"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!

Политолог: Падение ще е ГЕРБ да се държи като партията на Сидеров
Обновена: 22 май 2013 09:52 | 22 май 2013 09:47, Красимир Ангелов
206
"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!
Атака е в най-неизгодната позиция в НС, смята Анна Кръстева. Снимка: БТА

"Атака" се счита за новия властелин в Народното събрание, но всъщност тази партия е в най-неизгодната позиция. Рискът за Волен Сидеров и неговия екип се крие в избирателите, които ги подкрепиха“, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева.

Според нея поведението на депутатите от националистическата партия напомня за началото на 90-те, когато някои народни представители правеха гладни стачки и спяха на палатки пред парламента. "От „Атака" обещаха минимална пенсия 500 лева, а минималната работна заплата да е над 1000 лева. Гражданите с право ще поискат от партията да изпълни обещанията си и ако не го направи, ще протестират пред нейната централа. Затова и ако има нови избори, вероятно най-губещи ще бъдат именно от "Атака", коментира още Кръстева.

Грешка на Волен Сидеров и ГЕРБ е, че смятат, че целият български народ е недоволен и има отрицателна нагласа към ситуацията в страната, обясни още политологът. "Хората показаха какво искат, но с действията си ясно декларираха, че е нужна политическа партия с управленски капацитет, която да подобри условията за живот", обясни експртът.

По думите й от ГЕРБ са направили две коренно различни заявки за бъдещето.

Още по темата

"От една страна, Борисов обяви, че ще играят ролята на конструктивната опозиция, която ще предлага алтернативни и стойностни решения на проблемите. Нека не забравяме, че голяма част от депутатите на ГЕРБ са били министри. Втората линия беше, че те ще действат като „Атака“ и чрез кворума ще саботират избора на нов кабинет“, поясни Кръстева.

Според нея ГЕРБ е управленска партия, която има много мощни структури на всички нива, затова хората са гласували за тях. Ако от ГЕРБ започнат да се държат като „Атака“, ще бъде голямо падение, защото по този начин ще сринат положителния образ на партия, която може да управлява и има капацитет, е позицията на политолога.

"Гражданите са уморени от протести и политици, които мислят само за себе си. Сега е нужен период на стабилност и нови избори не би трябвало да са на дневен ред", смята Анна Кръстева.

Още новини от областта на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
ot tia klouni mi pisna ...........mahnete gi ot stranata boklucitew
121
3
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!ЗНАЧИ ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ ТОЛКОВА НАИВНИ И ***,ЧЕ РАЗБИРАЙКИ,ЧЕ АТАКА НЕ УПРАВЛЯВА ЩЕ Й СЕ РАЗСЪРДЯТ,ЗАЩОТО НЕ ВДИГНАЛА ЗАПЛАТИТЕ - КАКЪВ *** ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА ТВЪРДИШ ПОДОБНО НЕЩОГРЕШКАТА БИЛА,ЧЕ АТАКА СМЯТАЛИ,ЧЕ ВСИЧКИ СА НЕДОВОЛНИ ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО...А КОЙ Е ДОВОЛЕН, БЕ..БЕДНИЯ ЧОВЕК ИЛИ РАЗСИПАНИЯ БИЗНЕСТАЗИ НАИСТИНА ИМА УМСТВЕНИ ОТКЛОНЕНИЯ..АМА КАКВО СЕ ЧУДЯ..НАЛИ ЗА ТОВА Е..КАК БЕШЕ...ААА...ДА..ПОЛИТОЛОГ:))))))))))))
120
14
 
16
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до гост5Така е, имам наблюдение върху електората на атака и повечето партии.Много мои съученици,слаби съученици,не особено интелигентни гласуваха за атака,ащото "ще дигне заплатите до 1000 лева,ще оправи България/.Такиива са голяма част от избирателите на Атака -другите са фашизоидни ***,недоволни от света.Масата от електората на БСП са червени бабички,които изпитват носталгия към едно време,но не знаят,че БСП няма нищо общо с БКП. А герберите гласуват за Боко,защото е "най-малкото зло".
119
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Glasuva6 za volen polu4ava6 DPS-BSPAide pak glasuvaite za tur4ina volen.A sega si spomnete kakwo be6e po vreme na troinata koaliciq i se prigotvete za dvoino po-golqm glad.Vsi4ki shte revete kato magareta za boiko.Bqx 4ul edin mudar 4ovek kaza "I ako sega izberem pak kumonistite 6te se obedq,4e sme prost narod" e qvno sme.Chestito Bulgari i prav vi put
118
14
 
24
 
! Отговори
гост5 преди 11 години
*** знаетели за какви депутати от АТАКА сте гласували,20 годишни пубертети роднини на определени хора и няколко млади ку...вета Волен да си ги клати от време на време.Е питам тази ли пасмина ще решава проблемите на хората.Аз мисля че скоро ще ги изметем от парламента.
117
7
 
