Цветан Цветанов не очаква да го арестуват

Аз съм невинен, заяви бившият МВР шеф
Обновена: 1 юни 2013 19:29 | 1 юни 2013 10:36, Елка Василева
286
Цветан Цветанов не очаква да го арестуват
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не очаква да бъде арестуван във връзка със сигналите за незаконно подслушване в МВР при управлението му. „Не смятам, че ще се стигне до такива крайности, макар че всичко, което се случва, е лично – лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски,” коментира зам.-председателят на ГЕРБ пред bTV.

На въпрос дали смята, че Сотир Цацаров изпълнява политическа поръчка на депутата от ДПС Пеевски, Цветанов отговори лаконично: „Не смятам, че това може да бъде обосновано предположение, но човек може да си помисли нещо”. В подкрепа на тази логика той отново изтъкна аргумента, че „когато говори Пеевски, следва действие на прокуратурата”.

Цветан Цветанов продължава да държи на твърдението си, че Сотир Цацаров е завел Делян Пеевски на среща в кабинета му, въпреки че главният обвинител отрече категорично. „Ще е несериозно да влезем в режим на обяснение по тази тема. Трябва да мине време, за да се разбере истината,” каза Цветанов.

„Г-н Пеевски може би е искал да подчини поредния човек в неговите схеми. Аз не съм човек, който може да бъде подчинен, аз съм горд с това което съм правил и искам да благодаря на всички служители на МВР,” допълни в заключение бившият вътрешен министър.

„Аз съм невинен. Знам какво съм правил, знам, че никога не съм превишавал закона. Всеки говори за незаконни подслушвания, а нито прокуратурата, нито главният прокурор са казали, че има незаконно подслушване,” заяви Цветанов по повод скандала с незаконните подслушвания, избухнал в началото на предизборната кампания след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор.

„Как си представяте вътрешен министър да разпореди незаконно подслушване?” попита Цветанов, а на въпроса дали разпореждането не е било устно, той попита: „Как е възможно някой да твърди подобно нещо?”

„Това, което се прави, е да спазваме закона и вътрешните правила,” заяви още Цветанов и отрече да е имало слаб контрол на използването на специални разузнавателни средства.

По думите му „прокуратурата свърши услуга на политическите партии, които още се упражняват по темата”, а причините са „политически, но и свързани с организираната престъпност”.

Още по темата

„Смятам, че всички служители в СДОТО, преки ръководители и директори, са спазвали закона, когато са изпълнявали задълженията си,” изтъкна още Цветанов.

В отговор на въпрос дали е нареждал подслушването на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, който преди беше шеф на Апелативния съд в Пловдив, Цветанов декларира: „Това е несериозно, този въпрос дори не искам да го коментирам. Няма как да се случи това. Как ще се появи свидетел на такова нещо?”

Накрая Цветанов сравни скандала с подслушванията с друг от 2009 г., когато в хода на предизборната кампания се появиха слухове, че жена чака от него бебе, което трябвало да се роди около изборите. „Имаше информация, че някаква е забременяла от мен и около изборите трябваше да се роди някакво дете. В момента ситуацията е „Цветанов има сестра, която е еди си каква, но Цветанов няма сестра”, обрисува той положението си.

Цветан Цветанов отправи призив, когато се „говорят такива неща”, те да бъдат аргументирани. Той сподели, че бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е приел обвинението за подкуп и престъпление по служба много по тежко от новината за онкологично заболяване, с което се преборил преди години.

