГЕрб.И за да съм съвсем точен след като ти се аргументираш,аз ще ти докажа с точни факти че Тройната коалиция е направил много,много повече неща !!!
38
4
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
България за Българите!Природните богатсва да не се изнасят масово за чужд интерес.Да се осигури по добър живот на нашите майки и бащи,както и светло бъдеще на нашите деца!Да няма лекарска мафия която да ни изписват ненужни лекарства.По добро здраоопазване.Да няма решаване на чужд глас във парламента,каква е тази глупост ДПС че да решават нашата съдба?Ще бъде наистина трудно,но ще видите България ще го пребъде и оцелее.Бог да пази България и нейните чеда!Заслужаваме по добър живот!
37
26
 
27
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 10 години
ТОЯ ,НЕ МОЖА ДА СЕ НАУЧИ ДА ГОВОРИ ,ДАЖЕ СЛЕД КАТО ГО ИЗРИТАХА ОТ ВЛАСТТА! МУЧО ,НЕ СЕ КАЗВА "ОЧАКВАМ ТРИМА ЧЕТИРИМА ДА МЕ-МЕ-МЕ-МЕ ПРЕДАДАТ " ,А СЕ КАЗВА : В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ЗАПАЗВАНЕ МИРА В СТРАНАТА , ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ ДА ГЛАСУВА ПО СЪВЕСТ-ДОСТАТЪЧНО МРЪСОТИИ НАПРАВИХМЕ НА ТОЗИ НАРОД ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ! ТОЗИ ТЕКСТ Е МЪЖКАРСКИ-ТВОЯТ Е ПИКЛЮВСКИ !
36
23
 
32
 
! Отговори
и 7 няма да останат преди 10 години
Били отказали коалиция. Всички ги отбягват като прокажени, те били отказали. По-добри хапчета няма ли? Дайте му да не ни мъчи с тези брътвежи.
35
23
 
26
 
! Отговори
s преди 10 години
Влизате 97 и толкова излизате, но не по едно и също време, защото се съмнявам на всички да ви сложат еднакви присъди. Най-малкото Бойко Бюлетината и Цецо Имунитета ще се позастоят... Антибългарския мутрофашизъм заслужава дълго търкане на наровете.
34
2
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
България на Българите!Трябва да се чуе народният глас.Трябва ревизия,да се отнемат имуществата на незаконно забогателите,на мутрите,мафията да е вече минало.Да се инвестира във туризма и земеделието,всичко да е под народният контрол.Да се стимулира малкият и средният бизнес,да се премахне чуждият монопол контролиращ цените на стоките и заплатите ни.*** масово имтеграция иначе вън,най малкото спиране на помощите им,намаляване на техният прираст.Задължително образозование!
33
18
 
33
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
"Бъдете принципни!" - ГЕРБ и принципи? Хайде стига моля ви. Започнат ли да излизат наяве далаверите на герберите, групата им ще започне да се топи като пролетен сняг.
32
15
 
16
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Поне 1/3 трябва още сега да се измитат,защото не са избрани от хора,а от бюлетини!...Ще се пръсне от яд този ***,че бутна Плевнята за президент,а не собствената си Тиква! Сега ще гледа Президентството през крив макарон!...Каквото и да стане тази сбирщина ще си останат най-простите и най-долните,които България е търпяла от 681-ва досега!
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименГоворяща тиква беше Тодор Живков. Сега стававъпрос за нови тикви - може би наследниците на БКП.
30
17
 
25
 
! Отговори
Ддддд преди 10 години
Много сте наивни повечето , повтаряте като ехо каквото каже Станишев и Местан и за това ще ядете дървото . Стягаите се за по лошо не за по добро , защото алчните комунисти и наглите турци вземат власта и жална ни майка.
29
25
 
33
 
! Отговори
Няма как преди 10 години
Не могат да излязат 97, защото доста гербери ще са още по затворите :) Безобразията бяха страшни в последните 4 години.
28
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ахаххахахх бкойко колко си ***
27
10
 
18
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Много е хубаво да има лентички.Ако не се дават луди пари (от нашите данъци) за охраната на Боко и Цецо,за подслушвания и за субсидии на партии лапачи могат да се построят доста детски градини например.Тогава лентичките са хубаво нещо.
26
25
 
35
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
"Сбирката е била в столичен ресторант в района на НДК"Когато става дума за ГЕРБ, не се пише "сбирка", а "сбирщина"!
25
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За първи път подкрепям напълно Набудената ТИКВА! Само трябва да се допълни и да се чете: "Влизаме заедно 97 в Пазарджишкия затвор и излизаме заедно 97, след около 15 години"!!!
24
5
 
15
 
! Отговори
тихомир преди 10 години
мечти!
23
14
 
30
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Сигурно няма да сте същите 97,защото някой от вас ще отидат в затвора.