Борисов към Станишев: Защо не звънна? Защо?

Радва се, че Орешарски вече уцелвал имената на министрите си
Обновена: 29 май 2013 14:49 | 29 май 2013 10:47, Камелия Цветанова
231
Борисов към Станишев: Защо не звънна? Защо?
Снимка: БТА

Въпреки че ГЕРБ няма да подкрепи правителството, лидерът на партията Бойко Борисов пожела успех, кураж и много характер на номинирания за премиер Пламен Орешарски.

"Радвам се, че Орешарски, за разлика от първия ден, вече уцелва имената на министрите си, това е важно", иронично обаче подхвърли Борисов, след като по време на представянето на кабинета си пред пленума на БСП кандидатът за министър-председател на няколко пъти обърка имената на бъдещите си министри.

"Да се надяваме, че след като вече са ви дадени, защото някои от тях не познавате, сте ги одобрили", коментира още експремиерът, което пък провокира Орешарски да му отговори, че само от уважение към него няма да каже нищо за неговите министри и къде ги е намирал.

Борисов не отвърна, но го предупреди, че времето в Европа е много тежко и "маса държави са се сринали".

"Надали има премиер в света, който да не иска да вдигне доходите, да не иска да станат хората по-богати, но това са възможностите на икономиката. Неслучайно Станишев избра вас, а не пое този пост той, защото това е нещо изключително и отговорно, надявам се, че вече сте разбрали, че финансовата криза в света бушува и няма да си отиде тези дни", обърна се към Орешарски бившият премиер.

Той отново заяви, че ако го бяха потърсили лично, той е щял  да даде своя глас за правителството. "На ваше място щях да намеря време да се срещна с първата политическа сила въпреки това, което ви казват вашите началници. Аз щях да Ви дам своя глас", за пореден път заяви Бойко Борисов.

Още по темата
"Трябваше само да се обадите, но и сега нашата врата към вас остава отворена и когато хора, които са били в управлението и могат да ви съдействат, ако се обадите, и ви откаже, излезте на трибуната и кажете, че съм излъгал", заключи Борисов.

По-рано днес, след като Волен Сидеров скрепи с гласа си кворума в НС, Борисов обяви, че са излезли от пленарната зала, за да стане ясна тройната коалиция в зала – БСП, ДПС и "Атака".

Тези три партии са едно и с комбинации ще изберат правителство, категоричен бе той и обвини "Атака", че са направили най-голямото предателство към своите избиратели, като са помогнали да се избере кабинетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
17
 
! Отговори
saipemable преди 10 години
Що да ти звънят, бе другарю Борисов???
176
1
 
1
 
! Отговори
GAN4U UD MADJERITU преди 10 години
ZABELQZVATE LI KAKVO CHUDNO ZATISHIE E NASTYPILO SLED KATO NAPRAVIHA KABINETA?PROSTO,4UDO DA NE POVQRVASH...PROSTO KATO NABLUDATEL/APOLITI4EN I NIKOGA NEGLASUVASHT/GO KAZVAM...SAMO PREDI SEDMICI-TO NE BQHA SRS-TA,PODSLUSHVANIQ,BRYMBYZYCI/UJ GERB PODSLUSHVALI-AMA SEBE SI QVNO/,CHE BULETINI,CHE BIVOLI...A SEGA-?AIDE PUSNETE NE6TO PONE ZA PROFILAKTIKA DE...NE GO KYTAITE ZA SLEDVASHTITE IZBORI....
175
17
 
21
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Е,КАК Е ГОСПОДИН ЕКС ПРЕМИЕР-КОГАТО НЕ ТЕ-БРЪСНАТ ЗА НИЩО!?МЪКА ,МЪКА!?
174
6
 
15
 
! Отговори
калейчо преди 10 години
..и друго се сетих...НЕ мога да си представя Атака и ДПС...Абсурдистан ли се казваше?...и то точно този който протестираше пред джамии....и пращаше хората си да провокират ексцесии...ВОЛЕН е политическият ТРУП на БГ...оттук и насетне...ЗАПОМНЕТЕ думите на КАЛЕЙЧО!!
173
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, Боце, Мутро нагла, нима ти помниш имената на всичките си КАЛИНКИ, събирани по разклони и клони? Съд за тебе, доноснико Буда и бърза забрава! С двете си ръце бих подкрепил партия и власт, която да изрине от политическото пространство, че и от обществото нагли ***, каквито сте вие с Ухото-Многоапартаментчик Цеко!
172
4
 
