Правителството готово в понеделник, влизат само експерти

Орешарски склонен на промени в забраната за пушене
25 май 2013 18:36,
372
Правителството готово в понеделник, влизат само експерти
Снимка: БТА

Експертността е основният критерии, по който номинираният за премиер от БСП Пламен Орешарски съставя кабинета си. Това стана ясно от изказването му пред TV7. Той беше категоричен, че в понеделник ще бъде напълно готов със състава на кабинета си и посъветва хората да изчакат официалното му представяне.

В петък лидера на ГЕРБ Бойко Борисов прие първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и го върна само минути по-късно. Същия ден следобед държавният глава Росен Плевнелиев връчи втория на Пламен Орешарски. От левицата се надяват кабинетът да бъде гласуван в началото на следващата седмица, като най-вероятно това ще стане на извънредно парламентарно заседание във вторник.

Орешарски беше категоричен, че в него няма да има нито едно име, които не е експерт в съответната област, за която ще отговоря.

Опитвах се така да подхождам – представям си какво ще е необходимо в сектора, каза още Орешарски.
Ексфинансовият министър от правителството на Сергей Станишев допълни, че не разчита толкова на подкрепата на различни партии, а по-скоро се надява, че че имената на съответните министри ще раждат доверие сред хората и различните неправителствени сектори.

По-рано днес от пресцентъра на БСП съобщиха, че в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 се е провела работна среща между експерти от Коалиция за България и ДПС по покана на номинирания за премиер Орешарски.

На нея бяха обсъдени аспекти от програмните му приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 г.
Много бих се радвал, ако икономическата платформа, която ще се опитаме да реализираме с екипа, доведе до обръщане на тенденциите, възстановяване на държавността, насърчаване на икономическото развитие и повече социална справедливост в обществото, допълни Орешарски.

По негови думи една цел може да се постигне и с по-леви, и с по-десни инструменти, но при определени условия е важен прагматичния подход.

По думите на номинирания за премиер има нагласа да се преразгледа забраната за тютюнопушене на обществени места.

Той обаче беше категоричен, че не става дума за кардинална промяна, която да върне дима навсякъде.

„Аз лично пуша, за съжаление, но това не предопределя моето решение”, каза Орешарски. По негови думи финалното решение щяло да се вземе от парламента. Според Орешарски вариантът е да се намери балансирано решение, което да удовлетворява и пушачите, и непушачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
20
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Догон-най-най добрият ЕКСПЕРТ ходролог.Вие всички сте експерти и за това сме на това положение!Успехите и профисионални постижения се измерват с икономическото благополучие!В ръководствата на БСП и ДПС ВСИЧКИ са милионеривсе експерти!А тяхният електорат да го ду..ха!Те затова са си бедни,понеже не са експерти!Станишев цяла държава ръководеше,пък за чудо ЕКСПЕРТ по съветски униформи!Управляваше безработните без 1 работен ден, и без да ходил войник цяла армия ръководеше!Този голям е-рт защо се ск
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде пак оше не са ви гласували властта и вече с популистките изказвания. Как така ще преглеждате нещо което вече работи при това не само в БГ а из целия Европейски съюз?Какво ще да е това решение дето да удовлетворява и пушачи и непушачи - Едните си искат чистия въздух а другите искат да си димят навсякъде просто такова решение няма. Тъкмо хората посвикнаха и взеха да се заиграват пак с темата. Те и така този закон не го спазват много а ако го посмегчат ефекта ще е страшен.
16
9
 
21
 
! Отговори
Гласоподавател преди 10 години
Нали трябва поне 2-*** от Атака да ги подкрепът за да имат мнозинство,нима тия от атака са си турили фесове вече!!!
15
10
 
31
 
! Отговори
ПЕС преди 10 години
Другари!!Използвайте нашия другар Орешарски да си направите заменките, тъй като той е ЕКСПЕРТ там! Бързайте, че герберастите ни дишат във врата и следващия път другарката Манолова може да не успее да погоди някой номер на нашия работохоличен мъжкар Цацаров!!
14
12
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Както викахме бай Тошо макар ,че ни управляваше лошо така ,ще викаме Боко,защото тези не са социалисти ,а чиста проба шумкари и кокошкари .
13
14
 
