Директорът на болница "Шейново" поема здравеопазването

Д-р Таня Андреева ще е кандидатът за здравен министър в кабинета Орешарски
Обновена: 26 май 2013 11:36 | 26 май 2013 11:36, Красимир Ангелов
95
Директорът на болница "Шейново" поема здравеопазването
Д-р Таня Андреева. Снимка: bTV

Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева ще е новият министър на здравеопазването, призна самата тя в предаването „Тази неделя" по bTV.

"Причината да приема са многото допирни точки, които аз видях в това, което БСП предлага за здравеопазването. Може би много укори ще бъдат понесени от гледна точка на това, че тя е доста по-социална, държавата много повече присъства.

Но аз смятам, че в една държава, в която заболеваемостта е все по-голяма, смъртността все повече расте, в същия момент демографският срив е стигнал до следвоенни нива, мисля че малко повече държавата, в ролята дори ако искате на майка, трябва да се намеси, за да гарантира на тези хора, че ще получат едно по-качествено здравеопазване, с повече грижа за тях", мотивира решението си д-р Андреева.

Акушер-гинеколожката по професия ще поеме здравното министерство и посочи, че едно от първите й действия като министър ще е да предложи законопроект за инкриминиране на нападенията върху медицински лица.

Други приоритети, които тя си поставя, са отпадането на лимитите за дейност и финансиране на медицински дейности, тъй като по думите й не бива да има ограничения в лечението.

Трета стъпка в по-социалното здравно ведомство ще бъде поевтиняване на лекарствата, а според директорът на „Шейново” болниците като търговски дружества трябва освен грижи, да поемат и своите разходи – например за ремонтни дейности.

"Парите за болниците трябва да се разпределят по-балансирано, да няма избрани заведения, които да са свръхфинансирани, а други ощетявани. Средствата от здравните осигуровки трябва да се използват за здраве", посочи кандидатът за здравен министър в кабинета Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
23
 
23
 
! Отговори
ЛОШО преди 10 години
Най - корумпирания Лекар в БГ .
12
23
 
30
 
! Отговори
тео преди 10 години
Айде честито драги българи, започна се! Шефката на най-корумпираната болница. Ама вие нещо друго май очаквахте..!?
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че единствения начин за реформа в болниците и съкращаване на разходите, е да се закрият такива. А щом хората чуят това и веднага почват стачки и протести.
10
7
 
7
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
....от Орешарски!!!
9
16
 
17
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Не чакам нищо добро отМинистри дето си" Признават пред BTV"преди да са обявени от Орещарски!!!
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na fona na selendurkata ot Dulovo tazi jena izgleshdashe kato neshto neobichaino v politikata!!! Ot upravlenieto na GERB se nagledahme i naslushahme na prostotii i tupotii, i na tupanari subirani otvsiakude, samo i samo da ima niakoi na posta. Bulgaria ima neobhodimost ot inteligentni i tiasno proflirani specialisti, a ne verni partiici kakto praveshe Velikia Buda - B.M.Borisov. Dano nikoga veche ne napravi pravitesltvo tozi pitekamntropus koito vurna stranata s desetiletie nazad!
7
22
 
33
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
За тютюнопушенето мисля, че трябва да се разреши в определени заведения. Да имат специална табела, че са за пушачи и на лица до 18 години да е забранено да стъпват там.
6
17
 
47
 
! Отговори
дидо преди 10 години
Само да не върне пушенето на закрито !
5
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех на д-р Андреева, здравеопазването е много сложна област и проблемите там са много, дано да разреши поне част от тях.
4
20
 
14
 
! Отговори
аз преди 10 години
Какво инкриминиране? Това мина в НК. А за тютюнопушенето какво казва? Ако премахнат забраната, аз ще ида да ги премахна!
3
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това вече е истински здравен министър с познания и опит!
2
20
 
17
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Евалла, аферим, машалла, ашкулсум на коалиционните партньори от БСП, каза Доган и се прекръсти!
1
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех!