Борисов към Станишев: Защо не звънна? Защо?

Радва се, че Орешарски вече уцелвал имената на министрите си
Обновена: 29 май 2013 14:49 | 29 май 2013 10:47, Камелия Цветанова
231
Борисов към Станишев: Защо не звънна? Защо?
Снимка: БТА

Въпреки че ГЕРБ няма да подкрепи правителството, лидерът на партията Бойко Борисов пожела успех, кураж и много характер на номинирания за премиер Пламен Орешарски.

"Радвам се, че Орешарски, за разлика от първия ден, вече уцелва имената на министрите си, това е важно", иронично обаче подхвърли Борисов, след като по време на представянето на кабинета си пред пленума на БСП кандидатът за министър-председател на няколко пъти обърка имената на бъдещите си министри.

"Да се надяваме, че след като вече са ви дадени, защото някои от тях не познавате, сте ги одобрили", коментира още експремиерът, което пък провокира Орешарски да му отговори, че само от уважение към него няма да каже нищо за неговите министри и къде ги е намирал.

Борисов не отвърна, но го предупреди, че времето в Европа е много тежко и "маса държави са се сринали".

"Надали има премиер в света, който да не иска да вдигне доходите, да не иска да станат хората по-богати, но това са възможностите на икономиката. Неслучайно Станишев избра вас, а не пое този пост той, защото това е нещо изключително и отговорно, надявам се, че вече сте разбрали, че финансовата криза в света бушува и няма да си отиде тези дни", обърна се към Орешарски бившият премиер.

Той отново заяви, че ако го бяха потърсили лично, той е щял  да даде своя глас за правителството. "На ваше място щях да намеря време да се срещна с първата политическа сила въпреки това, което ви казват вашите началници. Аз щях да Ви дам своя глас", за пореден път заяви Бойко Борисов.

Още по темата
"Трябваше само да се обадите, но и сега нашата врата към вас остава отворена и когато хора, които са били в управлението и могат да ви съдействат, ако се обадите, и ви откаже, излезте на трибуната и кажете, че съм излъгал", заключи Борисов.

По-рано днес, след като Волен Сидеров скрепи с гласа си кворума в НС, Борисов обяви, че са излезли от пленарната зала, за да стане ясна тройната коалиция в зала – БСП, ДПС и "Атака".

Тези три партии са едно и с комбинации ще изберат правителство, категоричен бе той и обвини "Атака", че са направили най-голямото предателство към своите избиратели, като са помогнали да се избере кабинетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
Тиквоча изтрещя преди 10 години
от ужас, щом започна да се моли на Станишев!Ей, нагла Мутра, а умира от страх!
196
0
 
2
 
! Отговори
Александър Бургас преди 10 години
Ето го и първият минус от поредния РОБ ! Което и правителство да е на власт, ние ще си останем РОБИ не заради гласа който сме дали , за която и да е партия , а заради това че след това прекалено много сме "заети" от работа и обзети от страх , че ще ни уволнят , за да излезем на протест когато видим че нещо в цялата схема куца. ДВАМА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ! ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ.
195
2
 
0
 
! Отговори
Александър Бургас преди 10 години
Забелязвам, че в предизборните теми на всички сайтове по-големия процент е с положителни коментари за ББ и кабинета му. Сега след като Орешарски състави кабинет, всички започнахте да говорите мило и благо за тях и да ги защитавате. ВИЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ОВЦЕ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ. Народа се превръща в гъзолизници и типичното за последните години е да си "приятел" на всички , което винаги води до лични загуби. ТРЯБВА ДА ОТСТОЯВАТЕ ТОВА В КОЕТО ВЯРВАТЕ - ПРОУМЕЙТЕ ГО !
194
2
 
4
 
! Отговори
Ивета преди 10 години
Този човек живее в свой измислен свят, явно в реалния му е некомфортно и вдига кръвно. Толкова е смешен е жалък...
193
4
 
6
 
! Отговори
Прошко преди 10 години
213: Абе ей ненормалник, тия процедурни хватки с влизането и излизанего от парламента ги гледаме 23 години, ти сега се сети да се заоплакваш.Бойко сринал държавата... А Испания кой я срина? Пак ли Бойко? Там пак ли той лично фалира 500 хил фирми? А във Франция пак ли ББ направи 35% от хората безработни?Толкова сте ограничение, че ако ви болеше от това да сте умрели вече. Навсякъде в света има криза, само в България няма криза, а ББ е лично виновен...
192
4
 
0
 
! Отговори
Щасливко Йосифов преди 10 години
Боко, брате! Да буде жив и здрав! Сада ете имати времена за пиво! Звау те! Чека ме! :))))))
191
4
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Прокуратурата ще ти звънне.
190
3
 
7
 
! Отговори
Сандино преди 10 години
Демагогия и Банкянска простотия на Тиквуня,който разсипа България и хората! *** им номера под строй да влизат и излизат от залата на Народното събрание и да се държат като сърдити ученички,подсказва на какво умствено ниво са! Не може това да се нарече парламентаризъм и нормално човешко държание! Вижте какво отново сте си избрали драги привърженици на ГЕРБ!
189
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
Бойке , ако искаш на следващите избори да спечелиш мнозинство , незабавно се отърви от седящите на твоята редица в парламентарна зала , огледаи я добре ! След това свикаи национална партиина конференция , изрини цялото ръководство начело с Тошко козарев / домакинът на отборът ти /, палячото Ц . Паунов , и всички останали в централата , дай начало за избор на нов УС , изпълнително бюро , координатори и да са смели , сърцати и над 34 години ! Успех !
188
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ е пълен ***
187
2
 
13
 
! Отговори
Анализ преди 10 години
Днес започна първи сезон на филма-БЪЛГАРСКИЯТ ЦИРК,снима се в Народната Сбирщина от крадци и лъжци!
186
0
 
6
 
! Отговори
Веси Беси преди 10 години
До Vesi за тебе Кирилица няма ли? Или УЧИЛИЩЕТО ти е било в Албания? Защото има много такива като теб във бюджетните формации и наместени някъде на пост,които говорят на неразбран български-ето за това ще потъваме още и още!
185
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Добре, че пък Бойко си познаваше министрите.... доколкото си спомням някои ги събираше по кръстовищата като минавал на път от там (беше един от поредните министри на здравеопазването). Ама вече е забравил, толкова и го интересуваше кой ще е.Основното в подбора беше да слушкат. То бива къса памет, ама вечерта да не знаеш какво си обядвал е вече прекалено, особено за ръководител, за какъвто искаше да го прием
184
3
 
9
 
! Отговори
пол преди 10 години
Извинявай, бате Бойко, но повечето се държите като клоуни. Нито света ни уважава, нито самите ние се. Ако бях президент щях да наредя на МВР, да отстрани отнемайки деп. имунитет на всеки, който се лиготи в НС и ни позори. Не се регистрирате някои а се водите депутати? - Аут! Всички сте там, за да работите за справедливи закони и регулиране на бюджета; общ. живот, а се лиготите? Жалко, че аз не съм шеф, досега щеше да е друго тук. Повечето политици се лиготите, а ние мрем, страдаме. Купонджии...
183
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен.......,,моят скъп приятел Бойко,, из обръщението на Р. Ердоган на 4.10.2010г. пред журналисти. Що забравяш това бе герберист.
182
3
 
4
 
! Отговори
saipemable преди 10 години
Има ли" Калпаци",които все още вярват в демокрацията в България-слагайте ми плюсче.
181
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
проигра си шанса бат'бойко, никой не му е крив, като са му калпави дружките, така става, всички заедно затъват
180
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то кой беше ?
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО ц е л в а
178
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Сидеров ще ходи с потури от утре.Кво стаа бе, атакисти?