Войводите се видяха с червените, "Атака" - не

ВМРО съветва Орешарски за ревизия на управлението на ГЕРБ
Обновена: 27 май 2013 14:05 | 27 май 2013 13:25,
52
Войводите се видяха с червените, "Атака" - не
Снимка: БТА

"ВМРО не разглежда тези разговори като консултации. Този проектокабинет няма политическата ни подкрепа. Участието на ДПС в него за нас е незаобиколим фактор", обяви Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО.

По неговите думи избирателите са отредили на формацията му ролята на опозиция и това ще остане така.

Това стана ясно днес на срещата на националистическата организация с номинирания за премиер Пламен Орешарски и с представители на "Коалиция за България".

Днес от левицата провеждат пореден кръг от срещи с извънпарламентарни партии по въпросите за приоритетите на програмния кабинет.

"Ще разчитам на градивна критика", обясни Орешарски. Той изрази надежда, че по важни въпроси ще се търси национално съгласие. Самият номиниран за премиер обясни, че в програмите на двете партии има общи неща, но акцентите са различни.

Лидерът на левицата Сергей Станишев също намери близост в позициите на двете формации по въпроси като референдумите, АЕЦ "Белене" и т.н.

"Има и теми, които ни разделят", съгласи се обаче той.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО, обясни, че все пак е похвално желанието на номинирания за премиер Пламен Орешарски да се срещне с различни представители на политически сили.

ВМРО ще настояват за пълна ревизия на управлението и сделките с публична собственост на правителството на Иван Костов, тройната коалиция и кабинета на Бойко Борисов. От националистическата формация искат още да се извадят на светло и да бъдат преразгледани концесионните и приватизационни сделки.

ВМРО искат още да се развалят договорите с ЕРП-тата и концесията на "Софийска вода".

"Моята партия няма нищо против ревизия на приватизационните сделки", обясни на свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев.

Хората на Красимир Каракачанов, който обаче не присъстваше на днешната среща, искат още да се наложат "коректни условия за подкрепа на членството на Македония и Сърбия в ЕС".

ВМРО са категорични още, че трябва да се запази плоският данък за физическите лица и да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната заплата за всяко дете в семейство.

Националистите искат още административна реформа – намаляване на броя на агенциите и министерствата – до 10 на брой, по-ефективна работа на митниците, пресичане на контрабандата и повишаване на събираемостта.

ВМРО отбелязват като свои приоритети и приобщаване на ромската общност, спиране на "етнизирането", защита на българското производство.

На фона на желанието за намаляване на броя на министерствата се откроява желанието на ВМРО да се създаде отделно ведомство, което да се занимава с въпросите на демографията, българите в чужбина и младите хора, както и изготвяне на демографска стратегия.

От БСП обаче обясниха, че засега не се планират сериозни структурни промени в администрацията.

Според ВМРО, ако не се решат демографските проблеми, няма да може да се реши нито един друг проблем.

Юлиан Ангелов, организационен секретар на партията, настоя още външната ни политика да бъде съсредоточена в съседните страни, защото там в момента живеели голяма част от сънародниците ни.

Сергей Станишев се съгласи с тезата, че външната политика на страната ни трябва приоритетно да се насочи към региона и коментира, че е необходима нова демографска политика, "за да може България да оцелее".

Веднага след срещата с войводите червените очакваха разговори с "Атака", за които обаче беше обявено, че няма да се състоят и следобедното им рандеву се провали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Mиткo преди 10 години
Каракачанов в коя трърде отдалечена (според Станишев) офшорна зона е отишъл да прехвърля и прикрива тайни банкови сметки?
46
2
 
5
 
! Отговори
ДАРДАМАНА преди 10 години
ТОВА АКО СА ВОЕВОДИ НА МАГАРЕТО *** Е БУРИЯ ЕДИН ФАИТОН ПОСЕРИЧИ Н ИШТО ПОВЕЧЕ НО СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЛИКИ
45
0
 
