Йовчев не ще да е велик министър, не ще и велико МВР

Министърът ще говори на един език с полицаите
Обновена: 3 юни 2013 11:55 | 3 юни 2013 08:43,
69
Йовчев не ще да е велик министър, не ще и велико МВР
Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев твърди, че обществото ни няма нужда нито от велико МВР, още по-малко от велик министър.

"То има нужда от спокойствие и сигурност на приемлива цена. МВР има достатъчно ресурс, с който ще организира ефективно противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и охрана на държавната граница", обявява той в интервю за в. "Стандарт".

По думите му ведомството му е една от най-нереформираните системи от началото на прехода.

"Очевидно е, че изграденият модел не дава възможност да се постигне задоволителен за обществото резултат", смята Йовчев.

Още по темата
Вътрешният министър се кълне, че ще спечели доверието на униформените, като говори с тях на един език.

"Ще им казвам истината дори когато е неприятна. Ще постъпвам принципно и ще съм съпричастен с тях", допълва той.

Йовчев казва още, че реформата в МВР и вливането на ГДБОП в ДАНС трябва да се гледат цялостно, а не повърхностно и на парче.

"Както СДОТО, така и ГДБОП са само елементи от тази система, които са взаимосвързани с останалите и са взаимозависими от тях. Много по-важно е как ще бъдат организирани работните процеси в СДОТО и ГДБОП, как ефективно ще взаимодействат с останалите, отколкото къде точно са разположени. Ако съумеем успешно да уредим нормативно, организационно и технически тези въпроси, то реформата ще даде търсения резултат.

Аз не мисля, че е необходимо министърът на вътрешните работи да разполага с цялата информация за това кой се подслушва, за да си свърши работата. Още повече, че обществото има нужда от гаранции, че специалните разузнавателни средства ще се използват само в защита на националната сигурност и противодействие на престъпността.

СДОТО и ГДБОП са единствените специални служби в МВР. Стилът и методите на специалните служби са специфични и се различават от тези на полицейските структури. Така че съвместимостта между ДАНС и ГДБОП е налице", убеден е той.

МВР ще разчита и на доброволци в битката с апашите. Това е една от идеите на новия вътрешен министър, за да се ограничи битовата престъпност.

"Ще разчитаме на много по-активно използване на извънщатни сътрудници", обяснява Йовчев.

Дейността на доброволците ще бъде строго регламентирана, като всеки един кандидат ще минава проверка за годност по изискванията на МВР.

"Така ще се компенсира недостигът на полицаи, особено в по-малките и отдалечени села, където има постоянни набези на крадци", смята министърът.

Сътрудниците ще разчитат и на съдействието на кметовете. Засега не е решено дали те ще бъдат въоръжени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
С две думи , комунистите ЗНАЯТ КАК се пази власт и с КОЕ министерство ..:)Парите пак са "малко"..и нито ДУМА за съотношението 27000- чиновници срещу 30000 полицай ..)) Общо към 57 000 души в МВР ...Това съотношение НЯМА да си пипа .Та такива "рИформи " ще има в МВР -то ..))BIG AL
53
1
 
1
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Тези доброволци ги имаше при комунизма, те слухтяха какво правят и приказват съседите и после пееха при кварталния. Дали ще въведат и лагерите?Да ви е честит новия комунизъм !!!
52
1
 
1
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
ДА имаше, сега няма
51
2
 
3
 
! Отговори
БившКоренякцСофиянец преди 10 години
Я, то можело да им Министър в МВР който не е ***?!
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доколкото разбирам МВР вече няма да се занимава с тежката престъпнос а само с битовата такава. Че даже и с нея не. Гарван гарвану око не вади. Тъй и БСП не им намира косур на престъпниците. Нека си отвличат богаташи за откуп момчетата, да има с какво да се хранят.
49
3
 
10
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
Напълно вярвам на господина. Велико мвр и велик министър, не. По - скоро министър - цветарка и партийно мвр. Няма лошо, червеното мвр ще си отива с прокуратурата. Поне няма да има реплики тип "Ние ги хващаме, те ги пускат". Нека си почиват всички.
48
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се сравнява Йовчев с физкултурникът и Орешарски с тиквата? Няма място за сравнение, сори гейбери, но разликата е от небето до земята! ХАХАХАХАХА!
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига вече с този герб бе вие луди ли сте да ми хвалите тази терористична организация
46
3
 
7
 
! Отговори
удри преди 10 години
до НФБ.....Ми ето ти сега Орешарски който беше изгонен от СДС че движеше със съмнителни бизнесмени по анцунг.После да немръкаш че си станал още по беден и нещастен защото си си си ги избирал
45
4
 
12
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Това, което казва е, че МВР ще се занимава само с битовата престъпност и потушаване на протести, а мафията може да се завърне и да си краде спокойно.
44
6
 
9
 
! Отговори
чичо преди 10 години
С изказването си новият министър на МВР направи "на салата" великото управление на великия физкултурник, който лично разпореждаше незаконните подслушвания в МВР... Брей, този ще започне да ми харесва...
43
8
 
6
 
! Отговори
200 МИЛИОНА преди 10 години
ОКОШАРСКИ Е УДВОИЛ ПАРИТЕ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЕГА МВР НА ЦВйОВЧ , ЩЕ ХАРЧИ ПО 200 МИЛИОНА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ !!!
42
5
 
13
 
! Отговори
колибри преди 10 години
Не е лошо, че сте против сегашното правителство и министри, но е ужасно, че ще сте против кое да е, защото сте се вживели в ролята на съдници и критикари .......... на вечни недоволници и това е обречена позиция на наистина вечно неуспели........
41
1
 
8
 
! Отговори
още един Овч преди 10 години
То стана ясно, че не искаш нищо Йовчев ,я го закрийте направо това МВР и реформата е готова от раз....
40
1
 
3
 
! Отговори
TO6KO преди 10 години
NAI-GOMELINE KALINKI,6UROBADJENA6TINA,NEKADARNITSI, SA V SISTEMATA NA MVR,....OT *** NAGORE,.........
39
5
 
8
 
! Отговори
удри преди 10 години
Мафиотите на БСП са повече
38
1
 
3
 
! Отговори
удри преди 10 години
Тя е права много
37
3
 
12
 
! Отговори
удри преди 10 години
кой ми говори за тв7.Та Бареков беше най големия Фен на Бойко и изведнъж обърна резбата да се чуди човек как става.Не случайно го замеряха с ***.Той си го е заслужил
36
4
 
13
 
! Отговори
удри преди 10 години
Всичко започна от референдума който Станишев си направи за наша сметка.От тогава започнаха компруматите
35
9
 
13
 
! Отговори
тя преди 10 години
Добре де, всички са маскари. Всички са крали. Но само от ГЕРБ видяхме нещо налице, нещо построено за хората. Те освободиха европейските фондове. Европа ни ги беше сряла заради корупцията на БСП-ДПС - НДСВ. Какво остана на практика от управлявалите преди тях 20 години - нищо или ***.