Йовчев не ще да е велик министър, не ще и велико МВР

Министърът ще говори на един език с полицаите
Обновена: 3 юни 2013 11:55 | 3 юни 2013 08:43,
69
Йовчев не ще да е велик министър, не ще и велико МВР
Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев твърди, че обществото ни няма нужда нито от велико МВР, още по-малко от велик министър.

"То има нужда от спокойствие и сигурност на приемлива цена. МВР има достатъчно ресурс, с който ще организира ефективно противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и охрана на държавната граница", обявява той в интервю за в. "Стандарт".

По думите му ведомството му е една от най-нереформираните системи от началото на прехода.

"Очевидно е, че изграденият модел не дава възможност да се постигне задоволителен за обществото резултат", смята Йовчев.

Още по темата
Вътрешният министър се кълне, че ще спечели доверието на униформените, като говори с тях на един език.

"Ще им казвам истината дори когато е неприятна. Ще постъпвам принципно и ще съм съпричастен с тях", допълва той.

Йовчев казва още, че реформата в МВР и вливането на ГДБОП в ДАНС трябва да се гледат цялостно, а не повърхностно и на парче.

"Както СДОТО, така и ГДБОП са само елементи от тази система, които са взаимосвързани с останалите и са взаимозависими от тях. Много по-важно е как ще бъдат организирани работните процеси в СДОТО и ГДБОП, как ефективно ще взаимодействат с останалите, отколкото къде точно са разположени. Ако съумеем успешно да уредим нормативно, организационно и технически тези въпроси, то реформата ще даде търсения резултат.

Аз не мисля, че е необходимо министърът на вътрешните работи да разполага с цялата информация за това кой се подслушва, за да си свърши работата. Още повече, че обществото има нужда от гаранции, че специалните разузнавателни средства ще се използват само в защита на националната сигурност и противодействие на престъпността.

СДОТО и ГДБОП са единствените специални служби в МВР. Стилът и методите на специалните служби са специфични и се различават от тези на полицейските структури. Така че съвместимостта между ДАНС и ГДБОП е налице", убеден е той.

МВР ще разчита и на доброволци в битката с апашите. Това е една от идеите на новия вътрешен министър, за да се ограничи битовата престъпност.

"Ще разчитаме на много по-активно използване на извънщатни сътрудници", обяснява Йовчев.

Дейността на доброволците ще бъде строго регламентирана, като всеки един кандидат ще минава проверка за годност по изискванията на МВР.

"Така ще се компенсира недостигът на полицаи, особено в по-малките и отдалечени села, където има постоянни набези на крадци", смята министърът.

Сътрудниците ще разчитат и на съдействието на кметовете. Засега не е решено дали те ще бъдат въоръжени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
12
 
! Отговори
BBisPedal преди 10 години
Трябва много да се внимава!!! Мутрите и престъпниците от ГЕРБ (БКП) и техните приятели олигарсите и силовите групировки начело с Буда Борисов подготвят гражданска война и искат да потопят България в кръв!!! Тази анти-българска и анти-човешка групировка иска да пролее кръвта на хиляди невинни хора!!! *** Борисов ще се опита да се докопа до властта по всякакъв начин!!! Нека да не позволяваме това да се случи!!! Трябва да се уведоми ЕС и службите да вземат мерки!
33
2
 
11
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Гледаш ли ТВ 7? Богат европеец с наркотрафиканти ли искаш да бъдеш? ----------------------------------------------------------------------------------------Не, не гледаме медията на шопара Делян Пеевски.
32
1
 
1
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
до удриСамо че не се сеща същия, колко ще е разочарован!Не можеш всяка вечер да плюеш по който ти харесва, Лили, Володя, Стоичков, Борисов и да останеш обичан..... нестава
31
9
 
13
 
! Отговори
удри преди 10 години
Вместо народа да каже БРАВО на Цветанов че е подслушвал престъпници като Доган,Местан,Окроподи,Прилепи,Алексей Петровци и разни престъпници това се прави с цел национална сигурност те ще му искат оставката?*** народ слаба държава примери колкото искаш
30
7
 
11
 
! Отговори
адфх преди 10 години
Ето малко хроника на събитията:На 04.12.2012 Станишев казва, че ако Герб не си отиде с мир ще си отиде по друг начин .Следва надуване на сметките за ток ,после протести инспирирани от групировки.Падане на правителството на ГЕРБ.На 28.03.2013 внасяне на сигнал за подслушвания от Станишев .На 30.03 номинация на Орешарски за премиер.През това време активна намеса на Гл.прокурор в полза на БСП.На 08.04. Цветлин Йовчев излиза в отпуск от Президентството и заявява,че се оттегля в полза на проект ,който е несъвместим с длъжността му там.На 11.05 кулминацията с така наречените "фалшиви"бюлетини .На 12
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам на какъв език ще говори с полицаите, но с бандитите очевидно езикът е ясен - те масово се завръщат в България.Партията-майка управлява!
28
0
 
7
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
До удриСега: Има логика в това което пишеш, но истината е, че същия "герой", си чака звездния миг за да дойде на бял кон. Т.е. ще изчака още малко човешкото недоволство и ще сформира партия!
27
6
 
12
 
! Отговори
удри преди 10 години
до Сотиров...Еми Учиндолеца в неговото предаване всеки път усмиват Борисов и Цветанов.Колко му трябва на простия,унижаван и мачкан Български народ да повярва? А на учиндолеца му плаща БСП
26
3
 
8
 
! Отговори
удри преди 10 години
Незнам борисов да е целувал ръка на Доган но Доган пръв поиска оставката на Цветанов и Борисов и това ме води на мисълта че са си вършили работата
25
3
 
11
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
Не може да се отрече, че нещо в БСП работи!!!ПРОПАГАНДАТА им има 100% успеваемост, към хората без характер и мнение!Подхвърляш им нещо като на куче и те го захапват!
24
4
 
9
 
! Отговори
удри преди 10 години
до НФБ ти живееш още през 90те>тогава групировките бягха създадени именно от вашие от БСП като се почне от илия павлов мине се през маргините и се стигне до гриша ганчев както и *** така че групировките ги създадохте вие от БСП и народа пак си ви избира така че народа си заслужава беднотията
23
5
 
5
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
Така и не ми отговори, защо Доган бе добър, когато подаряваше генералски лампази, а сега не е? А, да, защо Боко получи поздравления от Ердоган, а не от Меркел? Сещаш ли се?
22
5
 
4
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
до удрите 90% от комунистите са над 80 години, а останалите неграмотни:Та с един удар може и по-трима!
21
2
 
5
 
! Отговори
удри преди 10 години
До Сотиров...Прекалено са много то и за това ни е такава и държавата
20
4
 
4
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
До 20 удриУДРИ друже, удри здраво тая *** комунистическа
19
4
 
5
 
! Отговори
удри преди 10 години
До леле....А Барак Обама контролира Хероина и Хашиша хахахахах
18
4
 
11
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
На Сергей и Доган са им подарили по една тлъста офшорна сметка, според "Газета"
17
10
 
14
 
! Отговори
Лелее преди 10 години
Борисов и Цветанов са контролирали наркотрафика, според Легия "Антимафия"
16
5
 
5
 
! Отговори
удри преди 10 години
абе с такива като тебе знаешти е пълно в тая държава за това сме и на това дередже.ние си го заслужаваме.*** народ слаба държава
15
4
 
5
 
! Отговори
удри преди 10 години
абе с такива като тебе знаешти е пълно в тая държава за това сме и на това дередже.ние си го заслужаваме.*** народ слаба държава