"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!

Политолог: Падение ще е ГЕРБ да се държи като партията на Сидеров
Обновена: 22 май 2013 09:52 | 22 май 2013 09:47, Красимир Ангелов
206
"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!
Атака е в най-неизгодната позиция в НС, смята Анна Кръстева. Снимка: БТА

"Атака" се счита за новия властелин в Народното събрание, но всъщност тази партия е в най-неизгодната позиция. Рискът за Волен Сидеров и неговия екип се крие в избирателите, които ги подкрепиха“, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева.

Според нея поведението на депутатите от националистическата партия напомня за началото на 90-те, когато някои народни представители правеха гладни стачки и спяха на палатки пред парламента. "От „Атака" обещаха минимална пенсия 500 лева, а минималната работна заплата да е над 1000 лева. Гражданите с право ще поискат от партията да изпълни обещанията си и ако не го направи, ще протестират пред нейната централа. Затова и ако има нови избори, вероятно най-губещи ще бъдат именно от "Атака", коментира още Кръстева.

Грешка на Волен Сидеров и ГЕРБ е, че смятат, че целият български народ е недоволен и има отрицателна нагласа към ситуацията в страната, обясни още политологът. "Хората показаха какво искат, но с действията си ясно декларираха, че е нужна политическа партия с управленски капацитет, която да подобри условията за живот", обясни експртът.

По думите й от ГЕРБ са направили две коренно различни заявки за бъдещето.

Още по темата

"От една страна, Борисов обяви, че ще играят ролята на конструктивната опозиция, която ще предлага алтернативни и стойностни решения на проблемите. Нека не забравяме, че голяма част от депутатите на ГЕРБ са били министри. Втората линия беше, че те ще действат като „Атака“ и чрез кворума ще саботират избора на нов кабинет“, поясни Кръстева.

Според нея ГЕРБ е управленска партия, която има много мощни структури на всички нива, затова хората са гласували за тях. Ако от ГЕРБ започнат да се държат като „Атака“, ще бъде голямо падение, защото по този начин ще сринат положителния образ на партия, която може да управлява и има капацитет, е позицията на политолога.

"Гражданите са уморени от протести и политици, които мислят само за себе си. Сега е нужен период на стабилност и нови избори не би трябвало да са на дневен ред", смята Анна Кръстева.

Още новини от областта на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атакисти, видяхте ли колко е жалък лидера ви. Да се репчи на един журналист и младо момче полицай. Питам се, ако беше сам срещу полицая без хора около него така ли щеше да говори. Той наистина има нужда от психиатър. Не е добре този човек. Много глупости ще направи защото знае, че вече е паднал много ниско в очите на симпатизантите си.
141
5
 
15
 
! Отговори
Veso преди 11 години
На *** Волен обикновенния полицай му виновен пфффф. Отношението на този човек е показателно. Аз не искам да ме управлява този ***. Колко деградирал човек трябва да бъдеш за да приемеш, че вчерашната случка беше нормална
140
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nikoi koito e podkrepil Ataka, njama da glasuva v badeshte protiv Ataka. Ataka ima plan, znae kakvo iska, tam neshtata ne sa kakto v minaloto,tova e edna partija s politika i programa, kojato znae kakvo iska i kakvo da sledva.Dori i Volen da go njama,programata mu e dostatachno jasna kato Plan za Spasenie na Bulgarija.Taka che tova e edna porachkova statija,anti Ataka. Molja vi prochetete Planat Siderov,za da razbetere na kade trjabva da varvi Rodinata ni,a taka samo s obshti prikakzki ne stava
139
4
 
13
 
! Отговори
натали преди 11 години
Такова политическо лицемерие не съм виждала. Продавач на надежди
138
11
 
13
 
! Отговори
Анти-ГЕРБ,БСП,ДПС преди 11 години
Спрете с Вашите глупости.Хората не били недоволни според разни платени псевдо политолози,социолози и незнам какви още рушведчий.Излезте малко от София и ще видите недоволството....Добре ,че го има г-н Сидеров и ПП Атака, защото иначе досегашните крадливи ГЕРБЕРИ,БЕСЕПАРИ и СЕДЕСАРИ ще ни направят живи роби в 21 век.Колко от обещанията на ГЕРБ бяха изпълнени през техният мандат?Народа излезе на протест и поиска ГЕРБ да се бори с монополите, но той отказа защото те са му приятели....
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
народът обича през 4 години да се сменя правителството с такова, което вече е управлявало, но нищо не е направило. От задниците ви извира логика - сутрин, обед, три пъти вечер. Малоумно племе бе
136
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нови избори и нито един глас за мекерето Сидеров и турчина Чукалов долу пианата и предателска партия Атака.
135
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До boby Ако има нови избори влиза НФСБ в парламента затова на Ибрика Лидеров не му стиска! Парламентарните партии инвестираха много пари в *** гласове включително и Атака а при касиране това ще си е чиста загуба. На Сидеров не му остава друг вариант или се прегръща с ибрикчиите или нови избори!
134
10
 
