Цветан Цветанов не очаква да го арестуват

Аз съм невинен, заяви бившият МВР шеф
Обновена: 1 юни 2013 19:29 | 1 юни 2013 10:36, Елка Василева
286
Цветан Цветанов не очаква да го арестуват
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не очаква да бъде арестуван във връзка със сигналите за незаконно подслушване в МВР при управлението му. „Не смятам, че ще се стигне до такива крайности, макар че всичко, което се случва, е лично – лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски,” коментира зам.-председателят на ГЕРБ пред bTV.

На въпрос дали смята, че Сотир Цацаров изпълнява политическа поръчка на депутата от ДПС Пеевски, Цветанов отговори лаконично: „Не смятам, че това може да бъде обосновано предположение, но човек може да си помисли нещо”. В подкрепа на тази логика той отново изтъкна аргумента, че „когато говори Пеевски, следва действие на прокуратурата”.

Цветан Цветанов продължава да държи на твърдението си, че Сотир Цацаров е завел Делян Пеевски на среща в кабинета му, въпреки че главният обвинител отрече категорично. „Ще е несериозно да влезем в режим на обяснение по тази тема. Трябва да мине време, за да се разбере истината,” каза Цветанов.

„Г-н Пеевски може би е искал да подчини поредния човек в неговите схеми. Аз не съм човек, който може да бъде подчинен, аз съм горд с това което съм правил и искам да благодаря на всички служители на МВР,” допълни в заключение бившият вътрешен министър.

„Аз съм невинен. Знам какво съм правил, знам, че никога не съм превишавал закона. Всеки говори за незаконни подслушвания, а нито прокуратурата, нито главният прокурор са казали, че има незаконно подслушване,” заяви Цветанов по повод скандала с незаконните подслушвания, избухнал в началото на предизборната кампания след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор.

„Как си представяте вътрешен министър да разпореди незаконно подслушване?” попита Цветанов, а на въпроса дали разпореждането не е било устно, той попита: „Как е възможно някой да твърди подобно нещо?”

„Това, което се прави, е да спазваме закона и вътрешните правила,” заяви още Цветанов и отрече да е имало слаб контрол на използването на специални разузнавателни средства.

По думите му „прокуратурата свърши услуга на политическите партии, които още се упражняват по темата”, а причините са „политически, но и свързани с организираната престъпност”.

Още по темата

„Смятам, че всички служители в СДОТО, преки ръководители и директори, са спазвали закона, когато са изпълнявали задълженията си,” изтъкна още Цветанов.

В отговор на въпрос дали е нареждал подслушването на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, който преди беше шеф на Апелативния съд в Пловдив, Цветанов декларира: „Това е несериозно, този въпрос дори не искам да го коментирам. Няма как да се случи това. Как ще се появи свидетел на такова нещо?”

Накрая Цветанов сравни скандала с подслушванията с друг от 2009 г., когато в хода на предизборната кампания се появиха слухове, че жена чака от него бебе, което трябвало да се роди около изборите. „Имаше информация, че някаква е забременяла от мен и около изборите трябваше да се роди някакво дете. В момента ситуацията е „Цветанов има сестра, която е еди си каква, но Цветанов няма сестра”, обрисува той положението си.

Цветан Цветанов отправи призив, когато се „говорят такива неща”, те да бъдат аргументирани. Той сподели, че бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е приел обвинението за подкуп и престъпление по служба много по тежко от новината за онкологично заболяване, с което се преборил преди години.

„И аз съм объркан от това, което се случва около Цветлин Йовчев. Всеки избира личния си професионалния си живот. Той е избрал да извърши една политическа поръчка за ликвидиране на МВР, която ще доведе до демотивация в състава и намаляване на ефективността на работата,” коментира бившият вътрешен министър намерението на новата власт да извади ГДБОП от МВР.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
17
 
6
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Много ми е жал за Цацаров след като арестува престъпник 1 в страната Цветанов и ликвидира престъпността има опасност да остане без работа човека.Нали според вас *** други престъпници няма.
138
10
 
4
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
До Куроландес явно ти си този свидетел. Всеки който иска да държи с нещо даден човек, няма да го подслушва месец преди да встъпи в длъжност, но за теб и такива като теб безмозъчни същества.........това е истината.............Самият Цацаров ще окошари Вашият вожд Болен и другарчето му Станишев........изчакай още малко.
137
8
 
4
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
До Куроландес определено си много ***. над 5 хил. ЗАКОННИ ПОДСЛУШВАНИЯ, а не назеконни.Записът на ББ е направен на семинар, където той обяснява как тройната коалиция чрез такива като ТЕБЕ окраде държавата.......
136
8
 