4
 
! Отговори
nakoi si преди 11 години
as sim edin ot romite i potkrepam siderov naistina e covek koito misli za naroda sega e vreme da otdadem jans na nego da upravlava vidahme drugite sege e vremeto na nego
116
10
 
27
 
! Отговори
Истината преди 11 години
АТАКА имаше възможност да гласува против предложението на ГЕРБ, ДПС и БСП, като предложи негови хора, защото на практика всичките ПП са му седнали на х*я. Вместо това Волен си даде дупето на Дуганците. Вместо да ги изнудва тия ***, той доказа, че е като тях!!!! Толкова ме е яд, че гласувах за него, че направо не се побирам в кожата си. Дано да ги касират тези избори, за да мога да поправя грешката си! Това е истината - "в парламента да *** п***и е бизнес" и те си го доказаха.
115
7
 
16
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Мале,четох какво е правил воленчо. Този човек е за психиатрия. Той не знае как да се държи,нямам думи за неговата простащина и лошо възпитание.
114
11
 
13
 
! Отговори
НЕатакист преди 11 години
И пак да гласувате за атака !
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ала-бала...
112
9
 
12
 
! Отговори
Arthas преди 11 години
г-н Гешев убеден съм ,че ако Волен беше гласувал против сега щеше да пишеш ,че е подкрепил ГЕРБ.
111
9
 
28
 
! Отговори
гешев преди 11 години
волен да не пищи като ощипана кадъна, защото той наистина подкрепи бсп и дпс чрез своето действие, или бездействие! така че, честито ви новото Българско Социалистическо Движение за Права и Свободи /БСДПС/ "АТАКА" с лидер доган и трима подлидери станишев, местан и сидеров! честито на печелившите!
110
7
 
11
 
! Отговори
NIKO11111 преди 11 години
МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ, НО ТЕ В МОМЕНТА ЗАРАДИ ЧУЖДИЯ ДИКТАТ СА ЕДНА НИЩО ВЪРШЕЩА ИНСИТУЦИЯ И НЕ САМО ЧЕ НИЩО НЕ ВЪРШАТ, АМИ КОГАТО СЕ НАЛАГА БИЯТ БЪЛГАРИ ДОРИ ЗА СМЕТКА НА ***. СПОМНЯМ СИ ВЪВ ВАРНА, КОГАТО СТАНА УБИЙСТВОТО В СЕЛОТО НА ЦАР КИРО КАТУНИЦА СЕ ВДИГНАХА ПРОТЕСТИ ИМАШЕ И СПРЕЧКВАНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИ И *** И ПОЛИЦИЯТА БЛОКИРА *** МАХАЛА И БИ БЪЛГАРИТЕ, ЗА ДА НЕ ВЛИЗАТ В НЕЯ. ТОВА ПРАВИ НАШАТА ПОЛИЦИЯ, АКО БЯХ АЗ НЕЙН СЛУЖИТЕЛ СЛЕД ТОЗИ СЛУЧАЙ ЩЯХ ДА НАПУСНА.
109
0
 
7
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До ATAKIST1Най-неутрално напомням, че ТЕМАТА е "Атака"! А кой я харесва и кой - не - си е лична работа. Всеки има право на мнение и изразяването му. Пока!
108
0
 
3
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До до Биг АлПризив: Хайде, щом ги знаеш, публикувай имената на собствениците, да ги узнае целият народ! И да си направи изводите.
107
6
 
15
 
! Отговори
Zzzzz преди 11 години
Защо не коментирате поведението на Волен вчера спрямо журналиста и полицая пред Народното Събрание. Много го заболя като го попитаха защо мълчаливо подкрепя ДПС , истината боли но трябва да се казва.
106
1
 
5
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До are_kulataНапротив, глупав е и затова е на опашката на Европа, на "г. на географията". Не случайно елините го наричат "хондрокефало", сиреч дебелоглав. Американците имат една поговорка:"Като си толкова умен, къде ти са парите?"
105
14
 
15
 
! Отговори
Arthas преди 11 години
Атака умряла , Волен бил политически труп - хаха.Много точно вчера в речта си каза - "Всички се опитвахте да унищожите Атака ,но не успяхте защото сте некадърни и ние пак сме тук".Айде някой навитак да се обзаложим ,че Атака пак ще влезе в парламента при нови избори. Или само си "чешете езиците" в интернет и никой няма да посмее?
104
0
 
4
 
! Отговори
hehee преди 11 години
до heybg-много скоро ще стане ясно,на какво се е нахендрил.
103
0
 
3
 
! Отговори
heybg преди 11 години
До шш"Шш" въвежда клюката и близначката й - клеветата, в обръщение. Ако е вярно писанието ти, ще трябва да очакваме много скоро дело, съд и затвор за престъпниците. Да почакаме и ще видим.В бълг.политика се говори какво ли не...