Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време

Нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството, посочи премиерът
Обновена: 2 юни 2013 14:18 | 2 юни 2013 11:40, Красимир Ангелов
177
Орешарски: Давам си сметка, че нямам много време
Снимка: БТА

"Давам си сметка, че нямам не 100 дни, а даже и 10 дни", обяви министър-председателят Пламен Орешарски пред БНР. Премиерът все пак уточни, че трудно би било веднага да се вземат решения, "защото прибързаните решения все пак са грешни".

Няколко дни са необходими все пак, човек да се ориентира в най – ключовите сектори. Трудно би било веднага да се вземат решения, защото от моя скромен административен и управленски опит знам, че прибързаните решения нерядко са грешни, каза Орешарски.

Разбира се, че трябва да видим на какво стъпваме, допълни още той и даде за пример, че е възложил на министрите да видят как върви изпълнението на бюджета до този момент на всяко министерство.

Това е необходимо, за да може да се очертаят задачите до края на тази година и насочване на вниманието към по-краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансово натоварване, тъй като изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи, посочи министър-председателят.

Той уточни, че първите мерки ще бъдат свързани с преглед на процедури, режими, идентифициране на най-тесните места, които затрудняват стопанската активност.

На въпрос дали се притеснява за парламентарната подкрепа за правителството, новият премиер заяви:

"На този етап нямам притеснения за парламентарния гръб на правителството. Имам увереност в подкрепата. Ще се отчитам пред парламента и политическите сили, ще съгласувам приоритетите", обеща Орешарски.

По отношение на основните приходни агенции – митниците и НАП, министър-председателят подчерта, че най-важно е да се подобри стилът им на работа. "Сигурно ще има нови назначения, но тяхната роля е да събират данъците и да отговарят за попълване на приходната част на бюджета, а не както беше до сега – да бъдат използвани за натиск върху фирмите", е мнението на премиера.

По отношение на АЕЦ - Белене Пламен Орешарски коментира, че искът на руската страна се основава на договор, който страната ни не изпълнява.

"Неколкократно съм заявявал, че трябва да има преразглеждане на икономическите показатели на проекта Белене", подчерта той и допълни, че е възможно още тази седмица Москва да изпрати свой представител на ниво заместник-министър, за да се внесе яснота относно исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
3
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
До Анонимен 94 Аре не ми говори за лагери бе, ***. Знаеш ли какво е кирилизатор. Майка ми и аз също сме се предавали в лагер. И знам какво е да си сам, някъде в нищото. но знам и какво е да се бориш, за да станеш част от едно нормално общество. От миенето на пекарни, през миенето на лекарски кабинето, до намирането на работа по професията ти. Така че - не ми обяснявай каква съм, бе! ***! Познаваш ли ме, виждал си ме????? Познаваш ли семейството ми? Че да ми говориш, че куфарчета
84
10
 
1
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
85 - за тези, които са семейни, в повечето случай жената е с професия домакиня и се грижи за дома, отглеждането и възпитаването на децата и доброто настроение на мъжа. В Германия още през 90-91 годна имаше такова социално правило, с което се облагаше по-ниският доход по-високо, да кажем на жената, а по-високият по-ниско (на мъжа). така в домакинстовот по-вече пари остават. Няма какво да измисляме топлата вода. Разни държави по света са изпробвали системи и са избрали най-правилните.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До emanuela.demireva.1, DO BOLKA POZNAT KOMUNIASHKI MANTALITET, JIVIAH 1-VITE 25 GODINI OT JIVOTA SI V BULGARIA I TAKIVA KATO TEB GI POZNAVAM MNOGO DOBRE. NEKA DA TI KAJA, CHE KOGATO IZBIAGAH NIAMAH kufarchetata na drugarite, NIAMASHE KOI DA ME POSRESHTNE OT DRUGATA STRANA, NIAMASHE GO DAJE I GORBACOV I NE ZNAEH KAKVO SHTE SE SLUCHI SAS SEMEISTVOTO MI. BIL SAM PO LAGERI, taka che komunisticheska ligla da ne mi lae.
82
5
 