0
 
! Отговори
До 42 един друг преди 10 години
42 ти май не разбираш нещо.6 от тези 7бяха на дпс и бсп и тъй като ти много умния не можеш да разбереш аз ще ти обясня.120 - 6 =114 за да имат 118 от къде са тези 4 гласа.
44
0
 
6
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Какви националисти сте се вие, овцете на Винкела.Честити ли ви бат БОЙКО победата, какви само ги кроихте, ама не ви се получи!
43
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква атака, какви ибрици? Истинските националисти са нфсб.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия войводи кои бяха? Да не говорите за командири на партизански отряди? Кви войводи ще се дупят на червените мафиоти?
41
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака според някои са екстремисткото крило на БСП и почвам да си мисля че има истина втая работа.
40
0
 
12
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Математика за 1вокласниците във форума:На 21.05.2013г. регистрирани депутати в парламента са 217>Нерегистрианите са 23(16 от АТАКА, 7 други)Дори и от АТАКА да се бяха регистрирали всички представители то:регистрирали = 217 + 16 = 233.Съответният кворум е 177.Председателя беше избран с 118 гласа.Следователно няма абсолщтно никакво значение!Вие осънавате ли колко сте промити ?
39
3
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Питам аз, ако АТАКА не подкрепят БСП, най-вероятно утре, какво ще имат да кажат за отмиване на срама, и всичкоото плюене, което исипиха големите ви усти и малките ви мозъци или просто ще се скриете и няма да се показвате ?
38
18
 
19
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Единствения смел политик който им го каза на всички тия милионерски европейски пиявици където ни грабят държавата е ВОЛЕН.Само АТАКА е решението на нашия проблем.Всички останали управлявали България - ревизия и съд до дупка
37
8
 
10
 
! Отговори
Атака излъга преди 10 години
тия които гласуваха за нея и след врътката с избора на председател на НС вече е свършена като партия. Остава депутатите да се продадат възможно най-скъпо защото това е последният парламент в който участвуват.
36
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей гласувалите за атака, извенете се! Извенете се бе, веднага се извинете, извинете се веднага се извинете
35
15
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Гербери не предизвиквайте яростта на българският патриот,ще увиснете на стълбовете като американски агенти в Иран!
34
19
 
25
 
! Отговори
До:THE Патриот преди 10 години
Болен Сидеров ще се коалира и с дявола за пари!!!
33
16
 
27
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Сидеров ще се коалира само и единствено с Планът Сидеро не с Планът Орешарски ,не с Планът Лешников или Планът Слънчогледов!Набийте си го в празните герберастки гнусни уродливи кратуни!
32
11
 
12
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
Предпочитам ВМРО шото е единствената която ясно и безкомпромисно каза че е против *** и в това отношение ще е БЕЗКОМПРОМИСНА !!!!!!!!
31
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров кого заблуждава още за тройната коалиция. Не били се появили, че те още преди изборите са се консултирали с този национален предател. След като вече се знаят министрите, а ДПС и БСП нямат нужният кворум 121 човека, на какъв ми се прави Сидеров. Един ден искам да се узнае колко пратиха на този псевдонационалист, за да предаде националната кауза. "Корективът" не е казал нито дума за осъдените от ДПС за купуване на гласове и за турския геноцид спрямо превозвачите.
30
16
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Бойко е единствената истинска *** бачкаща за ЦРУ/МОСАД най долният и гнусен национален предател след костов !
29
23
 
24
 
! Отговори
Т.Дончева преди 10 години
Единствения истински държавник в момента е Б.Борисов. Другите са политикани и интриганти. Новата тройна коалиция БСП-ДПС-Атака-ДС е най уродливото нещо в Българския политически живот.
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА Е УТРЕ НА СЦЕНАТА ! ПАК ЩЕ ИМА ПРОЯВИ !