Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време

Нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството, посочи премиерът
Обновена: 2 юни 2013 14:18 | 2 юни 2013 11:40, Красимир Ангелов
177
Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време
Снимка: БТА

"Давам си сметка, че нямам не 100 дни, а даже и 10 дни", обяви министър-председателят Пламен Орешарски пред БНР. Премиерът все пак уточни, че трудно би било веднага да се вземат решения, "защото прибързаните решения все пак са грешни".

Няколко дни са необходими все пак, човек да се ориентира в най – ключовите сектори. Трудно би било веднага да се вземат решения, защото от моя скромен административен и управленски опит знам, че прибързаните решения нерядко са грешни, каза Орешарски.

Разбира се, че трябва да видим на какво стъпваме, допълни още той и даде за пример, че е възложил на министрите да видят как върви изпълнението на бюджета до този момент на всяко министерство.

Това е необходимо, за да може да се очертаят задачите до края на тази година и насочване на вниманието към по-краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансово натоварване, тъй като изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи, посочи министър-председателят.

Той уточни, че първите мерки ще бъдат свързани с преглед на процедури, режими, идентифициране на най-тесните места, които затрудняват стопанската активност.

На въпрос дали се притеснява за парламентарната подкрепа за правителството, новият премиер заяви:

"На този етап нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството. Имам увереност в подкрепата. Ще се отчитам пред парламента и политическите сили, ще съгласувам приоритетите", обеща Орешарски.

По отношение на основните приходни агенции – митниците и НАП, министър-председателят подчерта, че най-важно е да се подобри стилът им на работа. "Сигурно ще има нови назначения, но тяхната роля е да събират данъците и да отговарят за попълване на приходната част на бюджета, а не както беше до сега – да бъдат използвани за натиск върху фирмите", е мнението на премиера.

По отношение на АЕЦ - Белене Пламен Орешарски коментира, че искът на руската страна се основава на договор, който страната ни не изпълнява.

"Неколкократно съм заявявал, че трябва да има преразглеждане на икономическите показатели на проекта Белене", подчерта той и допълни, че е възможно още тази седмица Москва да изпрати свой представител на ниво заместник-министър, за да се внесе яснота относно исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
5
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 11 години
59, Како Сийке, всяка работеща жена, млада се осигурява. Първата година й се изплаща 90% от месечното й възнаграждание. Ако е била осигурявана на 1000 лв. си го смятай ти. Втората година им се плаща определеното от държавата - 240 лв. Имаме най-дългото майчинство от всички държави. Една година е достатъчна според мен. Другото е по избор. Но десетки майки излязоха и протестираха, защото парите били малко. За едни не им стигат за яхта, на други за хляб. Твойта главица много умна явно, нема що!
64
1
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 11 години
Тези обаче 20 години как ви точат паричките и после яхти коли къщи сметки в офшорки хехеехехехехе искам и аз в парламента на БГ де оххх кефффф
63
1
 
3
 
! Отговори
Де си преди 11 години
Дай си сметка, че министрите ти вършат САМО ГЛУПОСТИ!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако си даваше сметка нямаше да играе по свирката на Станишев, Доган и Сидеров. Проблемът му е че умре за власт - независимо от партията. От 1995 година е от зам.министър нагоре, ама резултатите са отчайващи!
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дай си оставката, че няма време!
60
0
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 11 години
До emanuela.demireva.1 Хахахаха 1,2 месеца те договорчетата се подписват за 1 мин и точенето на паричките ви става за секунди хехехехехе.
59
1
 
11
 
! Отговори
the time is now преди 11 години
Пак ти е неправилна сметката другарю Орешарски...време има много - търпението обаче вече го няма!!!
58
0
 
6
 
! Отговори
как`Сийка преди 11 години
До до как СийкаТова с обещанията, оправданията и "експертното" правителство ми е ясно/както е ясно на всички граждани на България/!Както ми е ясно, че за обещанията се говори в минало-свършено време. Но не разбрах целта на коментара ти!..Искаш да ме информираш относно обещанията, които няма да бъдат изпълнени/по разбираеми причини/, да се оплачеш от тях...или да се похвалиш?
57
0
 