10
 
! Отговори
Младен Георгиев преди 10 години
Лошите бяха обозначени, а добрите бяха слуги едновременно на Борисов и Цветанов, и на амфетаминовите чужди служби, които си ги бяха напазарували, за да им веят ветрила върху контролирания нарко-трафик.А за капак ИПОН-ецът, авер и вербовчик на Бойко Борисов Младен Георгиев, достолепно представяше ДАНС партньорски.ДАНС сега отново е пред изпитание и само от характера на управляващите ще зависи дали наистина ще си влезе в истинските функции, заради които бе създадена.
12
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя да не допуснем пак БСП И ДПС да ни управляват, елате във вторник пред парламента
11
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само дано не са експертите от последните 23 години ,боядисани в цветовете на дъгата и нахлупили фесове .Боже пази България и децата ни.
10
20
 
20
 
! Отговори
Y преди 10 години
БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ УБИХА ДАНС И ЦЕЛИТЕ ПРИ СЪЗДАВАНЕТО И, ЗА ДА ДАДАТ ПРИОРИТЕТ НА НАКАЗАТЕЛНАТА БРИГАДА НА ДЪРЖАВНАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ГДБОП, КОЯТО ИМ ТРЯБВАШЕ ЗА ДА РАЗЧИСТВАТ МРЪСНИТЕ СИ КОРИСТНИ РЕКЕТЬОРСКИ ИНТЕРЕСИ.ДАНС бе тихото овладяно пристанище на Бойко Бирисов и Цветан Цветанов, което превърнаха в плазмодий, за да не им диша във врата и да не разкрива зулумите им.
9
23
 
54
 
! Отговори
П. преди 10 години
Не забравяйте какво направи Орешарски като финансов министър!! Не беше толкова отдавна. Европейският съюз на времето изрични отказа да работи с него и поиска уволнението му, в комбинация със спрените фондове заради далавери.
8
4
 
31
 
! Отговори
дяволче преди 10 години
Какъв народ,бе.Кой и кога е питал народа.Още Алеко е казал,че народът е стадо и като му завъртиш сопата....
7
6
 
16
 
! Отговори
В ДАНС преди 10 години
Колко престижно е да си шеф в ДАНС или в ГДБОП и едновременно с това да си агент на чужда служба срещу пари и влияние, маскирайки покровителството над канали с амфетамини и наркотици като работа с партньорските служби?! ЗНАЯТ ЛИ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ, ЧЕ В ДАНС ЧЕТИРИ ГОДИНИ ТИЯ ЮНАЦИ ПО ЦЯЛ ДЕН РИСУВАТ НЯКАКВИ СХЕМИЧКИ И ТАБЛИЧКИ, НИЩО НЕ ВЪРШАТ И СИ НАЧИСЛЯВАТ БОНУСИ КАТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ КАТО ОТЛИЧНИЦИ В НАПРАВЛEНИЕ ЕНЕРГЕТИКА В ДАНС? В ДАНС ПЪЛНО С ОТЛИЧНИЦИ ПО ЕНЕРГЕТИКАТА, КОИТО СИ РАЗДАВАТ ФИНАНСОВИ БОНУСИ ЗА ТОВА, ЧЕ СА ОТЛИЧНИЦИ, А В РЕАЛ
6
24
 
55
 
! Отговори
Политолог преди 10 години
Колко пъти бе??Колко пъти червените трябва да вземат властта, да окрадат всичко и да предизвикат криза, та да разберете, че не стават???
5
32
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във вторник всички пред парламента , да попречим на комунистите да ни окупират отново !!!!!!!!!
4
31
 
46
 
! Отговори
П. преди 10 години
Бойко ще изглежда като ангелче в сравнение с Орешарски, БСП и ДПС. Силно се надявам Атака да гласува против. Не да се коалира с ГЕРБ, а просто да гласува против за доброто на народа.
3
40
 
33
 
! Отговори
Браво на П.О преди 10 години
50% съкращение в МВР,70% съкращения в администрацията и Бойко в затвора- Орешарски е велик !
2
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oresharski ...tolkova si tup i ne razbirash , che susesla shte si izburshe racete s teb nakraia Oresharski ...kak moje da si tolkova prost ! mama vi komunisticheska !!!
1
30
 
37
 
! Отговори
Карагьоз преди 10 години
Във вторник Орешарски ако си свали гащите н Народното Събрание, всички ще видят червения му ***. Апа и да е "експерт".