Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен

"Планът Орешарски" бил популистки, отсече политолог
27 май 2013 22:21,
143
Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен
Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Предложеният кабинет на Пламен Орешарски не е нито програмен, нито експертен. В основата си той е коалиционен и това ще проличи още през първата година от работата на бъдещите министри. Това заяви в студиото на Bulgaria On Air политологът Момчил Дойчев.

По думите му с предложенията за министерските постове се цели размиване на политическата отговорност, което по вида си прилича на кабинета Беров. Именно в този кабинет БСП и ДПС отново са били партньори. Той обясни, че лицата, които Пламен Орешарски обяви публично, в миналото си се свързват с различни политически сили.

Според Момчил Дойчев това означава, че тези фигури сменят партиите, но не и възгледите си. Той не определя бъдещото коалиционно партньорство като сходно с тройната коалиция, а като по- сложна конфигурация от повече партии.

Дойчев коментира и „планът Орешарски“, като посочи, че програмата е безсистемна, съдържа краткосрочни мерки за преодоляване на политическата, икономическата и финансовата криза в страната, но не дава ясна дългосрочна стратегия. Според него в основата си програмата е по- скоро популистка и оставя много важни проблеми без решение. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
47
 
! Отговори
Stop преди 10 години
Министър на спорта "професор" по синтаксис, за когото не може да бъде открита нито една публикация в мрежата. "Калинка" от УНИБИТ - свърталището на ДС. Тъй като Ваня Добрева не мина поради кражби, решиха да компенсират с друго ДС изчадие от същата институция. Срам и за българския спорт и за българската наука. Всички утре на протест в 19 часа на Орлов мост!
45
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това беше повече от ясно! Само слабоумните вярват на червените ***.
44
7
 
58
 
! Отговори
СоциаГлист преди 10 години
Честито, от този кабинет може да чакате връщане на заменките, застрояване на каквито планини и морски брегове са останали, тотално обсебване на еврофондове и държавни поръчки и заробване и на внуците ви с кредит за АЕЦ Белене. Още веднъж честито. Всеки път след избори се дивя на късата памет на Българина!
43
5
 
0
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До 47 Защо...
42
7
 
34
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Препоръките на ББ още са валидни - садете картофи, пасете офци. Ама и тоя сезон изпуснахте, та зимата ще ви дойде нанагорно. Някой пак ви излъга, че може да минете тънко без бачкане.
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boyko_stoewНе слагай герб до другите, по -разнични са те
40
9
 
33
 
! Отговори
ме преди 10 години
Мирясахте ми бе нахалници, правителство? - на ти правителство, ай да ви видим какво ще направите сега. Голям зор беше Бойко да го отстраните, щото ви затегна кранчетата и сте гладни за кръв. Който узурпира властта и изолира, далече не стига, прекалено сте гнусни. Дотука бяхте :)
39
3
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Гледам,че тука има много Привърженици на Фидосова и Станишев...Искам Да Им кажа ,че не Мразя ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА и тн.Не се натоварвам да МРАЗЯ...НО ЩЕ ПИША СРЕЩУ ТЕЗИ ПАРТИИ до когатоТЕ(Представляващите Народа В Парламента)Не разберът,че Евтините им номера все по- малко ще минават!
38
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи "програмен" кабинет? Всеки кабинет има програма. А колко е експетен няма нужда от коментар. Това е кабинет БСП-ДПС, с премиер Орешарски вместо Станишев. Каква е програмата? Всички накрая стигнаха до извода, че програмите им са еднакви. Реформа в образованието, здравеопазването, антимонополно законодателтво...ЧЕЗ ще останат и ще крадът, също и другите като тях. Ще се увеличи дълга за да се платят някакви минимални социални плащания и толкова. Пълни глупости.
37
1
 
8
 
! Отговори
999 преди 10 години
До отдавна избягъл" Не дай, Боже, сляпо да прогледа!" - написал Алеко някога.
36
5
 
34
 
! Отговори
90281 преди 10 години
Колко бързо изплува истината за "експертните ***" (акъла не ми побира, колко хора очакваха нещо друго!!! ) .............. хайде на поправката пак не гласувайте и после си чешете езиците по форумите
35
17
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Правителство дошло с преврат,с подмяна на вота, защото червените *** не могат да спечелят честно и на тези които го доведоха с/у 30 или 300 лв не очаквам нищо освен поредната катастрофа ,ще измрат много българи от глад ,мизерия и нищета,обрани ,изнасилени,безработни,болни, пребити ис блокирани еврофондове след като ги източат старите познати муцуни от тройната обирджийница
34
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Да бъдеш или да не бъдеш" - каза Ореховски, изпълнявайки програмата на Черепа
33
12
 
30
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Днес комунистическия агент д-р Тренчев се изказа, че престъпността трябвало да се бори с доброволни отряди на гражданите. Разбирай, червени терористични банди в законе. Истина ви казвам, прав беше Бойко да ви остави още веднъж да им сърбате попарата, защото иначе как ще ви дойде акъла в главата.
32
44
 
23
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 10 години
Това правителство,персонално погледнато,е по-добро от предното.Повечето бойкови министри бяха...хванати от улицата на случаен принцип.Напористата Лиляна бе...отличник,защото се возеше непрекъснато с джипа на Бойко по магистралите,да проверява асвалта.Стажантчето Делян,на мегаминистерството,бе като пухкаво...зайче,загубено в рядката гора на мижавата ни икономика.Никито Младенофф,отявлен англосаксонски евреин.Само културтрегера Веждито,си...тежеше на мястото,защото всички му бяха приятели,по маса.
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10Оня ден си ходя из един тунел и няма светлина.И оппааа Гледам аз -светлина.Фидосова си запалила бикините и направо пожар ще направи...Аз:Как да се измъкна от ТунелаТя:Мене не ме гледай.Аз съм без бекини.А Бойко е леко ранен. НоСтанишев е на линия.
30
8
 
1
 
! Отговори
Eлена преди 10 години
До 28:Не разбирай,че съм ГЕРБ,не съм и гласувала за тази партия.Дете съм на бивш член на ЦК на ДКМС,после развил се още в БКП и знам какво говоря(няма защо да лъжа).Не приемам закостенели мозъци,уважавам неманипулираното мнение.
29
9
 
34
 
! Отговори
. преди 10 години
нямам думи... Тези според мен не са по различни от "калинки", "малинки" и тем подобни...Никакви експерти
28
2
 
21
 
! Отговори
:) преди 10 години
".........Справка в търговския регистър показва, че Калин Тихолов участва като собственик в 15 дружества и се води управител в 9.Сред съдружниците му са Младен Мутафчийски, както и един от основателите на ВИС Антон Вергилов Боянов........''
27
4
 
9
 
! Отговори
Криско БИ ГЕЙ НИН преди 10 години
Нящо пендълите га че ли са малко, КОКОшКарски, дай още един двама и ще сме таман за Европата!!