14
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Семинаристът Волен сложи фес, и не само го сложи, но и се наведе с гръб към Доган.
133
3
 
16
 
! Отговори
Атака 2 преди 11 години
Революция или се прави или не се прави. Няма как да няма жертви. Ще допълня изказването на "Атака". Правилното е нови избори! Според мен служебния кабинет ще се успее, толкова за 1-2 месеца да управлява - все пак хората ги мачкат 24 години. Бъдещето на децата ни зависи от това как се управлява днес. Не мога да пожелая успех на тези, които крадат в продължение на 24 години, защото виждам, че техния успех е само в личен план!!!!
132
4
 
7
 
! Отговори
heybg преди 11 години
Да оставим партиите да се карат публично помежду си! Те ще се спогодят НЕпублично. А ние, като честни и добронамерени граждани и патриоти, нека спрем да се бием като *** за кокал. То за нас няма такъв, освен за платените. Но стига. Нека да помислим за бъдещето. Нашето и на децата ни. За България. Нека приветстваме новото, все още необявено правителство и да му пожелаем успех в работата за България. Сергей каза, че ще разговаря с всички, които могат да дадат полезни съвети. И ние тук можем.
131
8
 
12
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Естествено, че са в най-неизгодна позиция, защото:1) Ако подкрепят ГЕРБ, които ги предадоха миналата година и водеха туркофилска политика, ще предадат избирателите.2) Ако подкрепят БСП, ще изневерят също, най-малкото защото БСП са подкрепени и от ДПС3) Ако направят така, че да има нови избори, то кризата ще се задълбочи, а няма да има народно събрание и кой да прави закони, което е лошо за държавата.
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя се репчи и удря,както бе и през 2006 година и щеше да го съдят,та се извиняваше,една пък от шевското място на Парламента плюе на ляво и дясно,но я обвиняват ,че развалила семейството на оня Найденов,Сергей единствен от загубилите вота не хвърли оставка,което си е символ на ЧЕСТ,хвърля закани след закани и като се гледа що за хора ще ни управляват не бива да се учудваме на желанието на младите да напуснат тоя,как ни нарисуваха в Европейския Парламент,и си направихме японско харахири.
129
9
 
10
 
! Отговори
Страх преди 11 години
Комунисти пребоядисани от герб , бсп и дпс - страх ли ви е ? И с право се страхувате - когато се надигне народа български ,ще ви отвеем в анадола и Сибир . Волен само да даде сигнал и сме готови .Ще изчистиме святото име Българско от вас .
128
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** за Волен
127
10
 
19
 
! Отговори
преди 11 години
Планът "Сидеров"Когато изпълнителната власт е ръцете на Атака то:1. връщане на печеливши сектори2. доходи индексирани със средните в ЕС (пенсия поне 500 лв. и заплата поне 1000 лв.)3. ...Мисля е достатъчно ясно. Никой избирател на Атака няма да протестира, защото Атака не е нито в правителство, нито дори в областната управа на някой град!Пък вие си пишете... глупостите, гжа Кръстева
126
9
 
8
 
! Отговори
ГОСТ преди 11 години
154 е напълно прав . *** и *** плюс атака с из*ода волен си спретнаха купо , който не му се вижда края . само с революция ще сдадат сладката власт . те не са като бойко , който се оттегли за да няма кръв по улиците .
125
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да се плюнчите по форумите! Преди месец ви казваха хората че бкп(дпс+атака+бсп) се възражда! То не беше рев, не беха истерични писъци по форумите? Е какво стана видяхте ли кой и защо бе създадена а-така? Неграмотни мързеливи бездарници, сега ще мълчите и ще гледате как волен свири на зурна и кръшно мята кълка на кючек! *** парчета.
124
15
 
34
 
! Отговори
sharky09 преди 11 години
За пореден път Волен Сидеров се показа като пълен ***, като нападна полицая!!! Това ли е новия морал???? Този малаумник трябва да бъде прибран от едни специални здравни заведения и да му се назначат най-силните хапчета. Съжалявам за хората които са гласували за него!!!Ако имам някой който да го подкрепя с такова поведение жалко и за него.
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мая се сваля на Бойко.