3
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
85, по принцип да, за всички в тази държава трябва да има равни права. Обвинявам правителства подред, че унищожиха държавата. Дори големите областни градове не са това, което бяха. А те трябва да са притегателен център за хората, които не се справят от по-малките градчета. Обичам България, обичам природата. Тази държава има огромен потенциал, но никой не иска да го развива, предпочитат да грабят. За майките по света. За тези, които отглеждат децата си сами, винаги е трудно.
81
9
 
2
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
Вие сте един злобни хора, които търсите единствено вина в другите. Владея немски, английски и словашки език. Ама няма значение. Ти си мисли както искаш. Да, не смятам, че пушачите трябва да бъдат дискриминирани и да им се забранява правото им на свободен избор. Предлагам тогава да се гласува закон, забраняващ консумацията на кока кола и шоколад. Също толкова вредни. Още за нещо сигурен ли си, 86?
80
2
 
9
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Научете се да четете между редовете и да смятате. Тези "социални" мерки на Орешарски са си жив популизъм. И ще плащате вие. Първото е с вдигането на майчинските. То хубаво звучи ама......95% от тези парици ще отидат по *** махали. На всички е ясно, че тези "добри' майки нямат и един ден трудов стаж, камо ли осигуровки да са плащали. Сега се говори и за 120 лв, на деца "отпаднали от списъците за детски градини" И от утре стой та гледай - цялата махала ще тръгне да се записва. После..ясно..
79
0
 
4
 
! Отговори
как`Сийка преди 10 години
До emanuela.demireva.1)) ще стигнем да разбирателство с теб, аз не бих те обвинила в расизъм, но лошото е, че това което предлагаш е на практика неприложимо, защото ***..се водят ...български граждани, а не може да се мери с различен аршин.хм...мен ако питаш...по драстични мерки бих приела, но не е за форуми ;)...с коментара ти 84 съм напълно съгласна, само дето охраната на тези хора не е чак такова голямо перо от бюджета.
78
0
 
7
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 10 години
З А Щ О О Р Е Ш А Р С КИ Н А З Н А Ч А В А Б Р Е М Е Н Н А ПРИЯТЕЛКА НА СТОЯНОВИЧ ЗА ДА ВЗЕМА 2 000 ЛЕВА СЛЕД 1 МЕСЕЦ РАЖДА И ДА СЕ ПОДСИГУРИ С ХУБАВИ ПАРИ Х А Х А ХА ПОДЛЕЦИ
77
1
 
4
 
! Отговори
BG преди 10 години
Емануелке, не знам какво образование имаш и колко езици говориш (сигурен съм че един от тях е турски !) но само заради изречението " Майчин език - ами майките са българки, защо да не го тълкуваме така. Българският е официален език. Пушенето - не трябва да има дискриминация " ?!?!! Мога да ти кажа че си една *** п.. Просто без коментар ! Надявам се да си доволна, както бях написал от сега нататък България е турска провинция, а не независима държава !!!
76
0
 
5
 
! Отговори
как`Сийка преди 10 години
До emanuela.demireva.1Емануела, в предишен твой коментар прочетох, че си живяла в чужбина.Там така ли практикуват?Бабите и дядовците приготвят буркани и отглеждат децата на децата си?...май нещо се разминаваш с писането и действителноста!Държавата не е един милион преселници в ..СОФИЯ!!!Държавата включва и всички малки градове и села.И ..колкото е българин живеещия в София, толкова е българин и живеещия в с. Долно Нагорнище!И всеки български гражданин е с еднакви права!
75
4
 
