Правителството готово в понеделник, влизат само експерти

Орешарски склонен на промени в забраната за пушене
25 май 2013 18:36,
372
Правителството готово в понеделник, влизат само експерти
Снимка: БТА

Експертността е основният критерии, по който номинираният за премиер от БСП Пламен Орешарски съставя кабинета си. Това стана ясно от изказването му пред TV7. Той беше категоричен, че в понеделник ще бъде напълно готов със състава на кабинета си и посъветва хората да изчакат официалното му представяне.

В петък лидера на ГЕРБ Бойко Борисов прие първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и го върна само минути по-късно. Същия ден следобед държавният глава Росен Плевнелиев връчи втория на Пламен Орешарски. От левицата се надяват кабинетът да бъде гласуван в началото на следващата седмица, като най-вероятно това ще стане на извънредно парламентарно заседание във вторник.

Орешарски беше категоричен, че в него няма да има нито едно име, които не е експерт в съответната област, за която ще отговоря.

Опитвах се така да подхождам – представям си какво ще е необходимо в сектора, каза още Орешарски.
Ексфинансовият министър от правителството на Сергей Станишев допълни, че не разчита толкова на подкрепата на различни партии, а по-скоро се надява, че че имената на съответните министри ще раждат доверие сред хората и различните неправителствени сектори.

По-рано днес от пресцентъра на БСП съобщиха, че в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 се е провела работна среща между експерти от Коалиция за България и ДПС по покана на номинирания за премиер Орешарски.

На нея бяха обсъдени аспекти от програмните му приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 г.
Много бих се радвал, ако икономическата платформа, която ще се опитаме да реализираме с екипа, доведе до обръщане на тенденциите, възстановяване на държавността, насърчаване на икономическото развитие и повече социална справедливост в обществото, допълни Орешарски.

По негови думи една цел може да се постигне и с по-леви, и с по-десни инструменти, но при определени условия е важен прагматичния подход.

По думите на номинирания за премиер има нагласа да се преразгледа забраната за тютюнопушене на обществени места.

Той обаче беше категоричен, че не става дума за кардинална промяна, която да върне дима навсякъде.

„Аз лично пуша, за съжаление, но това не предопределя моето решение”, каза Орешарски. По негови думи финалното решение щяло да се вземе от парламента. Според Орешарски вариантът е да се намери балансирано решение, което да удовлетворява и пушачите, и непушачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Какво да се прави? И Орешарски не може да надскочи себе си! Такива първенюта едва ли ще извадят България от дъното!
37
5
 
20
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
А ***-дуган щели пак да го викат като гл.експерт в построяването на никумо ненужната заробваща Аец Белене!а бе все отбор експерти ги събира станишко.
36
5
 
10
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
до 33Куроландес. Ооо, лъжец, пак ли си тук? Кво стана ся със закона Ванко 1? Последно вносителите му председатели ли са на Народното събрание или не?:)))))))))
35
23
 
30
 
! Отговори
эллл бэнди преди 11 години
Ще доживея когато на колене ще молите да се върне Тиквата.Запомнете го,
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не че мутрата *** беше по-добре, ама и той *** на снимката е гола вода като го гледам... Може ли това да ни е лицето пред света? Грозничък е, сори.
33
16
 
12
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Заклет антикомунист съм ама мисля, че Бойко сбърка с този закон. Сбърка и като не се вслуша в "гербаджиите" които искаха да го отменят. Знам, че пушенето е вредно но не му беше сега времето.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веднъж в живота си съм се срамувал, че съм Българин,. И това беше по времето е точно на тези експерти, когато чуваш и виждаш всички нередности, от брюксел валят доклади, а нищичко не се промени. Следващия път гласувайте все едно не съществуват тези партии, които сега се готвят да си почнат тяхното наново, гласувайте за други, за да се изчисти колкото е възможно парламента от тях или те винаги ще с там и те и децата им..
31
2
 
39
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
И да я махнете забраната и да не я махнете - коня отиде у реката.. Аз свикнах да си пия бирата вкъщи, излиза ми по-евтино... Едно PVC бира е 1.80 лева... В заведение една бутилка е толкова... Пуша си, слушам музка различна от чалгия и никой не ми надува главата... Така, че късно е вече...
30
6
 