25
 
! Отговори
калейчо преди 10 години
...много хора дадоха гласа си за Герберите...това е факт!...други хора гласуваха за промяната-да спрат да ни подслушват и рекетират разни физкултурни МИЛИЦИОНЕРИ...НО..?!!...по времето на ББ плащах най-високите сметки за бита през целият си съзнателен живот...ФАКТ!!...Че имаше харизма обаяние и неподправен чар..също е факт...НО ЖОБА ГУСИН ББ-Какво направихте за Жоба ни?!!...КОЛКО ПЛАТИХМЕ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО И С ЦЕНАТА НА КАКВО????НЕ ВИ ЛИ СТИГА ГУСИН ББ....?
171
5
 
13
 
! Отговори
Полуанонимен преди 10 години
Последните излияния на един луд.Ние сме малък но много *** народ- беше казал някой!Обречени сме да избираме не между добро и зло а по малкото зло.Но щом този път е БСП и ДПС явно много сме изпаднали.Никой политик няма да ни оправи ако ние не го поискаме.Ако бях Орешарски първите ми стъпки лиха били: Забрана на чалгата в населени места както и черни БМВ-та над 10г.Също така на ГОЛФ 3 с МР3 и силикон за жени под 30г. Без тези начални мерки всички останали са обречени на провал.Да ни е честито!
170
4
 
27
 
! Отговори
Бри преди 10 години
Мутрафона ще го чукат по кухото канче и ще му звъни до края на дните му в големите му уши. Нагли до безкрай , но им дойде края на Цвинокио и Мухобойко.
169
1
 
8
 
! Отговори
Гласувал5 преди 10 години
Водещ: Г-н Жозе Барозу е изпратил поздравителна телеграма до г-н Пламен Орешарски във връзка с избирането му за премиер. Какъв е Вашият коментар?Бойко Борисов: Жозе знае, че аз не съм популист. Обещах да не се захващам с тези проблеми, защото знаех, че нищо няма да направя. Спокоен съм пред българския народ, защото изпълних обещаното. На следващите избори мислете, за кого ще гласувате.
168
3
 
22
 
! Отговори
bolka преди 10 години
"Аз щях да Ви дам своя глас".Не може да се вярва на човек, който е показал многократно, че променя мнението си няколко пъти само в рамките на часове. Бяхме свидетели на немалко случаи, когато ББ в качеството си на премиер е променял решенията си и то абсолютно в противоположна посока.Е, как може да му се вярва на такъв човек?
167
3
 
8
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
"Аз щях да Ви дам своя глас", за пореден път заяви Бойко Борисов.Какво по ясно от това?
166
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Цецо що е още на вън?!?!?! Аз мислех, че вече е в следствения.... :D Цецкооооо, влизай сам, че ако кат се дигнем не ще да стигнеш до ареста ;)
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нормално е един отговорен и развълнуван човек /дори и жена да е/ в такива важни моменти и ситуации да сдъвка имена, да сбърка. Не всеки може да бъде такъв безотговорен *** и пън кат тиквонь рапоньов Пунта маров дет ръсеше дивотии и прозтотии де му падне, га му падне, пред кого му падне. Нема! Нема такъв ***. А ако има требе да е клонинг на това нашто най-просто от простото!
164
17
 
10
 
! Отговори
dixsan преди 10 години
малее много мръсни *** и *** има тука в тоя форум бре.....аре да се изнесете да ви не изнеса аз
163
13
 
32
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Бойко, вече си никой, пиреми го като мъж. И..дай по-споко че да не вдигнеш пак кръвното. Хайде примири се че няма да управляваш никога вече и не се дръжте като обидени деца, че ставате смешни още повече. Достатъчно се излагахте, спрете се вече!
162
13
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
: "Защо не звънна? Защо?"На теб ли ? Кой си ти ? Не разбра ли ,че си "бита карта" ? Не разбра ли ,че "матРяла" ти" тегли шута" ? Стой си на г..за и не се прави на недоволен от изборните резултати ,защото на следващите такива ще си "аут"
161
9
 
24
 
! Отговори
gtf преди 10 години
добре де, цял ден ни занимавате с глупости герберски - ако атака подкрепи станишев има нова тройна коалиция.. са пък що не ви се обадил некой да ви иска подкрепата ...егото ли пострада, що ли ...грам смисъл няма в тези изказвания, все едно сърдито дете, вади от 100 кладенеца вода
160
15
 
2
 
! Отговори
г преди 10 години
***, още ли си мислите , че гербавите дадоха току -така власта! Ама свирките сте вие, ***!
159
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ни занимавали с тази тиква.4 години бяха достатъчно.
158
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-голям цирк не съм гледал- главен клоун ***....сега така ще се размирише край него, че дори парфюма на лилето няма да може да потисне миризмата...а оня физкултурник с едната мозъчна гънка вече му се точат в затвора...