2
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
За да се справим с демографския срив българите трябва да имат минимум 3 деца. Държавата може да измисли система за подпомагане с ваучери за храна, дрешки или някакви енергийни помощи. Бебетата се къпят по-често, перат се по-често - все ток. За сключилите брак двойки да има някакво данъчно облекчение. Ако седнат да помислят има как да мотивират хората да имат деца. А ако спрем издръжката на ББ и ЦЦ за охрана и пътувания, ще могат много детски градини и ясли да се построят.
74
0
 
6
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
Каке, виж, съгласявам се с теб. Знам, че на всички в тази скапана държава им/ни е трудно. Преди няколко дни писах подробно за социалната политика с един друг форумист. За *** за едно дете да им се плаща. Ако бащата работи да им се плаща за максимум две деца. Ако спрат да работят - никакви пари. Да си заработват помощите и интеграционните. да ги принуждават да се образоват. И въпреки, че ме упрекнаха в расизъм - ако трябва да ги кастрират!
73
3
 
2
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
Забравих групата на мутресите, чиито *** деца отрастват по детски парти центрове, по моловете и ресторантите. Те пък нямат проблем нито с градините, нито с майчинските, нито с парите.
72
0
 
2
 
! Отговори
как`Сийка преди 10 години
До emanuela.demireva.1Единственото с което бих се съгласила, е това, че майчинството е по-продължително в България, но пък...не е задължително)Притеснява ме обаче, че така ще направим професията "майка" още по-популярна.Мисля, че по-разумно би било да се "добавя" от държавата, сума допълнително към заплащането на БАЩАТА.Ако са в съпружески отношения с майката/сключен граждански брак/, има навършени 18 години и не е осъждан!Вероятно ще прпозвучи безумно, но децата не се "гледат" само от майките
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай си сметка че правителството на Моника Хосифова Станишева и Мая Манолова е обречено.!
70
4
 
0
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
Малките насели места. Ей, изсипаха се един милион в София от малките населени места и могат да им изпращат буркани, да гледат прасета и да им осигуряват храна, но не могат да им гледат децата. хайде да вадим проценти колко млади жени под 25 раждат и колко над 30-35. Достатъчно време, за да имаш стабилно образование и кариера. Та, по въпроса с баби те и родителите, които могат да гледат децата?
69
0
 
6
 
! Отговори
как`Сийка преди 10 години
До emanuela.demireva.1"Ако е била осигурявана на 1000 лв. си го смятай ти" - дай ми % на младите жени, които са осигурявани на тази сума...че да извадя елката!"Една година е достатъчна според мен. Другото е по избор." - По избор, или поради липса на детски градини/защото , когато имаш дете е РЕДНО да се погрижиш за него/Посочи ми действащи ЯСЛИ в по-малките населени места!?Не гледай само от твоята камбанария, за да си прав в твърденията си, трябва да "погледнеш" и през очите на другите!
68
4
 
0
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
73, тъпите си анализи и опити да приписваш на някой непознат качества и черти, които не знаеш, по-добре не прави. Явно е, че си един посредствен, завистлив и ограничен човек.
67
7
 
0
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
73, на такива, които на български език не могат да пишат няма да отговарям. Само ще ти кажа, че съм дете на разведени родители, които никога не са имали нищо общо с червени комунисти. Никога не съм била глезла и съм се научила, че всичко в този живот се постига с усилен труд. Живяла съм и в лишения, и в добро време. Да, пътувала съм и съм живяла в чужбина. Имам и висше образование от СУ "Климент Охридски". Владея три езика.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До emanuela.demireva.1, OCHEVADNO TI SI EDNO KOMUNIASHKO DETENTZE, KOETO CIAL JIVOT E GLEZENKO OT CHERVENI PRIVILEGII-SIGUREN SAM, CHE RODITELITE TI SA PAZARUVALI OT SPECIALNI MAGAZINI, TI SI HODELA V CHUJBINA I V UCHILISHTE PREPODAVATELITE SA TE TRETIRALI KATO ROYALTY- ZA NAS plebeiskite detza tova beshe mechta. TAKA CHE TIA GLUPOSTI GI GOVORI NA NIAKOI DRUG.