Директорът на болница "Шейново" поема здравеопазването

Д-р Таня Андреева ще е кандидатът за здравен министър в кабинета Орешарски
Обновена: 26 май 2013 11:36 | 26 май 2013 11:36, Красимир Ангелов
95
Директорът на болница "Шейново" поема здравеопазването
Д-р Таня Андреева. Снимка: bTV

Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева ще е новият министър на здравеопазването, призна самата тя в предаването „Тази неделя" по bTV.

"Причината да приема са многото допирни точки, които аз видях в това, което БСП предлага за здравеопазването. Може би много укори ще бъдат понесени от гледна точка на това, че тя е доста по-социална, държавата много повече присъства.

Но аз смятам, че в една държава, в която заболеваемостта е все по-голяма, смъртността все повече расте, в същия момент демографският срив е стигнал до следвоенни нива, мисля че малко повече държавата, в ролята дори ако искате на майка, трябва да се намеси, за да гарантира на тези хора, че ще получат едно по-качествено здравеопазване, с повече грижа за тях", мотивира решението си д-р Андреева.

Акушер-гинеколожката по професия ще поеме здравното министерство и посочи, че едно от първите й действия като министър ще е да предложи законопроект за инкриминиране на нападенията върху медицински лица.

Други приоритети, които тя си поставя, са отпадането на лимитите за дейност и финансиране на медицински дейности, тъй като по думите й не бива да има ограничения в лечението.

Трета стъпка в по-социалното здравно ведомство ще бъде поевтиняване на лекарствата, а според директорът на „Шейново” болниците като търговски дружества трябва освен грижи, да поемат и своите разходи – например за ремонтни дейности.

"Парите за болниците трябва да се разпределят по-балансирано, да няма избрани заведения, които да са свръхфинансирани, а други ощетявани. Средствата от здравните осигуровки трябва да се използват за здраве", посочи кандидатът за здравен министър в кабинета Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но аз смятам, че в една държава, в която заболеваемостта е все по-голяма, смъртността все повече расте, в същия момент демографският срив е стигнал до следвоенни ниваОбаче подкрепяш връщането на цигарите по кръчмите, нали? Безгранично лицемерие. Колко ви платиха тютюневите компании за тоя закон? Здравен министър, който иска да връща такъв закон, явно изобщо не желае здравето на своя народ!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номер 16, "Очаквам на министерството на храните да сложите ГОТВАЧ.Завършила ли е госпожата здравен мениджмънт питам аз?"отговора на твоя въпрос е да, завършила е здравен мениджмънт - д-р Таня Любомирова Андреева- Райнова на 39г., лекар,акушер-гинеколог. Магистър Здравен мениджмънт. Изпълнителен директор на АГ болница Шейново. Омъжена, с едно дете.
31
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почти всеки един е по-добър от бившата "юристка" на ГЕРБ, която за пръв път влезе в болница след като стана министър. А с тия приоритети не съм съгласен. За мен на първо място трябва да се премахне ЕТ от лекарите и АД от болниците. Най-важния приоритет на едно социално и дори всяко мислещо за народа си правителство е - ВЪН ТЪРГОВИЯТА ОТ БОЛНИЦИТЕ. ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА НЕ Е БИЗНЕС.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доколкото разбирам от коментарите наистина ще има експерти в новото правителство, но по-важното е по какво са експерти. Май не за това за което ще се назначават.
29
10
 
13
 
! Отговори
lol преди 10 години
преди много се ядосвах някой като кажеше, че си заслужаваме съдбата.. НО ДА, ние наистина си заслужаваме съдбата!!!!
28
4
 
17
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 10 години
Тя е била член на националното ръководство на Движение "Гергьовден, преди това членува в ОДС. През 2007 г. участва в местните избори, като заема 7-о място в листата за общински съветници на София като част от коалиция Новото време. След неуспеха на изборите на коалицията се записва в партия ГЕРБ.Част от статия в Новинар от 17 юни 2008г.
27
7
 
18
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Като чета коментаритеи гледам Маркировките "За и Против"Съм убеден ,че 1.Госпожата е проявила самоинициятива обявявайки за Бъдещ Министър.2.Че Има в саита 6-7 "симпатизанта".3.Че много се натиска за Мин. Пост. Хич не му завиждам на Орешарски. Заудряха го под кръста още от сега.
26
8
 
23
 
! Отговори
капо преди 10 години
Тоя корумпиран, оня корумиран...както казваше вашия Бог Буда Тиквочев, като е така, дайте си доказателствата в прокуратурата и съда да решава...ама нямате, нали?
25
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В очакване Черената бабичка да роди "из мъртва утроба вековната злоба..." !...е повикана акушерка !
24
12
 
23
 
! Отговори
Манталитет преди 10 години
Убедена съм , че веднага след обявяването на кабинета, всички кандидати ще бъдат оплюти без да им се даде възможност да се докажат и без да знаем нещо за тях, добро или лошо.Оплюването да започне сега.Българска ни работа.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16А шеф на министерството на туризма - турист.
22
25
 
15
 
! Отговори
Николай Попов преди 10 години
Само от хунтата бспдпс могат да изберат такава крива мутра. Отврат просто. Да не говорим, че тази *** беше нееднократно разследвана по сигнали, че е взимала подкупи и неправомерно пари за екипи при раждане. Да ви е честита корумпираната далавераджийка Таня, тя ще ви "оправи" здравеопазването само както тя си знае.
21
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министрите се обявават официално от премиера амблок, не може някой да излезе по телевизията солово и да признава, че ще бъде министър. Това показва каква анархия цари в момента при лютите пазарлъци за разделяне на баницата (или каквото е останало от нея) между хората на Местан, Сидеров и БСП. Тежко и горко на България, който има поне малко ум и е кфалифициран да си хваща пътя, от 2014 вече нямамаме никакви ограничения за работа в ЕС, нека пенсионерите сами са оправят, те си ги избраха тия.
20
13
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Кариерата и на "Министър на здравеопазването" за мен е Приключила преди да е Започнала.Има си Елементарни Правила.
19
6
 
22
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
до 20Орешарски трябва да обяви кабинета си.До тогава Никой няма право да ПЛЯМПА.
18
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кога ще слагат лекари за здравен министри... Трябват ни хора които знаят как да управляват пари и хора. Не ми пука дали може да лекува, пука ми дали ще бюджета ще издържи. Българска простотия. Старата песен на нов глас.
17
20
 
14
 
! Отговори
А преди 10 години
Дано тази да е първата и последна грешка при избор на министър.
16
7
 
10
 
! Отговори
John Dough преди 10 години
До Анонимен 12Истината е, че единствения начин за реформа в болниците и съкращаване на разходите, е да се закрият такива. А щом хората чуят това и веднага почват стачки и протести.-------Един да го каже...
15
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквам на министерството на храните да сложите ГОТВАЧ.Завършила ли е госпожата здравен мениджмънт питам аз?
14
8
 
32
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Дамата не я познавам...Може да е добър професионалист,Но не е Коректно да се САМООБЯВЯВА...Такива самоизяви предполагат Бъдещи Изцепки...Явно много и се иска да ЗАКОВЕ Мин. пост