„И аз съм объркан от това, което се случва около Цветлин Йовчев. Всеки избира личния си професионалния си живот. Той е избрал да извърши една политическа поръчка за ликвидиране на МВР, която ще доведе до демотивация в състава и намаляване на ефективността на работата,” коментира бившият вътрешен министър намерението на новата власт да извади ГДБОП от МВР.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВИЛНО БЕЗ АРЕСТ.ДИРЕКТЕН РАЗТРЕЛ *** ***!!!!!!!!!!!!!!!
158
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам в затвора да има такава длъжност. Виж- кмет, има!
157
26
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Баце Бойко президент,президент!
156
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо отказа ли се от имунитета или ще прави преврат?
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калинки, победителите не ги съдят! Само победените! Бънди, кажи на хората си, че кафето е вредно в големи количества! ХАХАХАХА!
154
7
 
3
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
до 184 от къде е тази информация, истина ли е.Ако е истина в понеделник мойте служители получават по стотарка да пият по едно за мой кеф.
153
6
 
14
 
! Отговори
БГ преди 10 години
От 1990 насам никои не бил осъден, няма и да бъде до 2990, те са над закона
152
9
 
38
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
ГЕРБ никога вече няма да дойдат на власт,да ви е ясно,кауни прости.На който не му харесва да заминава от България.Този парламент ние сме си го избрали и той ще бъде.ДОЛУ ГЕРБ
151
28
 
8
 
! Отговори
нормален преди 10 години
Руските и турски агенти трябва да бъдат не само подслушвани, но и репресирани по подходящ начин. Русия и Турция са ни изконни врагове, а биесипе/дуписе техни машиТъпаците и купени *** обаче ги пратиха в Парламента ни ....За да я има България на оръжие! България за нас, Българите!
150
6
 
29
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
До АнонименКакви протести те гонят пак ве ***,никой не може да свалите вече,не разбра ли ве лапе смотано
149
2
 
16
 
! Отговори
поли преди 10 години
Цветанов, вероятно си невинен, поне аз не зная кой какво прави, значи 50% си прав. Въпроса е: защо почти всички шефове досега превръщате службите /МВР, ДАНС, СДОТО, ГДБОП, МС, НС, ...в бащиния, служеща на него, нарушавате и правилници, променяте ги по кефа си,..третирате държавата /или протектората/ като ваша собсвенност, а населението, като стадо за доене,...? За мен всички сте виновни от 1989 г. насам по нещо, дори и защото не оправихте да са справедливи и минимално губи-време-бюрокр. алинеи..
148
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между другото Цветанов да подслушва Борисов е много по-лошо от това:1. ДА ни управляват турци2. Да се пуши навсякъде3. Да се строи Белене4. Агенти на ДС да са в парламента...мн по-лошо е!Да говорим ли за свободното слово и как днес беше изтрита страницата на протеста...?!
147
6
 
32
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
"Цветан Цветанов не очаква да го арестуват "Ами изненадайте го.
146
5
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
kak da ne si vinoven be dalgoushko
145
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 160 .На следващите избори пак щее Борисов премиер а Цветанов пак щее на мвр шев,вие неможете да разберете че каквото и да правите вие си оставате престъпници,народа много добре различава нещата.Сидеров ще бъде д.. и щесе реши проблема.Всяка минута може да падне това незаконо правителство.Товае мафия а не правителство.
144
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор" ! Манолова ще връща агентите на ДС в парламента, но подслушването подшушнато от станишев (нарочно го пиша с малка буква) е най-голямата рана на България!
143
6
 
21
 
! Отговори
варна преди 10 години
Виновен невиновен на колене като истински престъпник на колене със сабути *** и при *** в падтелата и всяка вечер млада булка а ние ще гледаме как съди корумпираия съд айде БУЛКА ГОРЧИВО
142
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този крадлив *** заслужава минимум 20 години.А Тъщата като съучастник , също!Всичко останало ще бъде компромис.Дано съда го осъди скоро ,а комисията Кушлев му запорира имотите, че да няма претенции за корупция.Тъпака от ВИФ плюеше по съда и се мислеше за бог, а в същото време стана милиардер като Буда.НАГЪЛ и ГРОЗЕН ***!
141
17
 
6
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Добре Главният прокурор обвинява,но съда определя виновен или не.Досега доказателствата на прокуратурата не са били достатъчни да се осъди някой.Ами ако съда оправдае Цветанов по липса на доказателства или негодни такива ,какво правим.
140
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе то в затвора когото и да попиташ, все са невинни