Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен

"Планът Орешарски" бил популистки, отсече политолог
27 май 2013 22:21,
143
Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен
Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Предложеният кабинет на Пламен Орешарски не е нито програмен, нито експертен. В основата си той е коалиционен и това ще проличи още през първата година от работата на бъдещите министри. Това заяви в студиото на Bulgaria On Air политологът Момчил Дойчев.

По думите му с предложенията за министерските постове се цели размиване на политическата отговорност, което по вида си прилича на кабинета Беров. Именно в този кабинет БСП и ДПС отново са били партньори. Той обясни, че лицата, които Пламен Орешарски обяви публично, в миналото си се свързват с различни политически сили.

Според Момчил Дойчев това означава, че тези фигури сменят партиите, но не и възгледите си. Той не определя бъдещото коалиционно партньорство като сходно с тройната коалиция, а като по- сложна конфигурация от повече партии.

Дойчев коментира и „планът Орешарски“, като посочи, че програмата е безсистемна, съдържа краткосрочни мерки за преодоляване на политическата, икономическата и финансовата криза в страната, но не дава ясна дългосрочна стратегия. Според него в основата си програмата е по- скоро популистка и оставя много важни проблеми без решение. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължение на заглавието ".......нито програмен, нито експертен"- с две думи ГОЛА ВОДА!
25
3
 
15
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До imageПа какво!? По-добре да си го карат на "семеен бизнес", като Болен и Капка, например. Важното е да не са физкултурници! Българина мрази спорта, тачи спирта и цигарките! :) Затова, като чуе физкултурник...и наструхва, като репичка пред попово прасе. :)
24
4
 
14
 
! Отговори
Не експерта @ преди 10 години
Е, тия ако знаят какъв "Х" ги чака за напред ... жална им майка. Ще има този път и сополи и кърви, мога да се обзаложа даже. То у тази нашата територия ( държава ) не остана ни един със затворени очи. И като стана дума за очи да не забравя да Ви поздравя с "Очи чорные" Огън не остана ...
23
10
 
8
 
! Отговори
до 17 - Елена преди 10 години
Искаш да кажеш че Кабинет без 'мироглед' - може да направи повече? И в "пожарното' дело и във 'физкултурното'? А за "Монтанската правна школа" да не забравяме! И за Цветелинка - в коя област се полага 'правенето'? И за Вальо Златев? А за Стенли - освен 'шамарите"и 50тте милиона - каво?
22
3
 
15
 
! Отговори
image преди 10 години
Двама от бъдещите министри имат дете - Таня Андреева родила от Стоянович
21
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В подкрепа на бъдещото суперпрограмно, тъмно червено станиШЕВско правителство обещавам да не си плащам данъците, да пазарувам само от магазини, които не издават касови белешки, да плащам на ръка на лекарите, да купувам само вносни стоки,.....и т. н.
20
5
 
22
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
Вигенин съм га виждал на живо в парка на Герена. Значи...малко грим, една перука и подходящи дрешки...такава "хабитурентка" става от него! Ум да ти зайде...чак си ги представям със Станишко "облекани" с кожени потничета с рапидни винтове, навити навън...как се гонят с скумулаторни ъглошлайчета (флексове - бел.авт.) из руините на Кремиковци за да се...пилнат. xD
19
7
 
24
 
! Отговори
Еврика! преди 10 години
Експертизи-експерти, програмизи-програмисти, този автор на статията заслужава бутилка джак даниълс само за заглавието... Дано повечето хора да го проумеят-докато се оставяме постоянно да ни ограбват, винаги ще сме си бедни и окаяни, колкото и да работим и спестяваме!
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sega gledaite KAK izlizat aleksei i vsi4ki mafioti ot zatvora vidqhte Li KAK prebiha doktorite e nali pri boiko be6e policei6tina
17
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски е само една марионетка, друг дърпа конците.
16
1
 
6
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До Анонимен 14Напълно съм съгласен с теб! По-добре не бих го написал, ако трябва да съм честен. Но все пак не мислиш ли, че "крадът" е граматически неиздържано? Виждам, че го повтаряш няколко пъти. Стилово е добре, но граматически куца...:)
15
1
 
17
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До boyko_stoewЧе кой го е оставил да направи нещо? Нали слушахме и гледахме как СС се уговоря с шефовете на другите си съюзници! Те се договаряха и за политиката, и за министрите, а разправяха, че кабинета не бил техен. Те ни имат за ***.
14
5
 
14
 
! Отговори
Елена преди 10 години
До Анонимен 1:Да,значи,че е лош ккабинет,защото "са социалисти" с ограничен от догми мироглед и не могат да направят нищо полезно."Те са прави,дори когато грешат", не се учат от грешките са,затова трябва да бъдат пометени.
13
6
 
46
 
! Отговори
Тео преди 10 години
Истината е, че от утре министри ще са Ахмед, Мехмед, Хасан и Местан. А някои българи продължават да се радват, че няма да е Бойко.
12
7
 
43
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
Това е кабинетът който ще докара през септември масови бунтове и за съжаление няма да минат без кръв.Може би е по добре ,защото само така може да има тотална промяна и ликвидирането на комунистите с ДС.
11
18
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
А ти чел ли си биографийте на Боко, Цецо, Фидоска и останалите членове на предишното правителство?
10
2
 
17
 
! Отговори
heybg преди 10 години
Кабинетът не е това, което е. Всичко е една мистификация. 4 години могат да си изкарат без да свършат нещо полезно. Привидно ще се правят на много велики и слугинте от медиите ще ги хвалят, както навремето хвалеха други. Няма оправия! Още не са на постовете и вече се отрича Орешарски от предишните обещания. Да сме се готвели за непопулярни мерки. Значи, не заслужава доверие! Така и партиите, на които е марионетка, но се боят да застанат с имената си.
9
1
 
37
 
! Отговори
партията преди 10 години
*** . От 70 години насам ни управляват баси *** .Фани единия , утрепи другия .Бе толкова ли нема в тая държава кадърни люде да се фанат и да извадат България от блатото ?
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички са били покрай държавната паница с мед. И пра-внуците им ще облизват пръсти. Затова драпат да се наредят отново покрай паницата а законите и основните проблеми на България кучета ги яли Това са долна крадлива *** !
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1, ти чете ли биографиите на обявените за министри?