1
 
! Отговори
жириновски преди 10 години
Вси4ки говорим ,4е от 1990 г до сега много е крадено , осъдените оба4е къде са.Ако ще задоволим страстите на лумпенизираната 4ервена *** ,да им го (Цветанов) хвърлим ,те друго могат ли.
135
3
 
17
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
....Аз съм невинен, заяви бившият МВР шеф... Невинни бяха лекарите от Горна Оряхозица, в, но това не ти попречи да ги наречеш "убийци" от трибуната на Народното събрание. Сега е твой ред да го ду.аш и ще го ду.аш дълго, ще се запознаеш с големите .......от централния софийски затвор и се надявам да ти хареса това. А най много ще се радвам и пожарникаря от Банкя да ти прави компания, вземете и Фидосова и другите герберски *** и те да видят народната любов.
134
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До146. DROG-aru, bihte li ni kazali kakvo da pravim s imushtestvoto na GOTZE, DOGAN, SHADRAVAN, OVCHAROV ILI MASLARITZA?
133
3
 
17
 
! Отговори
предположения : преди 10 години
....Аз съм невинен, заяви бившият МВР шеф...Предполагам,че знаеш,че всички така казват до доказване на противното с НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.Предполагам също,че си имал достатъчно време и възможности да заметеш следите и да си документално чист като планинска вода.Предполагам също знаеш,че вече няма никога да си на този пост... :)))
132
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka parvo ne mislia che vaobshte shte se stigne do sad I vtoro dori sad da ima ama to niama da ima niama da ima I administrativno nakazanie za ceco I boreco aman ot bolni mozaci y taia barjavica eiii ne vi se napalnixa tikvite che za takiva kato ceco I generaly y bg sad nema .
131
1
 
6
 
! Отговори
Станко преди 10 години
Искам справедливостта да възтържествува!
130
16
 
9
 
! Отговори
leo66 преди 10 години
Ясно е ,че пещерните динозаври от ДС са автори на незаконните подслушвания.ПЕС, ФЕС и СС, озверени и ръчкани от кукловодите си,стават смешни.След 100 дни БОЙКО ВЕЛИКИ ще смачка кафяво-червените ***,до крак...
129
7
 
19
 
! Отговори
Атакистдо 149 преди 10 години
Чакай малко сега, по твоята *** логика дай да не влиза Цецко в панделата ,щото видиш ли имало и други като него престъпници, само че са без обвинения и на свобода????Дръж се малко ве, смешен!
128
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сериозно ли ще се почувствате много по-добре, ако Цветанов е в затвора. И това ще изчерпа претенциите ви към правосъдната система. Добре Цветанов отива при бай Ставри и опа това е голямо облекчение. На полотическия хоризонт остават Пеевски, Станишев и Сидер бей. Е поне те "не са извършили престъпление" и няма да лежат, напротив много дълго и много упорито ще тъпчат безумните ви кратуни. Заслужавате си тези 23 години геноцид. Цветанов подслушвал Сидер бей и Станишев. Срам, как смее!!
127
0
 
19
 
! Отговори
Тео преди 10 години
Изинете за грозиния език, ама направо вече не се побирам в кожата си. Тези не са хора, това са само дищащи същества, които се хранят с пари и влас
126
2
 
19
 
! Отговори
Тео преди 10 години
*** проста, МРЪСЕН ПРОДАЖНИК! Всички са ПРОДАЖНИЦИ! Измъчихте тоз народ и имате "доблест" изобщо да говорите?!Да *** дано!!! ГОСПОД ВСИЧКО ВИЖДА!!! Хора, излезте утре на тоз прословут протест - нека им покажем, че не сме слепци и вече ни е омръзнало!
125
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да го арестуват Цвъканото Цвъркало и апартаментите да му вземат по закона за имуществото придобито по престъпне начин.
124
3
 
23
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Цветан Цветанов решил да поплува. Не щеш ли, на около 1 км от брега му се схванал кракът и започнал да гълта вода. Виковете му дочули три хлапета, ловящи риба с лодка, и го спасили.- Поискайте си каквото искате - казал им благодарният Цветанов.Първoто си поискалo модерен планински байк. Второто си поискало ултрамощен лаптоп. Третото помолило за... инвалидна количка.- Ама ти си младо, здраво момче за какво ти е инвалидна количка попитал го Цветанов.- Ще ми трябва,след като татко разбере кого съм спасил - отговорило хлапето.
123
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tтози нечистоплътен плъх, кога ще се разкара от общественото пространство? Хайде светли сили, натикайте го в затвора, стига е църкал!
122
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aми ако преди това го "свитнат" бившите му приятели от мафията....може и да не го арестуват...
121
1
 
31
 
! Отговори
98 преди 10 години
Тоя човек не разбра ли, че не той определя кой е невинен или виновен, а съда. тъпотия.......................
120
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В затвора който и да попиташ е "невинен"!