Йовчев не ще да е велик министър, не ще и велико МВР

Министърът ще говори на един език с полицаите
Обновена: 3 юни 2013 11:55 | 3 юни 2013 08:43,
69
Йовчев не ще да е велик министър, не ще и велико МВР
Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев твърди, че обществото ни няма нужда нито от велико МВР, още по-малко от велик министър.

"То има нужда от спокойствие и сигурност на приемлива цена. МВР има достатъчно ресурс, с който ще организира ефективно противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и охрана на държавната граница", обявява той в интервю за в. "Стандарт".

По думите му ведомството му е една от най-нереформираните системи от началото на прехода.

"Очевидно е, че изграденият модел не дава възможност да се постигне задоволителен за обществото резултат", смята Йовчев.

Още по темата
Вътрешният министър се кълне, че ще спечели доверието на униформените, като говори с тях на един език.

"Ще им казвам истината дори когато е неприятна. Ще постъпвам принципно и ще съм съпричастен с тях", допълва той.

Йовчев казва още, че реформата в МВР и вливането на ГДБОП в ДАНС трябва да се гледат цялостно, а не повърхностно и на парче.

"Както СДОТО, така и ГДБОП са само елементи от тази система, които са взаимосвързани с останалите и са взаимозависими от тях. Много по-важно е как ще бъдат организирани работните процеси в СДОТО и ГДБОП, как ефективно ще взаимодействат с останалите, отколкото къде точно са разположени. Ако съумеем успешно да уредим нормативно, организационно и технически тези въпроси, то реформата ще даде търсения резултат.

Аз не мисля, че е необходимо министърът на вътрешните работи да разполага с цялата информация за това кой се подслушва, за да си свърши работата. Още повече, че обществото има нужда от гаранции, че специалните разузнавателни средства ще се използват само в защита на националната сигурност и противодействие на престъпността.

СДОТО и ГДБОП са единствените специални служби в МВР. Стилът и методите на специалните служби са специфични и се различават от тези на полицейските структури. Така че съвместимостта между ДАНС и ГДБОП е налице", убеден е той.

МВР ще разчита и на доброволци в битката с апашите. Това е една от идеите на новия вътрешен министър, за да се ограничи битовата престъпност.

"Ще разчитаме на много по-активно използване на извънщатни сътрудници", обяснява Йовчев.

Дейността на доброволците ще бъде строго регламентирана, като всеки един кандидат ще минава проверка за годност по изискванията на МВР.

"Така ще се компенсира недостигът на полицаи, особено в по-малките и отдалечени села, където има постоянни набези на крадци", смята министърът.

Сътрудниците ще разчитат и на съдействието на кметовете. Засега не е решено дали те ще бъдат въоръжени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
6 преди 10 години
До otneseniteИзвънземни форми на живот от турска телевизия не гледам. Разбрах , че били го канили за шев в ГДБОП. Това е смешката на века. Надмина и каналите за кокаин от Сърбия през Драгоман. Нема такива ***.
13
6
 
9
 
! Отговори
удри преди 10 години
Ти си избра Лукановата зима.Ти си избра Жан Догановата инфлация.Ти си избра Голия цар който мафията го доведе.Ти си избра Гоце за 10 години.Ти си избра Станишев и Доган.Ти си избра Орешарски и Местан и сега искаш да живееш добре? Нете ли е срам.Това е като да спиш на студен цимент.Симптомите са след време.Сега им берете пловдовете
12
5
 
12
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
До удриДПС като са вредни, защо Бойко целуна ръка на Доган, за да става генерал-пожарникар?
11
0
 
2
 
! Отговори
ТКЗС-ар преди 10 години
Упорито се мълчи по темата дали стягат Трактора за "есенната сеитба". Всички медии, които цели 3 години само с това си пълнеха белите ( по-скоро жълти ) страници.
10
0
 
8
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
До удриВеднага ти го казвам-престъпници са само лицата, които са с влязла в сила присъда, а не обектите на милиционерски сглобки. Няма смисъл да ти наваксвам 5-6 години юридическо образование в 5-6 реда, но ти казвам едно: отвертката не е висока технология и не може да изтрие подслушванията.
9
7
 
7
 
! Отговори
удри преди 10 години
БСП и ДПС ни управляват от началото на прехода и ти пак ги избираш на влас и ти искаш да живееш добре? Така ти се пада *** народ слаба държава.
8
4
 
6
 
! Отговори
удри преди 10 години
Абе отнесения я ми кажи как така всички престъпници бяха срещу Цветанов.Като се почне от Доган и се Мине през Алексей Петров.Пешо Сумиста и Гоце и се стигне до Учиндолеца и Мишо шшамара и как така ГЕРБ подслушвала а компруматите са срещу тях?
7
5
 
5
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
До удриГледаш ли ТВ 7? Богат европеец с наркотрафиканти ли искаш да бъдеш?
6
0
 
6
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
До един от всичкиЦиганската и въобще битовата престъпност могат да бъдат преборени, не само с МВР, а и с помощта на съвестни граждани. Намирам за необходимо да ги разгранича от натегачите
5
4
 
6
 
! Отговори
удри преди 10 години
та те невкараха Овчаров.Доган.Емем Етем.Гоце.Костов.Жан Виденов. и още знайни и незнайни а искаш Цветанов и Борисов.Нете рабирам сигурно и ти мен но ще ти кажа че си заслужаваш да си беден *** в Европа
4
6
 
11
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
До удриМного по-вероятно е Боко и Цецо да им правят компания в затвора
3
8
 
7
 
! Отговори
един от всички преди 10 години
"Ще разчитаме на много по-активно използване на извънщатни сътрудници", обяснява Йовчев."Навремето - през комунизма имаше "отрядници" и те бяха извънщатни. Натам ли сме тръгнали пак? Много хора се опитваха да съсипят МВР, ама тоя е на път наистина да успее!!!
2
10
 
15
 
! Отговори
удри преди 10 години
Маргините вече са чисти пред закона а човека подслушвал престъпници искат да го вкарат в затвора.Какво ли ни очаква още.Няма да се учуда ако Пешо Сумиста и Мишо шамара станат министри.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aaa zad vseki hrast patrulka i da se izvivat race za 6tqlo i ne6tqlo