8
 
! Отговори
ДО 24 преди 11 години
Може да е начетен, да е прочел повече от 2 книги и пак да се ....... в политиката. А до момента не чувам да е казал нещо полезно за страната освен да човърка в закон който вече работи и то не чак толкова зле(за тютюнопушенето ) Нека да си избира мъдри съветници, че една птичка пролет не прави ама и птици от различни видове не могат да създават потомство а в това правителство има доста "шарени" такива. Как ли ще работят за една кауза хора чиито партии съществуват заради омразата едни към други?
29
6
 
29
 
! Отговори
эллл бэнди преди 11 години
ПУШАЧ СЪМ ОТ25ГОД,НО АКО ПРОМЕНИШ ЗАКОНА СИ ПЪЛЕН *** .
28
9
 
22
 
! Отговори
Пушач преди 11 години
"Орешарски склонен на промени в забраната за пушене"-Да открие повече болници за онко болни и кардиология!!! Що за бай-ганьовщина,омраза и простотия е това? Целия свят се бори с тотюнопушенето със зъби и нокти но бай *** открива пушилни!! Ние всичко друго сме оправили та само това остана ,нали червени ***??
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПУ ДА Е** ВАЩА МАМА ПУШЕНЕТО ЩЕ ВРЪЩА ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ
26
4
 
23
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
Още на са започнали работа, а оплюването върви с пълна сила. Всеки заслужава възможност да се докаже. Орешарски вкара плоския данък, събра рекордни данъци и работи 4 години на излишък, погасявайки, а не взимайки нови кредити.Ако не си свърши работата пак ще сме на улицата, но до тогава - успех. Всички това искаме.
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох веднъж да махнат забраната за пушене, после всичко ще се нареди. Сега приоритет на новото правителство ще бъде да гласува закона за отменяне на забраната за пушене, това е най-важното за народа, после доходите ще се вдигат автоматично. В Германия, Франция, Англия, Белгия, Холандия фирмите масово фалират, доходите падат, населението обеднява, стотици хиляди остават на улицата защото там са забранили пушенето, значи Ореха първо трябва да приеме закона за пушенето за да ни се вдигнат доходите.
24
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама се получи обратно- тъкмо на фона на бсп и дпс, гееб изглеждат като феи.
23
7
 
28
 
! Отговори
Боби преди 11 години
На пълен порфейл всерки е експерт!Сега да ви видим колко сте умини,но без кредити гадове мръсни!
22
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че не беше съставено пак правителство от тези неграмотни грандомани от ГЕРБ начело с ВИНЕТУ. Все пак имаме един интелигентен и грамотен министър председател като Орешарски - дори и да е излъчен от БСП! Отсега нататък доходите ни няма да са замразени а ще растат и ние българите ще живеем като нормалните европейци в Германия и Швейцария.
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOMUNISTITE SAZDADOHA 4UDOFI6TETO GERB , ZA DA MOGAT NA NEGOVIA FON DA IZGLEJDAT KATO FEQTA OT PRIKAZKITE . SLED KATO S NEGOVA POMO6T RAZBIHA TOTALNO ISTINSKOTO DQSNO , A MLADITE GRAJDANSKI STRUKTURI NITO IMAHA VREME NITO RESURS , A I TQH SE OPITAHA DA RAZCEPQT S PODSTAVENI LICA . IQHNOTO TVARDO QDRO I S POMO6TA NA KUPENITE MANGALSKI GLASOVE VLEZNAHA V PARLAMENTA KOITO REALNO E IZBRAN OT 27 % OT VSI4KI GLASOPODAVATELI . S KAKVA LEGITIMNOST 6TE UPRAVLQVAT , ZA KAKVA DEMOKRACIA ISE RE4
20
9
 
37
 
! Отговори
СоциаГлист преди 11 години
Не се и съмнявам че са ЕКСПЕРТИ .... по КРАДЕНЕТО!
19
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марш оттук предатели долни!!!