4
 
! Отговори
патиланчо преди 11 години
До emanuela.demireva.1че какво са направили за да сбъркат?Нали трябва да работят, сега само говорят.
56
1
 
5
 
! Отговори
до как Сийка преди 11 години
Да ама ОБЕЩАНИЯТА бяха ДРУГИ -500 лева минимална пенсия,1 000 лева минимална заплата-*** Сидер,250 000 работни места -Сержо.Пък сега кат почнат едни ИЗВИНЕНИЯ,че ДПС-Атака-БСП не са ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ,а правителството си е ЕКСПЕРТНО?На никоя партия,пък що не е държава.
55
18
 
7
 
! Отговори
ДА преди 11 години
ОРЕШАРСКИ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪЛГАРИЯ ДНЕС,ОБРАЗОВАН, С ОПИТ И ДЪЪЛГОГОДИШНА ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНИТЕ ФИНАНСИ, УРАВНОВЕСЕН И КОМПЕТЕНТЕН В ПУБЛИЧНИТЕ ФИНАНСИАКО ИМАТЕ ДРЯГ - ПОСОЧЕТЕКАТО НЯМАТЕ - АЙДЕ У ЛЕВО
54
1
 
24
 
! Отговори
Maртин преди 11 години
Ти гледай та приемете турския задължителен в училище и предишните протести ще ти се сторят като пролетен бриз.
53
0
 
10
 
! Отговори
как`Сийка преди 11 години
До emanuela.demireva.1 58Емануела, мислех да ти отговоря на всяко изречение, но ...очевидно няма нужда да се хабя...в този коментар /58/ си избълвала всички възможни глупости, които маже да "роди" една проста главица)Не подкрепям НИКОЯ партия, но това което се случва в момента...никак не е хубаво, а ти си тълкувай както искаш, но това с майките...." Нали майките реваха, че искат увеличение?" е най-гнусното от целия ти коментар!
52
12
 
5
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 11 години
Да се маха, ако се провали. Да се махне, ако не успее за един-два месеца нищо да постигне. Да се маха, ако не покаже, че работи за хората, а не за себе си. Да, да се маха, ако се издъни. За сега обаче не виждам точно с какво са прегрешили, че да се махат.
51
19
 
5
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 11 години
А кое да ни харесва от предишното правителство? Нали майките реваха, че искат увеличение? Факт е, че ще загубим делото за "Белене" заради глупостите на Борисов. Майчин език - ами майките са българки, защо да не го тълкуваме така. Българският е официален език. Пушенето - не трябва да има дискриминация. Какво предлага Бойко - пак лъжи, пак крадене, пак магистрали. А хората - да *** там, не ни интересуват.
50
18
 
5
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
Много от хората просто само плямпат и не знаят какво искат и трябва най-накрая да се засрамят и да престанат.Това правителство няма магическа пръчка да оправи всички забъркани работи от предишното правителство.Това правителство на ГЕРБ е прекалено много е било неграмотно,те са гледали само своите интереси и за останалите не им е било въобще зор.ГЕРБ са престъпници,които продължават да настройват хората да вървят в погрешна посока и това ще им струва скъпо,защото те не мислят за бъдещето си.
49
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това правителство трябва да се маха
48
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре и спокойно живяхме със семейството ми в периода 2005-2008 год., тогава Орешарски беше фин. министър. Слагайте минуси, ама е така.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hich da nimash vreme prevratadjii predateli razsipnici.
46
4
 
18
 
! Отговори
как`Сийка преди 11 години
Първи стъпки на новото правителство:СЛУХ, че брат Галеви са убити!!Предложение за връщане на тютюнопушенето в закрити помещенияПредложение за изучаване на "майчин език"Увеличение на майчинството"Подозрения", че АЕЦ Белене ще се строиИзказвания, че руската компания ще спечели делото срещу Българиякое от всичко това ви хареса българи?Увеличението на майчинството;)..я се замислете за кой етност/предимно/ се отнася това?